Videoblogeja ja huijauksia

Katri Makkonen videobloggaa Thaimaasta N90-kännykällä: Vuosi tsunamista. Videobloggausta voisi itsekin kokeilla enemmän. Mistähän mahtaa löytyä ohjelmisto, jolla videoleikkeet muokataan Makkosen blogissakin näkyvään näppärään Flash-muotoon?

Sitten jälleen varoituksen sana: Liikkeellä on taas Nordea-pankin asiakkaille suunnattuja huijausviestejä. Minäkin sain omani, vaikka en ole edes Nordean asiakas. Onneksi viestien kieliasu on yhtä tökerö kuin ennenkin:

Arvoisa Onlina-Banking jarjestelman kayttaja.

Tilien tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat, vahvistamaan Teidan tilin tietoja ja kooditaulukkoja.
Tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat tayttamaan tilin tarkastuksen taulukon.
Tassa taulukossa on tietojen kysely tilille paasya varten, tilin laji ja salasanantaulukon
ja Payment Confirmation Codes-taulukon tiedot.

Mutta niin vain kävi, että edellisen postituksen yhteydessä muutama lankesi ansaan ja antoi tunnuksensa viestin lähettäjälle. Lienee helppoa naureskella uhreille, mutta jäin miettimään että millainen henkilö pitää yllänäkyvän kaltaista viestiä aitona. Jos esimerkiksi suomi ei ole äidinkieli ja koko verkkopankin käsite ihan uusi, viestiä saattaa olla vaikeaa tunnistaa huijaukseksi.

Onneksi ainakin Gmail näyttää tunnistetuista phishing-hyökkäyksistä nykyisin kirkkaanpunaisen varoitustekstin: “Varoitus: Viesti ei välttämättä ole väitetyltä lähettäjältä. Vältä viestin linkkien seuraamista. Älä anna viestin lähettäjälle henkilökohtaisia tietoja.”

3 thoughts on “Videoblogeja ja huijauksia

  1. WordPressin käyttäjäjille löytyy plugi nimeltään FlvPlayer.
    Kannattaa tutustua jos videobloggaus kiinnostaa.
    Sivultani löytyy esimerkki ja linkit.

    /janne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *