Britannia valokuvina

Kirjoittaja Sami, 16.3.2007

Geographilla on projektina kerätä vähintään yksi valokuva joka ikisestä Brittein saarten neliökilometristä. Kuvakokoelma on jo nyt melkoisen kattava ja lisää tulee koko ajan. Kuka tekisi Suomesta samanlaisen? Ilmoittaudun täten vapaaehtoiseksi lähettämään kuvia moiseen palveluun.

Geograph British Isles – photograph every grid square!

Jos koneellesi on asennettuna Google Earth, voit katsella valokuvia karttakäyttöliittymän avulla (linkki käynnistää Google Earthin ja lataa kuvat suoraan kartalle kun pyörittelet karttapallon Brittiein saarille). Näppärää!

  Jutussa “Britannia valokuvina” on 7 kommenttia:

  • Ilmoittaudun myös mukaan!

  • Junttura says:

   Todella hienoa! :)

   Mäkin kyllä voisin ilmoittautua mukaan. :D Tarvin vaan jostain Hyvinkään karttaa, etttä osaan katsoa neliökilometrit. Heti ensimmäinen paikka mistä ottaa kuvan on mitä luultavammin oma kotitalo ja sen lähialue. :)

   En oikein ymmärrä, että miten noi näytetään Google Eathissa. Taidanpa ladata ko. ohjelman nyt. :)

  • Kari T says:

   Mukana!

  • Samuli K says:

   Confluence.org:sta (http://confluence.org/country.php?id=54) saa 68 neliökilometrin lentävän lähdön, jäljelle jää enää 338077 :-) Okei, muutaman heitto, osa kuvista on mereltä… :-)

  • Jarno K says:

   Tuumailin itsekseni, että kun kerran netissä piisaa näitä nettikarttoja, niin eikö olis siistii, jos sellaisesta saisi vaikkapa kaupungeista valokuvanäkymän jokaisesta kadunkulmasta tms. Siinä olis jollekulle väsäämistä… vai onkohan joku jo sellaista proggista väsäämässä?!? mene ja tiedä…

  • Jarno K says:

   …Ja heti kun olin tuon kirjoittanut muistin, että johan http://www.korttelit.fi teki Helsingistä suunnilleen sillä periaatteella karttapohjaa.

  • Samuli K says:

   Microsoftin Photosynth (http://labs.live.com/photosynth/) koettaa laittaa kuvat kolmiulotteiseen tasoon, esim. Eiffel-tornista otetut valokuvat perspektiivin mukaan jne. Taisi olla täälläkin jo juttua tosta…

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.