Geotagging ja Flickr

Flickr on lisnnyt sivuilleen geotagging-tuen. Nyt kuvia, joihin on listty sijaintitiedot voi selailla Flickriss karttakyttliittymn avulla. Asiasta kertoo lis FlickrBlog.

Omiin kuviinhan voi list sijaintitietoja npprsti GPS-vastaanottimesta Pinseriss aiemmin hehkutetun Robogeo-ohjelman avulla. Jos ei omista GPS-vastaanotinta, Flickr sislt toiminnon, jonka avulla sijaintitiedot voi napsutella kuviin karttaa kytten.

Harmi sinns ett Flickr ei osaa (ainakaan viel) lukea kuvan koordinaatteja kuvan sisn tallennetuista Exif-tiedoista, vaan koordinaatit kerrotaan kuvan tageissa. Robogeo osaa kyll tehd tarvittavat tagit kuvaa lhetettess, mutta aiemmin Flickriin lhetetyt kuvat tytynee joko tagittaa ksityn tai odottaa ett Flickr saa listty Exif-tuen. Min valitsen jlkimmisen.

Pivitys: Flickriin nemm listtiin sivu, jossa voi kytke plle yll kaipaamani Exif-tuen. Viel kun keksin, miten saan Flickrin kaivamaan tuon tiedon vanhoistakin kuvista, olen oikein tyytyvinen.

5 thoughts on “Geotagging ja Flickr

  1. Odottavalle kannalle jdn tllkin. Aivan ksittmttmn hidasta touhua tuo ksin raahailu. Sitpaitsi Yahoon kartat ovat suttuisia kuin sanonko mik. Miss on valvova isoveli kun kaipaamme kristallinkirkkaita satelliittikuvia…

  2. Pingback: Ei ihan saumatonta: kännykkä, kamera, GPS, Flickr ja kotisivut : Jaakko Kuivalaisen Tekkiblogi - Kuivalaiset.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *