Sony BMG vetää rootkit-levyt kaupoista

Digitoday raportoi:

Sony BMG ilmoitti tiistaina pyytävänsä jälleenmyyjiä vetäämään kauppojen hyllyillä olevat XCP-kopiosuojatut cd-levyt pois myynnistä. Yhtiö lupaa myös, että levyjä ostaneet kuluttajat saavat vaihtaa cd:nsä suojaamattomiin. Rootkit-kopiosuojauksella varustettuja levyjä on valmistettu yli neljä miljoonaa.

Asiasta paljon lisätietoa Digitodayn blogissa.

2 thoughts on “Sony BMG vetää rootkit-levyt kaupoista

  1. Hyvä homma – kyseinen “suojaus” on ollutkin sellainen fiasko että huhhuh. Piiloajureita, hämäriä tiedostoja, kaikenlaista ilkeää. En kyseisiä levyjä ehtinyt ostaa, mutta tuskin tulen mitään ostamaankaan Sony BMG:ltä.

    Omituisinta tässä on se että kaikki kopiosuojaukseen viittaava koodi toimii vain Redmondin käyttöjärjestelmissä, ja kaikilla muilla alustoilla suojauksen purkaminen tapahtuu laittamalla levy asemaan :D

    Itse en usko kopiosuojausten tulevaisuuteen: jos levystä saa digitaalisignaalia ulos, sen voi kopioida.

  2. Levyfirmat yrittävät epätoivoisesti estää laittomien kopioiden leviämisen netissä, mutta taistelu on jo hävitty. Netti on pullollaan latauspaikkoja, vaikka kaikki P2P-jakelu vertaisverkoissa saataisiin kuriin. Kuka tahansa (joka osaa tekniikan) voi kopioida levyn tai minkä tahansa muun tekijänoikeudellisen materiaalin ja laittaa sen jakeluun esim. rapidshareen tai megauploadiin. Esimerkiksi Madonnan uusin levy oli kopioitavissa kyseisissä paikoissa ennenkuin se oli edes virallisesti myynnissä kaupoissa.

    En henkilökohtaisesti kannata kopiosuojauksia, sillä niistä on tavalliselle kuluttajalla vain harmia kuten tästäkin Sonyn tapauksesta nähtiin. Mutta en myöskään kannata piratimismia, sillä artistille kuuluu se mikä artistille kuuluu. Tekijänoikeusasiat ovat monimutkaisia ja netin avoimuuden takia tekijänoikeuksien valvonta on täysin mahdotonta. Aina löytyy joku, joka osaa kiertää suojaukset ja sitä kautta materiaalit leviävät verkkoihin jaeltaviksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *