Sony BMG vet rootkit-levyt kaupoista

Digitoday raportoi:

Sony BMG ilmoitti tiistaina pyytvns jlleenmyyji vetmn kauppojen hyllyill olevat XCP-kopiosuojatut cd-levyt pois myynnist. Yhti lupaa mys, ett levyj ostaneet kuluttajat saavat vaihtaa cd:ns suojaamattomiin. Rootkit-kopiosuojauksella varustettuja levyj on valmistettu yli nelj miljoonaa.

Asiasta paljon listietoa Digitodayn blogissa.

2 thoughts on “Sony BMG vet rootkit-levyt kaupoista

  1. Hyv homma – kyseinen “suojaus” on ollutkin sellainen fiasko ett huhhuh. Piiloajureita, hmri tiedostoja, kaikenlaista ilke. En kyseisi levyj ehtinyt ostaa, mutta tuskin tulen mitn ostamaankaan Sony BMG:lt.

    Omituisinta tss on se ett kaikki kopiosuojaukseen viittaava koodi toimii vain Redmondin kyttjrjestelmiss, ja kaikilla muilla alustoilla suojauksen purkaminen tapahtuu laittamalla levy asemaan :D

    Itse en usko kopiosuojausten tulevaisuuteen: jos levyst saa digitaalisignaalia ulos, sen voi kopioida.

  2. Levyfirmat yrittvt eptoivoisesti est laittomien kopioiden levimisen netiss, mutta taistelu on jo hvitty. Netti on pullollaan latauspaikkoja, vaikka kaikki P2P-jakelu vertaisverkoissa saataisiin kuriin. Kuka tahansa (joka osaa tekniikan) voi kopioida levyn tai mink tahansa muun tekijnoikeudellisen materiaalin ja laittaa sen jakeluun esim. rapidshareen tai megauploadiin. Esimerkiksi Madonnan uusin levy oli kopioitavissa kyseisiss paikoissa ennenkuin se oli edes virallisesti myynniss kaupoissa.

    En henkilkohtaisesti kannata kopiosuojauksia, sill niist on tavalliselle kuluttajalla vain harmia kuten tstkin Sonyn tapauksesta nhtiin. Mutta en myskn kannata piratimismia, sill artistille kuuluu se mik artistille kuuluu. Tekijnoikeusasiat ovat monimutkaisia ja netin avoimuuden takia tekijnoikeuksien valvonta on tysin mahdotonta. Aina lytyy joku, joka osaa kiert suojaukset ja sit kautta materiaalit levivt verkkoihin jaeltaviksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *