5 thoughts on “Pinseri.fi

 1. Haluaisitko kertoa, minkälainen prosedyyri .fi kaiken kaikkiaan oli? Meillä oli aiheesta nimittäin juuri keskustelu rumpalimme kanssa, joka oli ymmärtänyt, että tuo .fi -pääte olisi paljon hankalampi (ja kalliimpi) saada kuin esim. .net tai .com.

 2. Laitoin tilauksen asiasta palveluntarjoajallemme Nebulalle heidän sivuiltaan löytyvällä lomakkeella. Siinä kaikki :-) Meillä oli jo valmiiksi palvelintilaa täällä Pinserissä eli kytkeminen siihen sujui ihan vain ilmoittamalla asiasta. Jos palvelintilaa ei olisi ollut, olisin voinut ostaa normaalin web-hotelli-paketin.

  Hinta on kalliimpi kuin .com-osoite, se on totta. Nebula ei käsittääkseni kuitenkaan ota käsittelystä erityistä lisähintaa, eli kustannukset ovat samat kuin jos olisin hoidellut asian itse Viestintäviraston kanssa (jolloin byrokratiaa lienee enemmän).

 3. En itse kokenut Viestintäviraston byrokratiaa liian vaikeana. Tosin aikaa menee muutama päivä. Lyhyesti prosessi menee näin (jos muistan oikein):

  Rekisteröidy Viestintäviraston sivuille oikealla nimelläsi, osoitteellasi, henkilötunnuksellasi ja niin edelleen. He lähettävät sitten noin kolmen päivän kuluttua etanapostitse salasanalistan, jota käytetään sisäänkirjautumisessa Viestintäviraston sivuille. Kirjautumisessa tarvitaan myös sähköpostitse suoraan saatu tunnus. Kirjautumisen jälkeen voikin verkkotunnuksen rekisteröidä ja se pitää maksaa heti joko luottokortilla tai verkkopankin avulla. Tarvitset myös kaksi nimipalvelinta verkkotilantarjoaltasi.

  Nimipalvelinten ei tarvitse osoittaa verkkotunnukseesi varaamishetkellä, mutta Viestintäviraston automaatti muistuttaa tästä joka. päivä. sähköpostitse. Nimipalvelinten kuntoonlaittamisessa on kuukausi aikaa, muuten verkkotunnus raukeaa eikä rahoja saa takaisin. Nimipalvelimet ovat yleensä muotoa ns1.palveluntarjoaja.fi ja ns2.palveluntarjoaja.fi.

  Viestintäviraston botti tunnistaa toimivat nimipalvelimet automaattisesti ja lähettää sitten ilmoituksen sähköpostitse. Siinä on myös kerrottu mihin asti verkkotunnus on voimassa.

 4. Lauri: Jep, ei se suoraan asioiminenkaan ylivoimaista ole. Ohjeiden kohta “tarvitset kaksi nimipalvelinta” oli tosin minulle se kohta jossa ajattelin antaa palveluntarjoajani hoitaa työt. Heillähän ne nimipalvelimetkin ovat.

 5. > Nimipalvelinten ei tarvitse osoittaa verkkotunnukseesi varaamishetkellä,
  > mutta Viestintäviraston automaatti muistuttaa tästä joka. päivä.
  > sähköpostitse. Nimipalvelinten kuntoonlaittamisessa on kuukausi aikaa,

  Lähtökohtaisesti nimipalvelimien tulisi olla kunnossa ennen domainin varaamista. Ficoran näkökulmasta palvelutarjoajan ylläpidolla on ongelmia, vaikka tosiasiassa yksittäinen asiakas on väärinkäyttänyt palvelutarjoajan nimipalvelua. Nimipalvelut tulee siis hoitaa ISP:n kanssa kuntoon ennen Ficoran kanssa asiointia. Tällaisellä toiminnalla aiheutetaan ainoastaan ylimääräistä stressiä ISP:lle. Helpointa on hoitaa domainrekisteröinti suoraan jonkun ISP:n kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *