Google Base, paikka jonne voi laittaa kaikenlaista

Googlelta tulee julkistuksia niin hurjaa tahtia, ett ei meinaa perss pysy. Uusinta uutta on Google Base, paikka jonne voi laittaa kaikenlaista. Kuvaus on ehk aikamoisen abstrakti, mutta niin on sivustokin :-) Google Basen ideana on siis toimia ernlaisena avoimena tietokantana minne kyttjt sitten sijoittelevat tietoa siin muodossa kuin keksivt. Tll hetkell sit voi kytt esimerkiksi tosi isona reseptikirjana, puhelinluettelona tai osto- ja myyntipalstana. Ideana on se, ett kuka tahansa kyttj voi list tnne haluamiaan tietoja.

Sanotaanpa, ett haluat tehd myynti-ilmoituksen. Valitset etusivulta “Products” (tuote). Eteesi ilmestyy lomake jossa voit kuvailla tuotetta jota olet myymss. Hinta, sijainti, merkki, malli, valokuva… Nin teit myynti-ilmoituksen.

Jos alatkin sytt resepti, kentt ovat erilaisia. Ainesosa, mr, paistoaika, lmptila jne. Jos jokin kentt tuntuu puuttuvan, sellaisen voi list itse.

Ilmoituksia/reseptej/juttuja katsellaan ja selaillaan Googlen muista tuotteista tutun hakukoneen kautta. Haluatko ostaa kytetyn Saabin? Kirjoita hakukenttn “Saab” ja katso hakutuloksia. Sivun ylreunaan ilmestyy kentti, joilla voit rajata hintaa, vuosimallia jne. Nm filtterit tulevat nkyviin automaattisesti, kyttjien mrittelemien kenttien mukaan.

Mikn ei est tallentamasta Google Baseen jotain ihan uudenlaista tietoa. Voit mritell alusta piten tietotyypin jonka haluat tallentaa. Aloitat vain tyhjst ja lisilet tietokentti halusi mukaan. Lintubongarien tietokanta? Mrittele tietokentiksi linnun nimi, latinankielinen nimi, vri, esiintymisalue ja ala sytt lintujen tietoja.

Google Base on mainio idea, mutta niin abstrakti ett sen sisistminen ja omaksuminen ei suju vlttmtt hetkess. Saapa nhd, lyk se lpi tuollaisenaan vai tehdnk kyttliittymn viel muutoksia. Tai ehkp kolmannet osapuolet voivat jossain vaiheessa kytt tallennettua tietoa hyvkseen ja tehd omanlaisiaan kyttliittymi? J nhtvksi.

Kokeilinpa sitten minkin laittaa Baseen kokeeksi jotain. Niinp siell nkyy seuraavan kuukauden ajan myynti-ilmoitukseni (tai no, ei oikeastaan myynti, vaan annetaan pois -ilmoitus).

3 thoughts on “Google Base, paikka jonne voi laittaa kaikenlaista

  1. Aikamoisella vauhdilla Google tosiaan erilaisia palveluita julkaisee. Hyv jos on ehtinyt edellist kokeilla niin on jo seuraava tulossa.

    Tm vaikuttaa kyll ihan mielenkiintoiselta kokeilulta. Saa nhd tuleeko kuinka hyvin lymn lpi. Saattaa tosiaan olla, ett vaatii vhn aikaa ennen kun thn totutaan.

  2. Kai olet jo google videosta maininnut? Sekin on ollut beta-testauksessa jo tovin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *