Otteet kovenevat


Mellakkapoliisi saartoi rauhallisena alkaneen Smash Asem -mielenosoituksen Kiasman edess. Huomenna lehdet ovat jlleen tynn nyttvi ja isoja juttuja tapahtumasta. Pieni pyynt teille toimittajat: voisiko yksi nkkulma tll kertaa olla MIKSI mielenosoittajat olivat paikalla. Oman tulkintani esitin jo nelj vuotta sitten. Minusta kehitys on mennyt ainoastaan huonompaan suuntaan. Yhdell sanalla: eriarvoistuminen.

Pivitys 10.9.: Bloggaajista ainakin Marsunluutorni nytt osuneen paikalle. Muita bloggaajaraportteja: Niklas Piiparinen, hukkajukka ja Radio Suomen Juha Blomberg. Aiheesta kirjoittaa ja on koonnut linkkej muun muassa Tapio Laakso.

Tarmo Pekolan galleriassa hyvi kuvia paikan plt. Flickrisskin on Asem-kuvia.

HS:n silminnkijkertomuksia on valaisevaa lukea.

43 thoughts on “Otteet kovenevat

 1. Kyll, tapahtumassa lensi muutamia pulloja, metalliputkia ehk n. yksi. Kaupungissa oli yli 300 mellakkapoliisia lauantai-iltana+siviiliasuiset poliisit, olettaisin, ett edes yhdell heist olisi ollut aikaa vied lapsi turvalliseen paikkaan odottelemaan isn lytymist. Miten luulet pikkulapsen reagoivan joutuessaan nippusiteiss bussiin ahdettujen ihmisten joukkoon (joista sit paitsi osa oli tysin sivullisia)?

  Joillekin poliiseille nytti olevan trkemp pelkk pullistelu, kuin tavallisten ihmisten turvallisuus.En tuomitse tapahtuneesta kaikkia yksittisi poliiseja, Helsingin poliisijohdon kannattaisi sen sijaan harrastaa edes jossain mrin itsetutkiskelua.

 2. HYV SUOMEN POLIISI!

  Mitalli Suomen poliiseille. Pienell palkalla raatavat ja tekevt hyv tytn, mutta haukut saavat vain osakseen. Tll Suomessa poliiseihin voi edes luottaa, koske olemme yksi vhiten korruptoituneita maita. Olen ylpe poliiseistamme! Saivat huligaanitkin aisoihin. Huligaanit, jotka ovat tyytymttmi Suomen jrjestelmn: tlt saa vapaasti muuttaa pois. Mutta ihmettelenp vaan, miss heille olisi yht hyvt sosiaaliedut.

  Min hoidan kotona lastani kodinhoidontuella ja tuki, mink saan menee tosiaan suoraan kdest suuhun. Olen siit todella kiitollinen! Ystvni jenkeist puolestaan joutuu menemn tihin ja jttmn kolmekuukautisen vauvan hoitoon (jenkeiss saa 3 vk palkallista ityislomaa ja 3 kk palkatonta lomaa menettmtt typaikkaansa). Hn todella ihaili sosiaalijrjestelmmme. Olen sit mielt, ett jos el sosiaalin varassa, voiko vaatia enemp kuin kdest suuhun tasoa???

 3. Eli pidt oikeana toimintana lapsen viemist pidtysbussiin, housuihinsa ja lattialle virtsanneiden ihmisten joukkoon? Ent jos se olisikin ollut sinun lapsi? Poliisi ei pstnyt ihmisi tarpeilleen. Onko tuo nyt en ihmisarvoista kohtelua kenellekn mikli Suomi tosiaan on olevinaan oikeusvaltio? Ern sivullisen kertomus lytyy tlt: http://www.klubitus.org/forum_aihe.php?id=51330;pid=824754#824754

  Pidtys nkyi Nelosen lauantain uutisissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *