Uusia karttoja

Kirjoittaja Sami, 31.3.2006

Ask.comin karttapalvelu näyttää aikamoisen pätevältä. Sen käyttöliittymä on matkittu suoraan Google Mapsista, mutta tiekartasto peittoaa näin suomalaisen näkökulmasta Googlen – palvelusta löytyvät nimittäin täkäläiset tiet ja reitinsuunnittelupalvelu kotimaassa ajeleville.

Tuokaan ei ole mitään uutta, reittejä on voinut suunnitella jo iät ja ajat vaikkapa Keltaisilla sivuilla, mutta toimivan karttaselailun ja jouhevan käyttöliittymän yhdistelmä on oikein miellyttävä.

Karttamateriaali näyttää muuten olevan sama kuin Garminin autonavigaattorissa: meidän lähellämme oleva mielikuvitusjärvikin löytyy tuolta (eli kyseessä on järvi, joka on olemassa vain kartalla – oikeasti siinä on urheilukenttä). Tarkemmin tutkiessa puutteitakin löytyy. Esimerkiksi katunumerointi toimii vielä heikonpuoleisesti.

Loppuun vielä reittiesimerkki: Näin ajat Tampereen rautatieasemalta Vaakon nakkiin.

  Jutussa “Uusia karttoja” on 6 kommenttia:

  • Timo says:

   Kiitos vinkistä! Ask.com tarjoaa näköjään joistakin paikoista selvästi Googlea parempia ilmakuvia.

  • kervå says:

   Miksiköhän tuo linkkisi vie vain Ask.comin etusivulle? Ja minulle tulee aina vain teksti “Please check your map search and try again.” kun yritän hakua. En tajua.

  • Sami says:

   kerava: mahtaakohan koneesi hylkiä ask.comin cookieita tms?

  • Daily says:

   Tai sitten hylkii Operaa, Firefoxilla ainakin minulla pelitti hyvin.

  • rahina says:

   eipä näytä tykkäävän Safari 2.0.3:stakaan, eli sama vika tulee omnipagella (ja muilla jotka WebKittiä käyttävät)

  • Ilari says:

   Tässä yhteydessä on toki syytä mainita myös http://matka.fi/ joka on mainio julkisen liikenteen reitinhakujärjestelmä koko Suomen alueelta.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.