Lakiehdotus vahingollisten kopiosuojausten kieltmisest

Kansanedustaja Jyrki Kasvi ja presidenttiehdokas Heidi Hautala aikovat jtt ensi tiistaina lakialoitteen, joka kielt kyttjn laitteistolle vahingolliset kopiosuojaukset ja turvaa oikeudet kolmeen yksityiseen kyttn tarkoitettuun teoskopioon. Ks. Jyrkin blogijuttu ja lehdisttiedote.

10 thoughts on “Lakiehdotus vahingollisten kopiosuojausten kieltmisest

 1. Ja nyt kaikki tmn harvinaisen jrkevn ja akuutin lakiehdotuksen puolesta kansanedustajia lhestymn eri keinoin, niin saadaan kuulla taas “epilyttvn” tahon “agitoimasta” “epilyttvst” lobbaamisesta.

 2. Pingback: Laurin blogi » Blog Archive » Vielä vähän kopiosuojauksista

 3. Omalle “luottoedustajalle” lhti ainakin vlittmsti postia :).

 4. Pingback: piikkilankablogi » Blog Archive » Rajoituksia kopiosuojauksille

 5. “—–Tll viikolla olen yrittnyt ottaa selv, mist Sony BMG rootkit -kohussa on oikein ollut kysymys ja valmistellut tekijnoikeuslain muutosesityst, jossa esitn kiellettvksi sellaiset kopiosuojaustekniikat, jotka ilman kyttjn suostumusta muuttavat teoksen katselemiseen tai kuuntelemiseen kytetvn laitteen toimintaa tai kyttjrjestelm. Olen pitnyt matalaa profiilia, jotta kukaan kollega ei kkisi tarttua asiaan ennen minua — en ihan raadollisista syist halunnut pst nin herkullista aloitetta kelleen muulle.——”

  Raadollisuus on hyv sana. Haaska houkuttaa ja muutenkin kuin savolaisessa sanastossa.

  Toisaalta asia on trke, joten menkn… Nit uteliaita kurkkijaohjelmia on niin paljon matriisissa, ett rajalla pit olla rautaa siihen mittaan, etteivt hytyohjelmat kunnolla pyri, ainakaan mopolla.

 6. Ei liity kopiosuojaukseen kyll milln lailla, mutta ihan piti johonkin tulla kertomaan, kuinka kiva on tuo Blogilistan huuveri, jolla blogin kuvaus tulee ntisti nkyviin tarvitsematta avata infoa. En tied, miten pitkn tuo on ollut noin. Itse huomasin sen just sken. Kiitos vain koodaajalle, ken lienetkin! *Samikkiin pin katsomisen ni*

 7. Leike yllisest blogistani:

  “Apropos. Huomaan, ett “menestystni” hieman manipuloidaan – sit on tehty jo pitkn. Samik, mihin me oikeasti tarvitsemme tietoa siit, ett yksi tai useampi tilaaja on mennyt. On oikein helppoa tilata ensin joku blogi ja sitten seuraavana pivn luopua tilauksesta: listat nyttvt heti tilauksen menetyksen jopa parin pivn ajan. Nin voi antaa vaikutelman jatkuvasta laskevasta trendist, vaikka todellisuudessa ei tapahdu mitn. Kyll alamki nkyy muutenkin, ilman sit negatiivista ilmoitusta. Ajattelen niin, ett tuskinpa sit tarvitsee tuolla tavalla korostaa. Uudet tilaajat toki voisi esitt entiseen tapaan, sill mehn kaikki rakastamme plussaa.

  Blogilistan vasemman laidan voisi samalla panna kuntoon. En viitsisi aina hakea sit sisnkirjausta IE-ruutuni 17-tuumaisesta alanurkasta.”

 8. OK, laitan asian hautumaan. En lupaa lhipivin mitn nkyv sill kaikki vapaa-aikani kuluu vaihteeksi tyn merkeiss :(

  Jos joku CSS-guru osaa kertoa, miksi IE valuttaa tuota reunapalkkia alas, otan vinkkej mieluusti vastaan.

  Ja noonelle kiitokset kiitoksista :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *