Otteet kovenevat


Mellakkapoliisi saartoi rauhallisena alkaneen Smash Asem -mielenosoituksen Kiasman edessä. Huomenna lehdet ovat jälleen täynnä näyttäviä ja isoja juttuja tapahtumasta. Pieni pyyntö teille toimittajat: voisiko yksi näkökulma tällä kertaa olla MIKSI mielenosoittajat olivat paikalla. Oman tulkintani esitin jo neljä vuotta sitten. Minusta kehitys on mennyt ainoastaan huonompaan suuntaan. Yhdellä sanalla: eriarvoistuminen.

Päivitys 10.9.: Bloggaajista ainakin Marsunluutorni näyttää osuneen paikalle. Muita bloggaajaraportteja: Niklas Piiparinen, hukkajukka ja Radio Suomen Juha Blomberg. Aiheesta kirjoittaa ja on koonnut linkkejä muun muassa Tapio Laakso.

Tarmo Pekolan galleriassa hyviä kuvia paikan päältä. Flickrissäkin on Asem-kuvia.

HS:n silminnäkijäkertomuksia on valaisevaa lukea.

43 thoughts on “Otteet kovenevat

 1. Kyllä, tapahtumassa lensi muutamia pulloja, metalliputkia ehkä n. yksi. Kaupungissa oli yli 300 mellakkapoliisia lauantai-iltana+siviiliasuiset poliisit, olettaisin, että edes yhdellä heistä olisi ollut aikaa viedä lapsi turvalliseen paikkaan odottelemaan isän löytymistä. Miten luulet pikkulapsen reagoivan joutuessaan nippusiteissä bussiin ahdettujen ihmisten joukkoon (joista sitä paitsi osa oli täysin sivullisia)?

  Joillekin poliiseille näytti olevan tärkeämpää pelkkä pullistelu, kuin tavallisten ihmisten turvallisuus.En tuomitse tapahtuneesta kaikkia yksittäisiä poliiseja, Helsingin poliisijohdon kannattaisi sen sijaan harrastaa edes jossain määrin itsetutkiskelua.

 2. HYVÄ SUOMEN POLIISI!

  Mitalli Suomen poliiseille. Pienellä palkalla raatavat ja tekevät hyvää työtään, mutta haukut saavat vain osakseen. Täällä Suomessa poliiseihin voi edes luottaa, koske olemme yksi vähiten korruptoituneita maita. Olen ylpeä poliiseistamme! Saivat huligaanitkin aisoihin. Huligaanit, jotka ovat tyytymättömiä Suomen järjestelmään: täältä saa vapaasti muuttaa pois. Mutta ihmettelenpä vaan, missä heille olisi yhtä hyvät sosiaaliedut.

  Minä hoidan kotona lastani kodinhoidontuella ja tuki, minkä saan menee tosiaan suoraan kädestä suuhun. Olen siitä todella kiitollinen! Ystäväni jenkeistä puolestaan joutuu menemään töihin ja jättämään kolmekuukautisen vauvan hoitoon (jenkeissä saa 3 vk palkallista äityislomaa ja 3 kk palkatonta lomaa menettämättä työpaikkaansa). Hän todella ihaili sosiaalijärjestelmäämme. Olen sitä mieltä, että jos elää sosiaalin varassa, voiko vaatia enempää kuin kädestä suuhun tasoa???

 3. Eli pidät oikeana toimintana lapsen viemistä pidätysbussiin, housuihinsa ja lattialle virtsanneiden ihmisten joukkoon? Entä jos se olisikin ollut sinun lapsi? Poliisi ei päästänyt ihmisiä tarpeilleen. Onko tuo nyt enää ihmisarvoista kohtelua kenellekään mikäli Suomi tosiaan on olevinaan oikeusvaltio? Erään sivullisen kertomus löytyy täältä: http://www.klubitus.org/forum_aihe.php?id=51330;pid=824754#824754

  Pidätys näkyi Nelosen lauantain uutisissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *