Ruoasta ja itsenisyyspivn mellakoista

Koiran tulo taloon on pistnyt miettimn hierarkioita ja symisasioita uudelta kantilta. Laumassa sy kuulemma ensin alfauros, johtaja jonka tehtvn on huolehtia oman joukon silymisest. Sen jlkeen arvojrjestyksess nautitaan, mit kiinni on saatu. Lauman hydyttmimmt jsenet (ne jotka ovat syyst tai toisesta hvinneet muille sisist arvojrjestyst selvitettess) syvt viimeiseksi, jos jotain j. Niinp ne pysyvt muita heikompia. On syntynyt status quo. Arvojrjestyksen pysyvyys helpottaa asioiden hoitoa.

No, miten tm nyt itsenisyyspivn mellakoihin liittyy? Siis niihin, joita Maikkarin puutiset eilen enteili presidentinlinnan liepeille. Mellakkapoliisit vahtivat, ett tyytymtn kansa pysyy loitommalla, kun arvojrjestyksen ylimmille portaille kiivenneet yksilt saapuvat makupalapytien reen. Jatkuvaan eriarvoistumiseen tyytymttmt ovat kyneet arvaamattomiksi, mutta he eivt ole fyysisesti heikkoja sill kaikilla on ruokaa (vaikka joillakuilla ei sitten mitn muuta olekaan). Mahdolliset voimakeinot ovat tarpeen vakaiden olojen silyttmiseksi, koska meille on syntynyt joukko fyysisesti vahvoja mutta syrjn systtyj ihmisi, ja joukko niit jotka ovat pirun suutuksissaan tst kehityksest, vaikka ei omaan nilkkaan viel ole kolahtanutkaan.

Itse asiassa ei ole kauankaan siit, kun ruoan taso ja mr korreloi varsin suoraan siihen, mik oli ihmisen asema yhteiskunnassa. Kyhin kasvaneet olivat laihoja ja pitivt ruokaa arvossa, sill vatsan pyreys tarkoitti vararavintoa satunnaisten takaiskujenkin yli. (Muistellaan tss kohtaa vaikka Saarijrven Paavoa, jonka tou’ossa tapasi kyd halla.) Lihavuus oli hyvinvoinnin merkki, ennen kuin se alkoi tarkoittaa, ett joku on ahminut paitsi omansa mys muiden osan. Herravihan myt syntyi lskifobia. Ja seuraavaksi hyvosaiset alkoivat tietoisesti olla laihoja ja ruskettuneita kuin peltotyliset. Ehk he osasivat pelt, ett nlkiset kyht muuten muuttuvat kannibaaleiksi?

Juujuu, vhosaiset on epmuodikas sana. Ja miten tm kaikki nyt liittyy niihin spihin koiranpentuihin, jotka jrsivt possunkorvaa autuaan tietmttmin ihmisten yhteiskunnan todellisesta ruokailujrjestyksest? Siis, miettik vhn. Itsenisyyspivn MELLAKAT? On jokseenkin viimeinen hetki arvioida, miten vltmme joutumasta pelon ja kahtiajaon kierteeseen. En taatusti tied, mik meidt pelastaa. Jrkeni kuitenkin sanoo, ett jos kansakunnan vallanpitji tytyy alkaa suojella poliisivoimin, jotakin on lauman toimintatavoissa mennyt pahasti pieleen.

Eduskuntavaalit ovat tulossa. Ehk linnan juhlissa kannattaisi naisten pukujen sijasta tarkkailla tn vuonna, kuka sy pydst ensimmiseksi. Ja mietti mit itse kukin kansakunnan valioyksilist on tehnyt pitkseen kaikki Suomi-lauman jsenet paitsi ruoassa, mys muuten palvelujen, terveydenhoidon, asumisen, tyn ja muun yhteiskunnan piiriss.

Kenelle heist se on ylipns trke? Osaavatko muut edes pelt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *