10 thoughts on “Lakiehdotus vahingollisten kopiosuojausten kieltämisestä

 1. Ja nyt kaikki tämän harvinaisen järkevän ja akuutin lakiehdotuksen puolesta kansanedustajia lähestymään eri keinoin, niin saadaan kuulla taas “epäilyttävän” tahon “agitoimasta” “epäilyttävästä” lobbaamisesta.

 2. Pingback: Laurin blogi » Blog Archive » Vielä vähän kopiosuojauksista

 3. Omalle “luottoedustajalle” lähti ainakin välittömästi postia :).

 4. Pingback: piikkilankablogi » Blog Archive » Rajoituksia kopiosuojauksille

 5. “—–Tällä viikolla olen yrittänyt ottaa selvää, mistä Sony BMG rootkit -kohussa on oikein ollut kysymys ja valmistellut tekijänoikeuslain muutosesitystä, jossa esitän kiellettäväksi sellaiset kopiosuojaustekniikat, jotka ilman käyttäjän suostumusta muuttavat teoksen katselemiseen tai kuuntelemiseen käytetävän laitteen toimintaa tai käyttöjärjestelmää. Olen pitänyt matalaa profiilia, jotta kukaan kollega ei äkkäisi tarttua asiaan ennen minua — en ihan raadollisista syistä halunnut päästää näin herkullista aloitetta kelleen muulle.——”

  Raadollisuus on hyvä sana. Haaska houkuttaa ja muutenkin kuin savolaisessa sanastossa.

  Toisaalta asia on tärkeä, joten menköön… Näitä uteliaita kurkkijaohjelmia on niin paljon matriisissa, että rajalla pitää olla rautaa siihen mittaan, etteivät hyötyohjelmat kunnolla pyöri, ainakaan mopolla.

 6. Ei liity kopiosuojaukseen kyllä millään lailla, mutta ihan piti johonkin tulla kertomaan, kuinka kiva on tuo Blogilistan huuveri, jolla blogin kuvaus tulee nätisti näkyviin tarvitsematta avata infoa. En tiedä, miten pitkään tuo on ollut noin. Itse huomasin sen just äsken. Kiitos vain koodaajalle, ken lienetkin! *Samikkiin päin katsomisen ääni*

 7. Leike yöllisestä blogistani:

  “Apropos. Huomaan, että “menestystäni” hieman manipuloidaan – sitä on tehty jo pitkään. Samik, mihin me oikeasti tarvitsemme tietoa siitä, että yksi tai useampi tilaaja on mennyt. On oikein helppoa tilata ensin joku blogi ja sitten seuraavana päivänä luopua tilauksesta: listat näyttävät heti tilauksen menetyksen jopa parin päivän ajan. Näin voi antaa vaikutelman jatkuvasta laskevasta trendistä, vaikka todellisuudessa ei tapahdu mitään. Kyllä alamäki näkyy muutenkin, ilman sitä negatiivista ilmoitusta. Ajattelen niin, että tuskinpa sitä tarvitsee tuolla tavalla korostaa. Uudet tilaajat toki voisi esittää entiseen tapaan, sillä mehän kaikki rakastamme plussaa.

  Blogilistan vasemman laidan voisi samalla panna kuntoon. En viitsisi aina hakea sitä sisäänkirjausta IE-ruutuni 17-tuumaisesta alanurkasta.”

 8. OK, laitan asian hautumaan. En lupaa lähipäivinä mitään näkyvää sillä kaikki vapaa-aikani kuluu vaihteeksi työn merkeissä :(

  Jos joku CSS-guru osaa kertoa, miksi IE valuttaa tuota reunapalkkia alas, otan vinkkejä mieluusti vastaan.

  Ja noonelle kiitokset kiitoksista :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *