Pinseri.fi

Osoiteasiaa! Pinseri lytyy nyt mys osoitteesta Pinseri.fi. Vanha osoite, Pinseri.com toimii normaalisti mys edelleen.

5 thoughts on “Pinseri.fi

 1. Haluaisitko kertoa, minklainen prosedyyri .fi kaiken kaikkiaan oli? Meill oli aiheesta nimittin juuri keskustelu rumpalimme kanssa, joka oli ymmrtnyt, ett tuo .fi -pte olisi paljon hankalampi (ja kalliimpi) saada kuin esim. .net tai .com.

 2. Laitoin tilauksen asiasta palveluntarjoajallemme Nebulalle heidn sivuiltaan lytyvll lomakkeella. Siin kaikki :-) Meill oli jo valmiiksi palvelintilaa tll Pinseriss eli kytkeminen siihen sujui ihan vain ilmoittamalla asiasta. Jos palvelintilaa ei olisi ollut, olisin voinut ostaa normaalin web-hotelli-paketin.

  Hinta on kalliimpi kuin .com-osoite, se on totta. Nebula ei ksittkseni kuitenkaan ota ksittelyst erityist lishintaa, eli kustannukset ovat samat kuin jos olisin hoidellut asian itse Viestintviraston kanssa (jolloin byrokratiaa lienee enemmn).

 3. En itse kokenut Viestintviraston byrokratiaa liian vaikeana. Tosin aikaa menee muutama piv. Lyhyesti prosessi menee nin (jos muistan oikein):

  Rekisteridy Viestintviraston sivuille oikealla nimellsi, osoitteellasi, henkiltunnuksellasi ja niin edelleen. He lhettvt sitten noin kolmen pivn kuluttua etanapostitse salasanalistan, jota kytetn sisnkirjautumisessa Viestintviraston sivuille. Kirjautumisessa tarvitaan mys shkpostitse suoraan saatu tunnus. Kirjautumisen jlkeen voikin verkkotunnuksen rekisterid ja se pit maksaa heti joko luottokortilla tai verkkopankin avulla. Tarvitset mys kaksi nimipalvelinta verkkotilantarjoaltasi.

  Nimipalvelinten ei tarvitse osoittaa verkkotunnukseesi varaamishetkell, mutta Viestintviraston automaatti muistuttaa tst joka. piv. shkpostitse. Nimipalvelinten kuntoonlaittamisessa on kuukausi aikaa, muuten verkkotunnus raukeaa eik rahoja saa takaisin. Nimipalvelimet ovat yleens muotoa ns1.palveluntarjoaja.fi ja ns2.palveluntarjoaja.fi.

  Viestintviraston botti tunnistaa toimivat nimipalvelimet automaattisesti ja lhett sitten ilmoituksen shkpostitse. Siin on mys kerrottu mihin asti verkkotunnus on voimassa.

 4. Lauri: Jep, ei se suoraan asioiminenkaan ylivoimaista ole. Ohjeiden kohta “tarvitset kaksi nimipalvelinta” oli tosin minulle se kohta jossa ajattelin antaa palveluntarjoajani hoitaa tyt. Heillhn ne nimipalvelimetkin ovat.

 5. > Nimipalvelinten ei tarvitse osoittaa verkkotunnukseesi varaamishetkell,
  > mutta Viestintviraston automaatti muistuttaa tst joka. piv.
  > shkpostitse. Nimipalvelinten kuntoonlaittamisessa on kuukausi aikaa,

  Lhtkohtaisesti nimipalvelimien tulisi olla kunnossa ennen domainin varaamista. Ficoran nkkulmasta palvelutarjoajan yllpidolla on ongelmia, vaikka tosiasiassa yksittinen asiakas on vrinkyttnyt palvelutarjoajan nimipalvelua. Nimipalvelut tulee siis hoitaa ISP:n kanssa kuntoon ennen Ficoran kanssa asiointia. Tllaisell toiminnalla aiheutetaan ainoastaan ylimrist stressi ISP:lle. Helpointa on hoitaa domainrekisterinti suoraan jonkun ISP:n kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *