Pikkupostaukset tulevat

Uuden jutun kirjoittaminen blogiin on juhlallinen tapaus. Jutulle pitää keksiä otsikko ja leipätekstiäkin tulisi tuottaa mieluusti useamman kappaleen verran. Yhden linkin postittamisen vuoksi ei aina viitsi aloittaa uutta juttua.

Tietysti voisi aina perustaa linkkiblogin, mutta jo yhden blogin pitämisessä on ihan tarpeeksi vaivaa. Ei ole bloggaajalla helppoa.

Viikonloppuna netissä surffaillessani huomasin, että en ole ainoa joka on paininut samojen ongelmien kanssa. Jo pari vuotta sitten Photo Matt kirjoitteli samasta asiasta blogissaan ja kertoi löytäneensä asiaan ratkaisun: asides-linkit.

Asides-linkkien, eli “pikkupostauksien” idea on yksinkertainen. Tehdään kategoria, johon kirjoitetut jutut eivät näykään blogissa suurina ja komeina artikkeleina, vaan sijoittuvat juttujen väliin lyhyiksi linkkivinkeiksi. Niiden yhteydessä ei näytetä otsikkoja, päivämääriä tai kirjoittajan nimiä, vaan pelkkä asia yhdellä rivillä.

Kuten varmaankin jo huomasitkin, Pinserin sivuille ilmestyy tästä eteenpäin tällaisia pikkupostauksia silloin tällöin. Päivitystahtikin muuttunee nyt hieman vilkkaammaksi, kun pienten ajatusten ja linkkivinkkien julkaiseminen on “helpompaa”. Huomatkaapa myös, että jokaisen pikkupostauksen perässä on kommentointilinkki aivan kuten näissä suuremmissakin artikkeleissa. Älkää epäröikö käyttää hyväksenne :-)

WordPress Codexista löytyy ohjeet sivupohjien muokkaamiseen, jos haluat itsekin aloittaa pikkupostauksien tekemisen.

14 thoughts on “Pikkupostaukset tulevat

 1. Uskon, että tulet(te) löytämään bloggaamisen uudestaan. Pikkupostaukset tekevät hyvää sielulle, kertoo kokemus.

 2. Blogilistan kautta Pinseriä seuraavana tämä on kyllä minusta lähinnä ärsyttävä piirre. “Ai se päivitys olikin vaan joku linkki, joka oli niin huono ettei ansainnut omaa kirjoitusta.”

 3. Hmm, mielenkiintoinen näkemys linkkivinkkien laadusta :-) Pitäisiköhän noita kerätä kasaan ja julkaista kerralla vähän isompi määrä.

 4. Killingin uusimmat linkit voi vilkaista kun varsinainen Kasa päivittyy. Toimiva ratkaisu, tilaan itse Kasaa mutta en Killinkiä.

  Mitä tulee Pinseriin niin kommenttien esikatselu olisi mukava ominaisuus jos saa vienosti toivoa uudistuksia.

 5. Jep, tosin itse en pidä ajatuksesta kahdesta erillisestä blogista. Siksi linkkivinkit ovat juttujen joukossa (juttujahan nekin ovat, vain lyhyempiä). Mutta eiköhän tässä muutamassa päivässä löydy sopiva tasapaino.

  Kommenttien esikatselu, hmm, mikä ettei. Mutta onkohan WordPressissä mahdollisuutta sellaisen toteuttamisen? Kenelläkään lukijalla valmista ratkaisua?

 6. Voihan ne linkkivinkit näkyä ihan vain sivupalkissakin? Joku scripta vielä irkki-clienttiin, että voi sieltä suoraan lähetellä tekstiä blogiin. Ja ehkä kännykkäänkin, että voi lyhyitä kahden lauseen postauksia laitella?

  Tällöin ei tule ongelmaa blogilista.fi:n kanssa, ne linkit/pikkujutut voi niputtaa sitten eri RSS:äänkin ja valmiita plugareitakin luulisi löytyvän: kyseessä ei ole mikään uusi juttu.

 7. “Kännykälläkin”, piti sanomani. Muutenkin olisi hauskaan nähdä verkossa enemmän kännykkäbloggaamista – sellaista spontaania, ei niin viimeisen päälle mietittyä. :-)

 8. Sivupalkkejakin vierastan…

  Mutta itse asiassa tuosta tuli mieleeni, että nuo pikkupostaukset voisi ihan hyvin jättää pois RSS-feedistä. Tai tehdä kaksi feediä, pikkupostauksien kera ja ilman. Ja laittaa Blogilista lukemaan sitä ilman-versiota.

  Kännykkään löytynee bloggausalustoja pilvin pimein, täytyisi kaiketi kokeilla jotain niistä. Ehdotuksia S80-yhteensopivista kännykkäbloggaussoftista?

 9. pinseri päivittyy nyt blogilistaan aika tahtiin. kerätäänkö kätevästi lisää klikkauksia? toivottavasti ei. kuitenkin esimerkiksi linkon linkkien linkkaaminen on hieman epäilyttävää. vaikka lähde onkin esillä niin jos postaus on pelkkä linkki ajaako se mitään asiaa?

 10. Pinserin uusin salaliitto! Mokomat, keräävät lisää klikkauksia kirjoittamalla usein. Mikä vääryys.

  Noh, vakavasti puhuen, jatkuviin päivityksiin tulee ratkaisu. Emme toki halua päivittyä liian usein.

  Linkon linkkien linkkaamista en ihan ymmärtänyt?

 11. Mielestäni tuo jotenkin hajottaa blogijuttujen virran. Pikkupostauksilla on ilmeisesti olevinaan jonkin sortin kronologinen järjestys, sillä ne ovat juttujen välissä, mutta ei kuitenkaan sen enempää otsikkoa kuin päivämäärääkään. Niillä ei myöskään ole selkeää erotinta edelliseen tai seuraavaan juttuun, joten ne sekoittuvat muihin.

  Ainakin itselleni pari ensimmäistä lukukertaa aiheuttivat melkoista kognitiivista taakkaa, tosin käytettävyysorientoituneena saatan olla liiankin herkkä moisille huomioille.

 12. Pingback: Kirkkaan päivän vaikutukset » Suomen äänitemarkkinoista

 13. Pingback: antti.vilpponen.net » Blog Archive » First minipost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *