Geotagging ja Flickr

Flickr on lisännyt sivuilleen geotagging-tuen. Nyt kuvia, joihin on lisätty sijaintitiedot voi selailla Flickrissä karttakäyttöliittymän avulla. Asiasta kertoo lisää FlickrBlog.

Omiin kuviinhan voi lisätä sijaintitietoja näppärästi GPS-vastaanottimesta Pinserissä aiemmin hehkutetun Robogeo-ohjelman avulla. Jos ei omista GPS-vastaanotinta, Flickr sisältää toiminnon, jonka avulla sijaintitiedot voi napsutella kuviin karttaa käyttäen.

Harmi sinänsä että Flickr ei osaa (ainakaan vielä) lukea kuvan koordinaatteja kuvan sisään tallennetuista Exif-tiedoista, vaan koordinaatit kerrotaan kuvan tageissa. Robogeo osaa kyllä tehdä tarvittavat tagit kuvaa lähetettäessä, mutta aiemmin Flickriin lähetetyt kuvat täytynee joko tagittaa käsityönä tai odottaa että Flickr saa lisättyä Exif-tuen. Minä valitsen jälkimmäisen.

Päivitys: Flickriin näemmä lisättiin sivu, jossa voi kytkeä päälle yllä kaipaamani Exif-tuen. Vielä kun keksin, miten saan Flickrin kaivamaan tuon tiedon vanhoistakin kuvista, olen oikein tyytyväinen.

5 thoughts on “Geotagging ja Flickr

  1. Odottavalle kannalle jäädään täälläkin. Aivan käsittämättömän hidasta touhua tuo käsin raahailu. Sitäpaitsi Yahoon kartat ovat suttuisia kuin sanonko mikä. Missä on valvova isoveli kun kaipaamme kristallinkirkkaita satelliittikuvia…

  2. Pingback: Ei ihan saumatonta: kännykkä, kamera, GPS, Flickr ja kotisivut : Jaakko Kuivalaisen Tekkiblogi - Kuivalaiset.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *