Geotagging ja Flickr

Kirjoittaja Sami, 29.8.2006

Flickr on lisännyt sivuilleen geotagging-tuen. Nyt kuvia, joihin on lisätty sijaintitiedot voi selailla Flickrissä karttakäyttöliittymän avulla. Asiasta kertoo lisää FlickrBlog.

Omiin kuviinhan voi lisätä sijaintitietoja näppärästi GPS-vastaanottimesta Pinserissä aiemmin hehkutetun Robogeo-ohjelman avulla. Jos ei omista GPS-vastaanotinta, Flickr sisältää toiminnon, jonka avulla sijaintitiedot voi napsutella kuviin karttaa käyttäen.

Harmi sinänsä että Flickr ei osaa (ainakaan vielä) lukea kuvan koordinaatteja kuvan sisään tallennetuista Exif-tiedoista, vaan koordinaatit kerrotaan kuvan tageissa. Robogeo osaa kyllä tehdä tarvittavat tagit kuvaa lähetettäessä, mutta aiemmin Flickriin lähetetyt kuvat täytynee joko tagittaa käsityönä tai odottaa että Flickr saa lisättyä Exif-tuen. Minä valitsen jälkimmäisen.

Päivitys: Flickriin näemmä lisättiin sivu, jossa voi kytkeä päälle yllä kaipaamani Exif-tuen. Vielä kun keksin, miten saan Flickrin kaivamaan tuon tiedon vanhoistakin kuvista, olen oikein tyytyväinen.

    Jutussa “Geotagging ja Flickr” on 5 kommenttia:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.