Lost: toinen kausi

Maanmainion Lost-sarjan toisen tuotantokauden jaksot alkavat Nelosella ensi keskiviikkona. Ei kannata missata: ensimmäisellä tuotantokaudella jokseenkin verkkaisesti edennyt sarja kulkee tällä kaudella ripeämmin ja vastaan tulee paljon uusia yllätyksiä.

Me kärsimättömät, jotka olemme jo tämän tuotantokauden nähneet, odottelemme kolmannen kauden alkua (USA:ssa 4.10.). Toukokuussa päättyneen toisen kauden ja syksyisen kolmannen kauden väliaika ei ole kuitenkaan ollut hiljaiseloa, sillä Lostin tuottajat ovat käyttäneet erinomaisesti Internetiä ja viraalista markkinointia hyödykseen pitäessään katsojien mielenkiintoa yllä.

Tässä jutussa tarjolla erittäin linkkejä ja videoita toisen tuotantokauden nähneille. Muut lukijat: tervetuloa takaisin tämän jutun pariin keväällä 2007 :-)

Spoilerit alkavat tästä.

Kesän aikana käynnissä ollut The Lost Experience -verkkopeli on tarjonnut osallistujilleen paljon sisäpiirin vinkkejä ja tietoa. Yksi mielenkiintoinen pelin osa on ollut “Sri Lanka video”, pieninä pätkinä paljastettu elokuva, joka kertoo lisää Hanso Foundationin taustoista. Eräs innokas osallistuja on kerännyt videoleikkeet yhteen ja lähettänyt tuloksen Youtubeen: Hanso Exposed, eli nk. Sri Lanka video. Videota on analysoitu tarkemmin Lostpediassa.

Hyödyllisiä linkkejä Lost-faneille ovatkin yllämainittu Lostpedia ja Lost Notebook, joista riittää luettavaa moneksi illaksi.

Youtube sisältää suuret määrät mielenkiintoista videomateriaalia, esimerkiksi Hanso Foundationin TV-mainos (nähty Lostin mainoskatkolla).

Oli myös hauska huomata, että Gary Troupin Bad Twin on myynnissä Amazonissa. Lostin tapahtumien laajentaminen television ulkopuolelle on aina kiehtovaa – innolla odotan mitä he keksivät seuraavaksi.

Tiesitkö muuten, että jos numerot 4, 8, 15, 16, 23 ja 42 yhdistää koordinaateiksi, päätyy lähelle pientä vehreää Tyynellä valtamerellä sijaitsevaa saarta? Katso Google-kartta.

Todelliset fanit hankkivat tietysti itselleen Lost toolsin, johon sisältyy Swan-aseman tietokonetta simuloiva ruudunsäästäjä.

Enterthecode.com sisältää niin ikään laskurin, joka täytyy nollata 108 minuutin välein. Kaikki sivulla käyvät näkevät saman laskurin ja nollaamiseen riittää, että joku kävijöistä kirjoittaa sisään numerot ja painaa nappia. Tähän mennessä laskuri on nollattu joka kerran.

13 thoughts on “Lost: toinen kausi

 1. Pingback: ARblog » Blog Archive » Lostin toinen kausi

 2. Pingback: Kirkkaan päivän vaikutukset » Loostia

 3. Kuulun niihin, joille Lost edustaa ällötysten huippua, joten 50 % Pinseristä ei suosittele ajan hukkaamista Lostiin.

 4. Ei hätää, ainahan voin katsoa toisesta telkkarista elokuvia, jotka alkavat pimeään soperretulla ranskan- tai italiankielisellä kuiskauksella … ;-) Tiettävästi 50 % Pinseristä ei puolestaan suosittele niitä.

 5. Lost on kyllä mahtava sarja. Ihan aluksi suhtauduin siihen lievällä varauksella, koska sitä niin hehkutettiin ennakkoon. Monesti kun on tapana, että ihmiset kehuvat sarjaa vaan sen takia kun muutkin sitä kehuvat.

  Ensimmäisen jakson katoin oikeestaan vahingossa kun satuin juuri kotiin tulemaan siihen aikaan. Kannatti tosin katsoa, koska parin jakson jälkeen jäin täysin koukkuun tuohon sarjaan.

  Mulla on ollu tapana uusista sarjoista, että täytyy pari-kolme ekaa jaksoa kattoo niin voi jonkunlaisen mielipiteen muodostaa. Eli ei haukkua tai kehua yhden jakson perusteella vielä.

 6. Olen kyllä samaa mieltä siitä, että 2. kausi eteni osittain vähän liian hitaasti. Samoin vähän jäi harmittamaan, että tiettyjä hahmoja joille oli jo rakennettu hyvä tarina niin nopeasti poistettiin sarjasta.

  Mielenkiintoista kuitenkin oli lopussa ulkopuolisen maailman mukaan tulo. Loppuipa väitteet kadotuksesta sun muusta.

 7. Ei jaksa odottaa, ja missata, viikottaisia episodeja.

  Jos on hyvä sarja kuten uusi GALACTICA, niin torrentti laulamaan ja yksi vuorokausi nannaaa kuvaruutuun. Välillä pieni kävely ja kaffe/ruokailu välissä. GALACTICAN 3. kausi alkaa jenkkilässä OCT6.
  http://www.scifi.com/battlestar/

  Onhan noissa hyvissäkin sarjoissa paljonkin täytettä, eli toistuvia elementtejä – alkurailereita – kertauspätkiä, jotka voisi jättää pois FULL SEASON sessioista.

  Ehkö toi LOSTkin tulee joskus näin kahlattua läpi, koskei ihan laaduttomalta vaikuta mitä muutamia jaksoja on tullut katsottua.

 8. Toisen kauden sisällön osalta jätän spoilaamatta, mutta toteaisin, että sarjaa on fanitettu netissä oikein tyylikkäästi mm. saaren kartoilla, jotka joillekuille saattavat valottaa joitain hieman ehkä epäloogisen oloisia tilanteita.

  Itse sarjakin (yrittää) hyödyntää nettiä, mutta netistä saatava *salattu* informaatio ei itseäni vakuuttanut.

 9. Kommentoin itseäni: tuossahan ne tärkeimmät Sami listasi, ja paljon muutakin, en vain huomannut Jatkuu alasivulla-kylttiä avaunäkymässä.

 10. aiva perseestä. en tykkää yhtää. sakia. tylsä. sekava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *