WordPress 2.0

WordPressistä, Pinserissäkin käytetystä bloggausohjelmistosta, on ilmestynyt versio 2.0. Uudet versiot tuovat aina mukanaan uusia ominaisuuksia mikä tekee päivittämisestä hauskaa.

WordPress 2.0:n ominaisuuslistan löytäminen ei ollutkaan ihan yksinkertaista, sillä linkki “Mitä uutta” -listaan loisti poissaolollaan WordPressin sivuilla. Ahkeran klikkailun jälkeen sivu lopulta löytyi, tosin jostain ihan muualta: What’s new in WordPress 2.0?

Suurin osa muutoksista on tapahtunut pinnan alla mutta on käyttöliittymäänkin asti tullut monenlaista pientä kivaa. Juttujen kirjoittaminen on entistä mukavampaa lopullisen ulkoasun esittävän käyttöliittymän, kuvien lähettämistoiminnon ja Ajax-pohjaisten toimintojen avulla.

Innokkaimmat voivat imuroida uusimman version WordPressin sivuilta. Itse ajattelin odotella vielä hetkisen ja seurata ensin muiden kakkosversion asentaneiden kokemuksia.

WordPressiin liittyy myös K2, erittäin edistynyt ja monipuolinen sivupohja WordPressille. Muistilappu itselle: tutustu tähän tarkemmin.

6 thoughts on “WordPress 2.0

  1. Pingback: piikkilankablogi » Blog Archive » Wordpress 2

  2. iso-8859-1 vai utf-8? Työn alla on uusi WordPress-blogi, mutta kertokaapa gurut kumpi merkistä kannattaa ottaa Suomessa käyttöön? Pinseri käyttää iso-8859-1:aa, kun taas maailmalla suositellaan utf-8:a.

  3. Pinseri käyttää iso-8859-1:aa vain siksi että vanhat arkistot ja sivupohjat olivat sillä tehty. UTF tuottanee vähemmän ongelmia.

  4. Pingback: Kategorioista avainsanoihin - tarkempaa, yhteisöllisempää blogimerkintöjen luokittelua at Pohdiskeleva Liftari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *