Kesäaika taas kerran

Ja taas hurahti vuosi kuin siivillä. Vuorossa on siis perinteinen muistutus: ensi yönä siirrytään kesäaikaan. Muistakaa säätää kelloja tunnilla eteenpäin ensi yönä kello kolme! (Saa säätää jo aiemminkin jos aikoo mennä aikaisin nukkumaan)

Toivotan ilolla valoisat illat tervetulleiksi!

7 thoughts on “Kesäaika taas kerran

 1. Kesäaika saa minut tuntemaan, että pitää nousta kesken unien. Vaikka vain tunnin siirto, niin vaivaa todella. Huomenna pitää nousta kukonlaulun aikaan…

 2. Ainiin. Tietokoneen äärestä pois pysyminen… Noh, en ollut koneella kuin tunnin verran. Ehkä se on ainakin minun tapauksessani jonkinlainen onnistuminen?

 3. Kukaan kesäajan puolustajista ei ole varmaankaan koodannut globaalia kalenterisovellusta tai muista miltä tuntuu kun pikkulasten vuorokausirytmi menee taas kerran sekaisin…

  Valoisat illat tulevat siksi, että kesä tulee :-) Ei siihen mitään keinotekoista kellojen siirtelyä tarvittaisi. Maailma on tarpeeksi monimutkainen ilman tällaisia kellopelleilyjäkin.

  Vieläköhän tämän globaalin talouden ja Internetin aikakaudellakin tuosta kesäajasta on jotakin oikeaa hyötyä? Vai mahtaako kyseessä olla vain jäänne, josta voitaisiin jo periaatteessa luopuakin, jos se ei olisi niin hankalaa (luopuminen, siis).

 4. Näillä leveyksillä päivä pitenee ja lyhenee niin nopeasti syksyin/keväisin, että voitaisiin jättää tämä rituaali väliin mielellään. Ei siis mitään hyötyä. Monenlaista sotkua aiheuttaa. Eikä ole kovin hauskaa siirrellä kotitaloudessa alati lisääntyvää kelloarsenaalia. Islanti ei esim. noudata kesäaikaa.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kes%C3%A4aika

  Kesällä olis lisäksi se ilo, että oltais keski-euroopan kanssa samassa ajassa, jos siitä on jotain iloa.

 5. Eikös tämä jäänyt pysyväksi pikkulaman aikana Ranskan energiaongelman takia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *