WordPress 2.0

Kirjoittaja Sami, 27.12.2005

WordPressistä, Pinserissäkin käytetystä bloggausohjelmistosta, on ilmestynyt versio 2.0. Uudet versiot tuovat aina mukanaan uusia ominaisuuksia mikä tekee päivittämisestä hauskaa.

WordPress 2.0:n ominaisuuslistan löytäminen ei ollutkaan ihan yksinkertaista, sillä linkki “Mitä uutta” -listaan loisti poissaolollaan WordPressin sivuilla. Ahkeran klikkailun jälkeen sivu lopulta löytyi, tosin jostain ihan muualta: What’s new in WordPress 2.0?

Suurin osa muutoksista on tapahtunut pinnan alla mutta on käyttöliittymäänkin asti tullut monenlaista pientä kivaa. Juttujen kirjoittaminen on entistä mukavampaa lopullisen ulkoasun esittävän käyttöliittymän, kuvien lähettämistoiminnon ja Ajax-pohjaisten toimintojen avulla.

Innokkaimmat voivat imuroida uusimman version WordPressin sivuilta. Itse ajattelin odotella vielä hetkisen ja seurata ensin muiden kakkosversion asentaneiden kokemuksia.

WordPressiin liittyy myös K2, erittäin edistynyt ja monipuolinen sivupohja WordPressille. Muistilappu itselle: tutustu tähän tarkemmin.

  Jutussa “WordPress 2.0” on 6 kommenttia:

  • […] WordPress päivittyi versioon 2. Piikkilankablogissakin päivitys onnistui “melko kivuttomasti”, eli ehkä vartin koko systeemi oli rikki ja palasina. Nyt (toivottavasti) toimii taas. Ainakin Pinseri ehti jo raportoida tarkemmin uuden WordPressin ominaisuuksista, minä täällä vasta tutkailen ja kummastelen. On se nyt olevinaan niin AJAXia että heikompaa hirvittää. Nätti ja monipuolise(mma)n tuntuinen tämä nyt ainakin on. Kun nyt vielä oppisi kaikkea uutta ja hienoa härpäkettä hyödyntämäänkin… […]

  • toni says:

   WordPressin “muutos numero 3368” liittyy myös piikkilankablogin rikkinäiseen trackbackiin.

  • toni says:

   Ja vielä tämä linkkivinkki: What’s Already Broke in 2.0

  • Tomi says:

   iso-8859-1 vai utf-8? Työn alla on uusi WordPress-blogi, mutta kertokaapa gurut kumpi merkistä kannattaa ottaa Suomessa käyttöön? Pinseri käyttää iso-8859-1:aa, kun taas maailmalla suositellaan utf-8:a.

  • Sami says:

   Pinseri käyttää iso-8859-1:aa vain siksi että vanhat arkistot ja sivupohjat olivat sillä tehty. UTF tuottanee vähemmän ongelmia.

  • […] WordPressin uuden version julkistaminen oli uskoakseni vedenjakaja, sillä sen uudet ulkoasuteemat, kuten todennäköisesti suosituimmaksi nouseva K2 ja Pohdiskelevan liftarin käyttämä Squible käyttävät tehokkaasti hyväkseen Ultimate Tag Warrior (UTW) -lisäosaa ja sen tagitysmahdollisuuksia. Väitän, että useat WordPressia käyttävät bloggaajat lähtevät WordPress 2.0:n ja K2:n myötä mukaan avainsana-avaruuteen, ja muiden on seurattava perästä. […]

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.