Kopiosuojaus raivostuttaa edelleen

Viestintvirasto on julkaissut tiedotteen CD-levyjen kopiosuojaukseen liittyvist tietoturvaongelmista. Tiedote muistuttaa: “Noudata lhdekritiikki asentaessasi ohjelmistoja jrjestelmn. l asenna ohjelmistoja lhteist, joissa ei normaalisti oleteta olevan ohjelmistoja, kuten CD-nilevylt.

Digitodayn blogissa tt uutista ksittelevn jutun kommenttiosiossa ei olla kuitenkaan tyytyvisi. CERT-FI (Viestintvirasto) oli liian myhss ja reaktio liian laimea. Matti Nikin kommentti selvent, mist on kyse ja miksi asiasta yliptn meuhkataan nin paljon:

Ongelmahan tss on se, ett kuluttaja on menettmss kytnnn mahdollisuuksiaan oman tietokoneensa hallinnoimiseen. Tietoturva-firmathan reagoivat jos joku viruskirjoittaja tms oikeudettomasti nin tekee, mutta mitn reaktiota ei synny kun iso firma tekee saman. […] Tm on vaarallinen tapaus, koska nyt on kymss niin ett tm rootkitin asennus ollaan vhn niinkuin hyvksymss – ongelmaksi luetaan vain siin ilmenneet tietoturva-ongelmat.

7 thoughts on “Kopiosuojaus raivostuttaa edelleen

 1. Ficoran tietoturvaohjeistuksethan kytnnss tarkoittavat sit, ettei levyj sitten tarvitse kuunnella tietokoneella lainkaan, ainakaan laillisesti.

  Matti Nikin asia on painavaa.

 2. | Ficoran tietoturvaohjeistuksethan kytnnss tarkoittavat
  | sit, ettei levyj sitten tarvitse kuunnella tietokoneella
  | lainkaan, ainakaan laillisesti.

  Asian on vaan niin ett moni levy toimii erinomaisesti
  jos tt ohjetta on noudattanut:

  | l asenna ohjelmistoja lhteist, joissa ei normaalisti
  | oleteta olevan ohjelmistoja, kuten CD-nilevylt.

  Ne levyt lakkaavat toimimasta vasta sitten kun kerran erehtynyt ajamaan ohjelman levylt.

  Viel varmemmin toimii, kun kytetn jotain muuta kyttkrjestelmaa kuin Windows. Sellainen levy joka ei
  toimi, ei toimi myskn kaikkissa CD -soittimissa.

  Windows kohdalla vaan autorun pois plt ja ei sitten
  napsauteta levynkuvaa.

  Normaalistihan CD -asemasta menee piuha nikortiin,
  jota kautta musiikki soitetaan. Joissakin asemissa soiton
  saa plle suoraan aseman nppimist kynistmtt
  mitn ohjelmaa tietokoneen puolella.

 3. >Windows kohdalla vaan autorun pois plt ja ei sitten
  >napsauteta levynkuvaa.

  Koko hsskk on kulminoitunut sen verran vahvasti yht levy-yhtit kohtaan, ett moni luulee olevansa turvassa pelkstn vlttmll heidn levyjn. Hsskn keskell voisi mainostaa ett kyttjll suurempiakin ongelmia jos ajellaan adminina ympri interneti :)

 4. Paras on kun ei osata tuotteita, joihin kopiosuojaus on listty. Min ainakin lhden siit ett kun osatan CD:n sen pit olla aikoinaan mritellyn CD standardin mukainen, eik saa sislt mitn muuta kuin kappaleet + joissain tapauksissa jotain muutakin bonusta, esim. kuvia jne. Lisksi siin ei missn tapauksessa saa olla mukana mitn, joka tietokonetta kytettess asentuu koneeseen jotta levy voidaan kyt. Pidn noita lisi mit yhtit kehittvt suojatakseen etujansa lhinn rikollisena, joka on verrattavissa viruksten kirjottamiseen ja niiden levittmiseen

 5. Kyll tm touhu menee jo turhan pitklle.
  Testasin tuossa netin kautta ostetun kappaleen ominaisuuksia kopiosuojauksella. Hrrekyyd.. Mp3 ei edes tunnistat koko kappaletta, Kappale ei soi muissa testatuissa koneissa ( Varustettu IP varmenteella )
  Eik soi edes CD-levyll, vaikkakin suojaus on ohitettuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *