Kallista on

Fingrid: “Tuhannen megawatin merikaapelin vetäminen Venäjältä Suomeen vaatisi ainakin kahden miljardin euron investoinnit Suomen sähköverkkoon ja varavoimaan. Se vastaisi koko Suomen kantaverkon nykyarvoa, eikä se silti takaisi järjestelmän toimivuutta”. Kuinkahan kalliita investointeja vaatisi uusi ydinvoimala Loviisaan (samaan paikkaan, johon merikaapelin toista päätä on suunniteltu)?

1 thought on “Kallista on

  1. Alkaa korpeamaan jatkuva toitotus siitä, että vesi on vähissä Norjassa ja Ruåttissa ja kuluttajahintoja hilataan sillä verukkeella aina vaan ylöspäin. Viime kesänä vettä tuli kuin esterin peestä ja silloin juuri sopivasti astui kuvaan Kioton häsläkkä ja sähkönhinta pompsahti pilviin. Kuluttaja taas maksumiehenä, kun nuijat valtion päättäjät jokoivat ilmaiseksi päästöoikeuksia tyhjästä. Nuijat ja nuijat, kuinka monella oli kytköksiä sinne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *