Videoblogeja ja huijauksia

Katri Makkonen videobloggaa Thaimaasta N90-knnykll: Vuosi tsunamista. Videobloggausta voisi itsekin kokeilla enemmn. Misthn mahtaa lyty ohjelmisto, jolla videoleikkeet muokataan Makkosen blogissakin nkyvn npprn Flash-muotoon?

Sitten jlleen varoituksen sana: Liikkeell on taas Nordea-pankin asiakkaille suunnattuja huijausviestej. Minkin sain omani, vaikka en ole edes Nordean asiakas. Onneksi viestien kieliasu on yht tker kuin ennenkin:

Arvoisa Onlina-Banking jarjestelman kayttaja.

Tilien tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat, vahvistamaan Teidan tilin tietoja ja kooditaulukkoja.
Tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat tayttamaan tilin tarkastuksen taulukon.
Tassa taulukossa on tietojen kysely tilille paasya varten, tilin laji ja salasanantaulukon
ja Payment Confirmation Codes-taulukon tiedot.

Mutta niin vain kvi, ett edellisen postituksen yhteydess muutama lankesi ansaan ja antoi tunnuksensa viestin lhettjlle. Lienee helppoa naureskella uhreille, mutta jin miettimn ett millainen henkil pit yllnkyvn kaltaista viesti aitona. Jos esimerkiksi suomi ei ole idinkieli ja koko verkkopankin ksite ihan uusi, viesti saattaa olla vaikeaa tunnistaa huijaukseksi.

Onneksi ainakin Gmail nytt tunnistetuista phishing-hykkyksist nykyisin kirkkaanpunaisen varoitustekstin: “Varoitus: Viesti ei vlttmtt ole vitetylt lhettjlt. Vlt viestin linkkien seuraamista. l anna viestin lhettjlle henkilkohtaisia tietoja.”

3 thoughts on “Videoblogeja ja huijauksia

  1. WordPressin kyttjjille lytyy plugi nimeltn FlvPlayer.
    Kannattaa tutustua jos videobloggaus kiinnostaa.
    Sivultani lytyy esimerkki ja linkit.

    /janne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *