Pikkupostaukset tulevat

Uuden jutun kirjoittaminen blogiin on juhlallinen tapaus. Jutulle pit keksi otsikko ja leiptekstikin tulisi tuottaa mieluusti useamman kappaleen verran. Yhden linkin postittamisen vuoksi ei aina viitsi aloittaa uutta juttua.

Tietysti voisi aina perustaa linkkiblogin, mutta jo yhden blogin pitmisess on ihan tarpeeksi vaivaa. Ei ole bloggaajalla helppoa.

Viikonloppuna netiss surffaillessani huomasin, ett en ole ainoa joka on paininut samojen ongelmien kanssa. Jo pari vuotta sitten Photo Matt kirjoitteli samasta asiasta blogissaan ja kertoi lytneens asiaan ratkaisun: asides-linkit.

Asides-linkkien, eli “pikkupostauksien” idea on yksinkertainen. Tehdn kategoria, johon kirjoitetut jutut eivt nykn blogissa suurina ja komeina artikkeleina, vaan sijoittuvat juttujen vliin lyhyiksi linkkivinkeiksi. Niiden yhteydess ei nytet otsikkoja, pivmri tai kirjoittajan nimi, vaan pelkk asia yhdell rivill.

Kuten varmaankin jo huomasitkin, Pinserin sivuille ilmestyy tst eteenpin tllaisia pikkupostauksia silloin tllin. Pivitystahtikin muuttunee nyt hieman vilkkaammaksi, kun pienten ajatusten ja linkkivinkkien julkaiseminen on “helpompaa”. Huomatkaapa mys, ett jokaisen pikkupostauksen perss on kommentointilinkki aivan kuten niss suuremmissakin artikkeleissa. lk eprik kytt hyvksenne :-)

WordPress Codexista lytyy ohjeet sivupohjien muokkaamiseen, jos haluat itsekin aloittaa pikkupostauksien tekemisen.

14 thoughts on “Pikkupostaukset tulevat

 1. Uskon, ett tulet(te) lytmn bloggaamisen uudestaan. Pikkupostaukset tekevt hyv sielulle, kertoo kokemus.

 2. Blogilistan kautta Pinseri seuraavana tm on kyll minusta lhinn rsyttv piirre. “Ai se pivitys olikin vaan joku linkki, joka oli niin huono ettei ansainnut omaa kirjoitusta.”

 3. Hmm, mielenkiintoinen nkemys linkkivinkkien laadusta :-) Pitisikhn noita kert kasaan ja julkaista kerralla vhn isompi mr.

 4. Killingin uusimmat linkit voi vilkaista kun varsinainen Kasa pivittyy. Toimiva ratkaisu, tilaan itse Kasaa mutta en Killinki.

  Mit tulee Pinseriin niin kommenttien esikatselu olisi mukava ominaisuus jos saa vienosti toivoa uudistuksia.

 5. Jep, tosin itse en pid ajatuksesta kahdesta erillisest blogista. Siksi linkkivinkit ovat juttujen joukossa (juttujahan nekin ovat, vain lyhyempi). Mutta eikhn tss muutamassa pivss lydy sopiva tasapaino.

  Kommenttien esikatselu, hmm, mik ettei. Mutta onkohan WordPressiss mahdollisuutta sellaisen toteuttamisen? Kenellkn lukijalla valmista ratkaisua?

 6. Voihan ne linkkivinkit nky ihan vain sivupalkissakin? Joku scripta viel irkki-clienttiin, ett voi sielt suoraan lhetell teksti blogiin. Ja ehk knnykknkin, ett voi lyhyit kahden lauseen postauksia laitella?

  Tllin ei tule ongelmaa blogilista.fi:n kanssa, ne linkit/pikkujutut voi niputtaa sitten eri RSS:nkin ja valmiita plugareitakin luulisi lytyvn: kyseess ei ole mikn uusi juttu.

 7. “Knnykllkin”, piti sanomani. Muutenkin olisi hauskaan nhd verkossa enemmn knnykkbloggaamista – sellaista spontaania, ei niin viimeisen plle mietitty. :-)

 8. Sivupalkkejakin vierastan…

  Mutta itse asiassa tuosta tuli mieleeni, ett nuo pikkupostaukset voisi ihan hyvin jtt pois RSS-feedist. Tai tehd kaksi feedi, pikkupostauksien kera ja ilman. Ja laittaa Blogilista lukemaan sit ilman-versiota.

  Knnykkn lytynee bloggausalustoja pilvin pimein, tytyisi kaiketi kokeilla jotain niist. Ehdotuksia S80-yhteensopivista knnykkbloggaussoftista?

 9. pinseri pivittyy nyt blogilistaan aika tahtiin. kertnk ktevsti lis klikkauksia? toivottavasti ei. kuitenkin esimerkiksi linkon linkkien linkkaaminen on hieman epilyttv. vaikka lhde onkin esill niin jos postaus on pelkk linkki ajaako se mitn asiaa?

 10. Pinserin uusin salaliitto! Mokomat, kervt lis klikkauksia kirjoittamalla usein. Mik vryys.

  Noh, vakavasti puhuen, jatkuviin pivityksiin tulee ratkaisu. Emme toki halua pivitty liian usein.

  Linkon linkkien linkkaamista en ihan ymmrtnyt?

 11. Mielestni tuo jotenkin hajottaa blogijuttujen virran. Pikkupostauksilla on ilmeisesti olevinaan jonkin sortin kronologinen jrjestys, sill ne ovat juttujen vliss, mutta ei kuitenkaan sen enemp otsikkoa kuin pivmrkn. Niill ei myskn ole selke erotinta edelliseen tai seuraavaan juttuun, joten ne sekoittuvat muihin.

  Ainakin itselleni pari ensimmist lukukertaa aiheuttivat melkoista kognitiivista taakkaa, tosin kytettvyysorientoituneena saatan olla liiankin herkk moisille huomioille.

 12. Pingback: Kirkkaan päivän vaikutukset » Suomen äänitemarkkinoista

 13. Pingback: antti.vilpponen.net » Blog Archive » First minipost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *