Ilmastonmuutos ja Kiina

Kirjoittaja Riitta, 8.9.2006

Dodo: Ilmastonmuutos ratkaistaan Kiinan kaupungeissa. Kiinassa valmistuu uusi hiilivoimala joka viikko. Pekingissä rekisteröidään yli 20 000 uutta ajoneuvoa kuukaudessa. Joka kymmenes maapallon ihminen asuu kiinalaisessa kaupungissa.

  Jutussa “Ilmastonmuutos ja Kiina” on 4 kommenttia:

  • Juppe says:

   Tosiasiassa ilmastoon vaikuttaa moni asia paljon enemmän kuin Kiinan hiilivoimalat. Mutta onhan se eräs tekijä.

  • Tuuli says:

   Joo totta tosiaan Kiinan hiilivoimalat on vain yksi pieni osa. Sitä kai toi tilaisuus just yrittää viestittääkin, ettei ilmastonmuutosta voida ratkaista pelkästään hiilivoimaloita sulkemalla tai autoilua vähentämällä tai kulutustottumuksia muuttamalla, vaan että tarvitaan muutoksia kaikilla näillä ja vielä monilla muilla osa-alueilla. Siellä tilaisuudessahan mm. Anna Kortelainen puhuu ostokokemuksista ja siitä, millaisia tuntemuksia ostotilanteeseen voidaan liittää. Esim. miten koralliriuttojen säilyminen voisi tulla mieleen Stockan hajuvesiosastolla tai kuinka ajatella aavikoituvaa savannia, kun ostaa maapähkinöitä. Siis, että tän tason asioitakin pitää saada messiin ympäristöajatteluun.

  • Qtea says:

   No, kuitenkin ilmastoon ja kaikkeen pallonpäälliseen vaikuttaa kaikkein eniten ihmismassan valtava ja valtava määrä päivittäisiä kulutus- ja elämäntapavalintoja sekä päättäjien näitä ihmisiä varten tekemät infrastruktuuriin liittyvät päätökset. Yhä suurin osa ihmisistä asuu kaupungeissa ja yhä suurempi osa ihmisistä tulee saavutetuksi yhteisten kaupunkikokemuksien kautta. Kaupungistumiskehityksen suunta tulee siksikin ratkaisemaan aika paljon asioita.

  • Teemu says:

   Mua huolettaa Kiinan ym. halpatuotantomaiden ympäristön tila siksi, että me länsimaissa ulkoistetaan ympäristövaikutukset sinne jonnekin kauas, jotta saadaan käyttää halpoja ja kivoja tavaroita, eikä jouduta näkemään mitä kurjaa niiden valmistaminen aiheuttaa.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.