Lakiehdotus vahingollisten kopiosuojausten kieltämisestä

Kirjoittaja Sami, 18.11.2005

Kansanedustaja Jyrki Kasvi ja presidenttiehdokas Heidi Hautala aikovat jättää ensi tiistaina lakialoitteen, joka kieltää käyttäjän laitteistolle vahingolliset kopiosuojaukset ja turvaa oikeudet kolmeen yksityiseen käyttöön tarkoitettuun teoskopioon. Ks. Jyrkin blogijuttu ja lehdistötiedote.

  Jutussa “Lakiehdotus vahingollisten kopiosuojausten kieltämisestä” on 10 kommenttia:

  • Matti says:

   Ja nyt kaikki tämän harvinaisen järkevän ja akuutin lakiehdotuksen puolesta kansanedustajia lähestymään eri keinoin, niin saadaan kuulla taas “epäilyttävän” tahon “agitoimasta” “epäilyttävästä” lobbaamisesta.

  • […] Tulipa sopivaan saumaan tuo Pinserin juttu. Kansanedustaja Jyrki Kasvi ja presidenttiehdokas Heidi Hautala ovat siis jättämässä tiistaina lakialoitetta, joka läpi mennessään kieltäisi “CD-levyissä” käytettävät kuuntelijan laitteistoa mahdollisesti vahingoittavat kopiosuojausmenetelmät, ja sallisi kolmen omaan käyttöön tulevan kopion ottamisen kustakin teoksesta. Tässähän on järkeä. […]

  • laurianttila says:

   Omalle “luottoedustajalle” lähti ainakin välittömästi postia :).

  • Juppe says:

   Ei mene läpi mihinkään nämä pipertelyt

  • […] Pisteet Kasville ja Hautalalle järkevästä toiminnasta, tämä lakiehdotus on askel oikeaan suuntaan. Tarkempaa tietoa lehdistötiedotteessa. Asiasta raportoi myös blogistanin virallinen uutistoimisto, Pinseri. […]

  • “—–Tällä viikolla olen yrittänyt ottaa selvää, mistä Sony BMG rootkit -kohussa on oikein ollut kysymys ja valmistellut tekijänoikeuslain muutosesitystä, jossa esitän kiellettäväksi sellaiset kopiosuojaustekniikat, jotka ilman käyttäjän suostumusta muuttavat teoksen katselemiseen tai kuuntelemiseen käytetävän laitteen toimintaa tai käyttöjärjestelmää. Olen pitänyt matalaa profiilia, jotta kukaan kollega ei äkkäisi tarttua asiaan ennen minua — en ihan raadollisista syistä halunnut päästää näin herkullista aloitetta kelleen muulle.——”

   Raadollisuus on hyvä sana. Haaska houkuttaa ja muutenkin kuin savolaisessa sanastossa.

   Toisaalta asia on tärkeä, joten menköön… Näitä uteliaita kurkkijaohjelmia on niin paljon matriisissa, että rajalla pitää olla rautaa siihen mittaan, etteivät hyötyohjelmat kunnolla pyöri, ainakaan mopolla.

  • |noone| says:

   Ei liity kopiosuojaukseen kyllä millään lailla, mutta ihan piti johonkin tulla kertomaan, kuinka kiva on tuo Blogilistan huuveri, jolla blogin kuvaus tulee nätisti näkyviin tarvitsematta avata infoa. En tiedä, miten pitkään tuo on ollut noin. Itse huomasin sen just äsken. Kiitos vain koodaajalle, ken lienetkin! *Samikkiin päin katsomisen ääni*

  • Sedis says:

   Leike yöllisestä blogistani:

   “Apropos. Huomaan, että “menestystäni” hieman manipuloidaan – sitä on tehty jo pitkään. Samik, mihin me oikeasti tarvitsemme tietoa siitä, että yksi tai useampi tilaaja on mennyt. On oikein helppoa tilata ensin joku blogi ja sitten seuraavana päivänä luopua tilauksesta: listat näyttävät heti tilauksen menetyksen jopa parin päivän ajan. Näin voi antaa vaikutelman jatkuvasta laskevasta trendistä, vaikka todellisuudessa ei tapahdu mitään. Kyllä alamäki näkyy muutenkin, ilman sitä negatiivista ilmoitusta. Ajattelen niin, että tuskinpa sitä tarvitsee tuolla tavalla korostaa. Uudet tilaajat toki voisi esittää entiseen tapaan, sillä mehän kaikki rakastamme plussaa.

   Blogilistan vasemman laidan voisi samalla panna kuntoon. En viitsisi aina hakea sitä sisäänkirjausta IE-ruutuni 17-tuumaisesta alanurkasta.”

  • Sami says:

   OK, laitan asian hautumaan. En lupaa lähipäivinä mitään näkyvää sillä kaikki vapaa-aikani kuluu vaihteeksi työn merkeissä :(

   Jos joku CSS-guru osaa kertoa, miksi IE valuttaa tuota reunapalkkia alas, otan vinkkejä mieluusti vastaan.

   Ja noonelle kiitokset kiitoksista :)

  • Kari Hurtta says:

   http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/utaveps.scr/?{KEY}=LA+151/2005
   http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vkveps2.scr?{BASE}=vkfa03=LA+151/2005

   Sivistysvaliokunta
   Saapunut 13.12.2005
   Käsittely päättynyt 13.03.2007

   Sivistysvalikokunta taisi käsitellä tuota niin pitkään että eduskunta kerkisi vaihtua ja lakialoite näin ollen vanhentua?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.