Nettivideon nousu

Youtube ja Google Video mullistavat netti. Palvelu, johon kuka tahansa voi lhett omia videoleikkeitn on loogisesti seuraava askel Flickrin tapaisten kuvagallerioiden jlkeen. Mutta joukossa on muutakin kuin kyttjien kotivideoita…

Mediateollisuudelle erityisen kova paikka ovat Youtubeen lhetettvt musiikkivideot. Tll hetkell artistien ja kappaleiden nimill lyt sadoittain musiikkivideoita, joukossa harvinaisuuksiakin. Yksi juuri tll hetkell netti kiertvi suosikkeja on Rolling Stonesin thdittm Kellogg’s Rice Krispiesien mainos vuodelta 1964. Rollareita mainos hvetti sen verran, ett mainoksen katoaminen historiaan olisi sopinut heille erinomaisesti, mutta YouTuben ansiosta se on nyt meidn kaikkien nautittavana. Tt levy-yhtit eivt haluaisi sinun nkevn (ainakaan ilmaiseksi).

Showbiz unsure if YouTube a friend or foe, Industry Uneasy With YouTube Craze via skrubu.

4 thoughts on “Nettivideon nousu

 1. Tekijnoikeuksien kannalta kaksipiippuinen juttu, mink takia Pinserisskin on mietitty tehdnk linkkej vai upotetaanko kuvaa. Kiinnostava materiaali on posin sellaista, ett sen levitys televisiokanavien kautta on pttynyt tai hyvin satunnaista.

  Monet videot voi mielestni rinnastaa taideteoksiin, jolloin on todella sli, kun ne painuvat ns. unhon yhn. Kirjoistahan j yleens kirjastokappaleet, kun loppupainos makuloidaan. Maailmankansalaisten kerm historiallinen videoarkisto youtuben tapaan voisikin ehk olla nykyajan tapa silytt vanhat mestariteokset kierrossa. (Ainakin siihen asti, kun idealistinen piratismi trm rahallisiin intresseihin?)

  Noiden videoiden laatu on kyll niin heikko, ett tuskin ne korvaavat niteteollisuuden myymi kopioita missn vaiheessa. Ehk ilmi lhinn vauhdittaa vhemmn tunnettujen sek pitk uraa tehneiden artisten myynti? Videon yksi perustehtvhn on kuitenkin musiikin markkinointi, eli saada nkyvyytt bndille ja biisille.

 2. Rollarit ne osasivat horzaamisen taidon jo tuolloin.
  Noh, hauska ptk, toimisi nykynkin.

 3. Kauankohan menee ennen kuin Google Idol -videoiden musiikista aletaan vaatimaan tekijnoikeusmaksuja ja koko homma kaatuu siihen?

 4. Teosto voisi vaatia rojalteja mys niden blogijuttujen lukemisesta.
  Tm kirjoitus maksaa sinulle esim. 0.30euroa, kiitos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *