Auringonpimennys Kuun pinnalla

Kirjoittaja Sami, 17.3.2007

Auringonpimennykset syntyvät kun Kuu menee Auringon ja Maan väliin ja olemme hetken aikaa varjossa. Silloin kun me täällä maapallolla katselemme kuunpimennystä, Kuun pinnalla on samaan aikaan auringonpimennys.

Oletko koskaan miettinyt miltä se näyttäisi? Israelilainen graafinen suunnittelija Hana Gartstein teki meille pimennyksestä kuvamanipulaation. Maata ympäröi punahehkuinen ilmakehä ja mantereet näkyvät himmeinä heijastuvassa valossa. Ehkäpä ihmiset pääsevät joskus ihailemaan tätä näkyä omin silmin – meillä Pinseriläisillä on vielä projektina täydellisen auringonpimennyksen näkeminen.

Solar Eclipse from the Moon

  Jutussa “Auringonpimennys Kuun pinnalla” on 2 kommenttia:

  • oopa says:

   Itse näin silloin 90-luvulla. Vaikka olikin pilvessä, niin homman aisti kyllä hienosti. Koko luonto hiljentyi hetkeksi ihan täysin.

  • Anonymous says:

   Hämäsi toi aloituslause, joka sai ajattelemaan tosiaan koko aiheen auringonpimennöksenä. Vähä turha.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.