Lontoo ei ole entisensä

Maailma muuttuu. Ensi viikon torstaista lähtien lontoolaiset pubit saavat olla auki niin kauan kuin haluavat. Nuorempana poikien kanssa Lontoossa käydessä pubien sulkeutuminen jo iltayhdeltätoista tuli yllätyksenä. Pubikierrosta olisi silloin jatkanut mieluusti vaikka miten pitkään sen sijaan että olisi siirtynyt täpötäyteen ja meluisaan yökerhoon.

Nykyisin pubissa istumisen kultakausi on jo ohi, mutta Lontoossa tekisi mieli lähteä taas käymään. Edellisestä kerrasta onkin jo pian neljä vuotta. Sinne taitaa nykyisin päästä aika edullisestikin?

5 thoughts on “Lontoo ei ole entisensä

  1. Jesh! Arvaas kuka on lentämässä Lontooseen perjantaina ja luin tuosta asiasta juuri… Toisaalta just tossa kaverin kanssa muisteltiin että aikaisen kiinni menevät pubit ovat Briteissä siunaus: vaikka veti “tappiin asti”, ei ollut ikinä krapula töissä tai luennolla. Tosin löysin kavereiden kanssa lähikorttelista salakapakan, joten se siitä aikaisesti nukkumaanmenosta.

  2. Tämä poistanee yhden peri-brittiläisen ilmiön nimeltä “lock-in”:
    – Pubin sulkeutuessa kanta-asiakkaat voivat jäädä sisälle, verhot vedetään eteen ja valot pimennetään. Meno jatkuu entiseen tapaan, mutta pois saa lähteä vasta kun pubit jälleen aamulla laillisesti avataan. Brittiläisen luonteenlaadun tuntien aukioloaikojen vapautumisella on niin kannattajia kuin vastustajiakin, jotka haikailevat nuoruutensa tuttuun ja turvalliseen kulttuuriin. Kuinka ollakaan, ei kovin kauaa tarvinut artikkelia aiheesta etsiä:

    http://www.waitrose.com/food_drink/wfi/notesandmiscellany/humour/0007130.asp

  3. Juu, etenkin kun asutte oikealla suunnalla Suomea on matkustaminen naurettavan halpaa. Ryanairin ainoa miinus on ahtaat koneet. Minulla meni myös korvat lukkoon molemmilla laskeutumiskerroilla, paluumatkan lukkoutuminen ei ole auennut vieläkään vaikka siitä on jo viikko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *