Bloggaajille oma ehdokas eduskuntaan

Ryhdyin vihreiden ehdokkaaksi Pirkanmaalta eduskuntavaaleihin 2007. Pts ei ollut helppo. Sen verran kuitenkin on viime aikona jurppinut esimerkiksi pttjien enemmistn tydellinen tietmttmyys muun muassa tekijnoikeuteen liittyvist kytnnn kysymyksist, ett ptin alkaa ryhtymn.

Meill on noita menneen maailman pttji kertynyt kasapin eduskuntaan. Muutama toki bloggaa, mutta avoin kommentointimahdollisuus ajatuksista nytt viel liian vaaralliselta heillekin. Aidosti keskusteleva tietoyhteiskunta ei taida olla monenkaan haaveissa, pikemmin painajaisissa.

Ptstni vahvisti se helppous, jolla tiedotusvlineiss leimattiin Helsingin Makasiinien palo tuhopoltoksi. Anarkisteja on kiva syytt, mutta eik jonkinlainen anteeksipyynt olisi paikallaan, kun tullut vlitetty todellisuudesta aivan vr kuva? Ptktyliset ovat syyst huolissaan elmns etenemisest, kun monet hyvosaiset tolkuttavat “paskaduunien vlttelyst” oman agendansa mukaisesti. Ei aina ole pakko olla vahvimman puolella, edes varmuuden vuoksi.

En ole jrin nuori en, joten syvn yn vaeltajille tiedoksi, ett minua on ihan turha verrata kristalliyn natsinuorisoon. Eivt nm ole ikkysymyksi. Pikemmin kyseess on reiluus, rehellisyys ja suorapuheisuus sek kyky hahmottaa, mit tapahtuu todella. Toisilla on sit, toisilla ei.

Seuraavaksi alan koota tukiryhm. Saa ilmoittautua, tervetuloa mukaan kampanjaan, jossa toivottavasti mys avoin blogikeskustelu harppaa taas askelen eteenpin.

32 thoughts on “Bloggaajille oma ehdokas eduskuntaan

 1. Vietin viikonlopun vihreill kespivill Orivedell, joten en ole ehtinyt kunnolla vastailemaan nihih kommentteihin. Tarkoitus on kuitenkin palata asiakysymyksiin, kun kampanja alkaa ja vaalisivut avautuvat. PS. Helena, ei harmainta hajua. En taida olla sellainen poliitikko, jolla on vastaus kaikkeen. :-)

 2. Onnea matkaan. Tuen kyll kaikkea, mik tht edes osittain jrkevmpn tekijnoikeuslainsdntn.

  Ydinvoimakysymys on toissijainen, jos siis sit kysynyt miettii energiakriisi. Nythn olemme kokonaan testaamattoman reaktorin prototyypin ensimminen ostaja. Kenties biopolttoaineiden verohelpotukset olisivat oikea tie?

 3. Onnea yritykselle :)

  Jyrki JJ Kasvikin oli heittnyt onnittelut. Siitp tulikin mieleen, ett olisiko teill kahdella munaa alkaa ajamaan lpi seuraavaa ajatusmallia, koska olette molemmat fiksuja ihmisi:

  Eli koska nykyn ei ole en pelkstn oikeistolaisia/vasemmistolaisia ajattelumalleja niin miksi vaaleissa on pakko antaa 1 ni puolesta ja N-1 nt vastaan, koska kaikilla on kuitenkin se N nt? Jos annan neni vaikka Keskustalle sanon samalla edottoman Ei Kokoomukselle, Vasemmistolle, Vihreille, … Entp jos haluaisinkin antaa hyvksynnn kaikille muille, paitsi yhdelle tietylle puolueelle? Miksi en voi tehd sit?

  Jos nuo N ntn voisi jakaa itse vapaavalintaisesti kyll tai ei niin ja jakaa haluamallaan tavoin edes puolueiden kesken, ei en tarvittaisi vaaliliittoja, vaan jokainen puolue voisi aidosti ajaa omaa asiaansa?

  On varmaan paljon ihmisi, joiden ajatusmaailma menee yksiin yhden suuren ja jonkin pienemmn puolueen kesken, mutta uurnalla on pakko priorisoida ja se tuhoaa demokratian.

 4. Yksi ajatus unohtui pois skeisest:

  Eik sellainen vaalisysteemi olisikin hyv, jossa nestetn erikseen puoluetta ja ehdokasta?

  Jokaiselle puolueelle saa antaa joko kyll tai ei. Kyll -net summataan ja niiden perusteella lasketaan eduskuntaan saatu paikkaluku. Nist on turhaa vhent ei -ni, koska mukana ei ole “tyhj” valintaa. Olishan sellainen toki vielkin demokraattisempi, mutta paikkaluvun laskenta monimutkaistuu liian kauaksi kansantajuisesta mallista, kun negatiivisillakin tuloksilla voisi saada ehdokkaita lpi :D

  Jokaisesta puolueesta valitaan sitten eniten ni saaneita ehdokkaita tarvittava mr.

  Eli nestyslipussa olisi lista puolueista, niiden pern vaikka + tai – ja loppuun oman ehdokkaan numero, koska joka ehdokkaalle ei ole ehk en mahdollista tehd tt +/- -valintaa.

  Kommentoikaa vapaasti :)

 5. Nykyisess vaalitavassa on todellakin omat ongelmansa ja EI nille olisi tsskin tapauksessa vankka tilaus.

  Sill jos katsoo ttkin skenaariota vaalimatematiikan silmin niin hyvin todennkisesti samassa piiriss ja saman puolueen listalla komeilee erskin Gramexin miehiin ihastunut kansanedustaja uudelleenvalintaa krkkymss jolloin on huomattava riski sille ett liberaalille viestinnlle ja mediamaailmalle annettu ni nostaa eduskuntaan gramexin aisankannattajan…

 6. Tuohon bloggaajien oma ehdokas -teemaan: Minkn yhden puolueen ehdokas ei varmaankaan edustaa kaikkia bloggaajia, kaikki tuki Riitalle. Tekijnoikeusasiassa avoimempaa informaatioyhteiskuntaa ajavaia ehdokkaita lienee monessa puolueessa. Voisikin olla kiinnostavaa listata joitain bloggaajille, kansalaisjournalismille ja netin avoimelle kanslasiyhteiskunnalle trkeist teesej, jonka ehdokkaat voisivat halutessaan allekirjoittaa.

 7. Pakko kysy ett tuliko puolueelta tms ksky poistaa tuo “optimism” kuva ja juttu? Alkaaka poliittinen korrektius iske jo tss vaiheessa? Mitn lievsti kyseenalaista huumoria tai kannanottoja parin lempiasian ulkopuolelta ei tll blogilla en nhd?

 8. Kas, enps huomannut Optimism-jutun kadonneen. En tied, miksi juttu ei ny – tuota asiaa pit kysy postauksen tehneelt Samilta, joka on siis eri henkil kuin Riitta. Ei, puolue ei ole vaatinut Pinserin sislln sensurointia. :-D

 9. “Optimismi” kytti tekijnoikeuksien rajoittamaa kuvaa ja tekij poisti kuvan sivuiltaan. Otin sen sitten Pinseristkin pois, koska en viitsi linkitt rikkinisiin kuviin…

  Sori, salaliittoja tytyy kaivaa vhn syvemmlt. :)

 10. “Meill on noita menneen maailman pttji kertynyt kasapin eduskuntaan. Muutama toki bloggaa, mutta avoin kommentointimahdollisuus ajatuksista nytt viel liian vaaralliselta heillekin. Aidosti keskusteleva tietoyhteiskunta ei taida olla monenkaan haaveissa, pikemmin painajaisissa.”

  Lainauksesta vlittyy viestiksesi, ett kansanedustaja on menneen maailman pttj, jos ei bloggaa. Tarkoitatko todella tt? Tllaista vaatimus ei mielestni voida esitt poliitikolle tai muulle pttjlle. Elm ja polittikka on pasiassa muualla kuin blogien valtakunnassa. Blogin pitminen ei voi olla mikn mitta poliitikon tai muun pttjn tietoyhteiskuntakelpoisuudelle!

 11. Tytyihn sit yritt. En yhtn epile ett 90% poliitikoista olisi toiminut juuri kuvailemallani tavalla. Toivottavasti Riitta on poikkeus. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *