4 thoughts on “Ilmastonmuutos ja Kiina

  1. Tosiasiassa ilmastoon vaikuttaa moni asia paljon enemmn kuin Kiinan hiilivoimalat. Mutta onhan se ers tekij.

  2. Joo totta tosiaan Kiinan hiilivoimalat on vain yksi pieni osa. Sit kai toi tilaisuus just yritt viestittkin, ettei ilmastonmuutosta voida ratkaista pelkstn hiilivoimaloita sulkemalla tai autoilua vhentmll tai kulutustottumuksia muuttamalla, vaan ett tarvitaan muutoksia kaikilla nill ja viel monilla muilla osa-alueilla. Siell tilaisuudessahan mm. Anna Kortelainen puhuu ostokokemuksista ja siit, millaisia tuntemuksia ostotilanteeseen voidaan liitt. Esim. miten koralliriuttojen silyminen voisi tulla mieleen Stockan hajuvesiosastolla tai kuinka ajatella aavikoituvaa savannia, kun ostaa maaphkinit. Siis, ett tn tason asioitakin pit saada messiin ympristajatteluun.

  3. No, kuitenkin ilmastoon ja kaikkeen pallonplliseen vaikuttaa kaikkein eniten ihmismassan valtava ja valtava mr pivittisi kulutus- ja elmntapavalintoja sek pttjien nit ihmisi varten tekemt infrastruktuuriin liittyvt ptkset. Yh suurin osa ihmisist asuu kaupungeissa ja yh suurempi osa ihmisist tulee saavutetuksi yhteisten kaupunkikokemuksien kautta. Kaupungistumiskehityksen suunta tulee siksikin ratkaisemaan aika paljon asioita.

  4. Mua huolettaa Kiinan ym. halpatuotantomaiden ympristn tila siksi, ett me lnsimaissa ulkoistetaan ympristvaikutukset sinne jonnekin kauas, jotta saadaan kytt halpoja ja kivoja tavaroita, eik jouduta nkemn mit kurjaa niiden valmistaminen aiheuttaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *