Google Analytics

Kirjoittaja Sami, 15.11.2005

Google julkaisi Analyticsin, ilmaisen palvelun WWW-sivustojen käyttötilastojen tutkimiseen. Ensivaikutelmalta Analytics vaikuttaa erinomaisen monipuoliselta ja hyvältä. Voisin kuvitella että maksullisten ja maksuttomien kilpailijoiden housut tutisevat. Aivan erityistä lisäarvoa tuosta palvelusta saa, jos on Adwords-mainostaja. Silloin tilastointipalvelu osaa kertoa mainoksia klikanneiden vieraiden käyttäytymisestä ja mainoskampanjan tehoa voi tutkia entistä tarkemmin.

Sivuston tilastoiminen tapahtuu liittämällä HTML-koodinpätkä sivupohjaan. Ensimmäisiä tuloksia lupaillaan 12 tunnin kuluttua tilastoinnin aloittamisesta. Tosin tässä on nyt mennyt jo lähemmäs 24 tuntia, eikä tilastoja näy vieläkään. Alan olla jo kärsimätön… Onko muita Analytics-käyttäjiä, joilla on ollut samanlaisia ongelmia?

  Jutussa “Google Analytics” on 13 kommenttia:

  • toni says:

   36h and counting…

  • Miika says:

   Ei näy mitään, ei!

  • lavonardo says:

   Juu, ei tunnu edes havaitsevan että sivulla olisi tarvittava tracking-koodi.

   Pitäisi jaksaa virittää joku ansa sivulle jotta näkisi käykö hakukone edes visiitillä kun “check status”-nappia painaa. Ansa siksi kun ei ole hostauspalvelulla tarjolla tcpdumpia tarjolla.

   Tai sitten en vaan osaa. Mikä ei kyllä olisi lainkaan mahdotonta sekään, mutta HTML-viipale on kiltisti copy/pastettu ohjeiden mukaan, joten ei vaikuta todennäköiseltä.

   Onkos kyseessä ensimmäinen näin pahasti kämmätty julkaisu googlelta?

  • Jasmo says:

   Ei näy täälläkään vaikka tracking koodi on kyllä.

  • Sami says:

   Kirjoitin asiasta Googlelle ja sieltä vastattiin:

   We are currently in the process of creating reports from your data. You should be able to see your reports populated with data later today. Please note that this reporting delay is associated with unexpected demand for Google Analytics. Under normal circumstances, the data in your reports will be at most six hours old.

   Eli palvelimet natisevat kuormituksen alla.

  • Petteri says:

   Voipi olla hyvin lähellä maailmanennätystä tuo kuorma Analyticsin koneilla. Kävijämittaaminen on koneille raskasta puuhaa ja Google lupaa aikamoisen määrän laskentaa siihen päälle.

   Hämmentää silti, miten keskeneräisenä tuote päästettiin markkinoille: helpit eivät löydy, samoin oli ainakin eilenillalla käyttöehtojen kanssa, kun kerroin olevani Suomesta. Taisi olla tiimillä poikkeuksellisen tiukat deadlinet…

   Huono homma Googlen kannalta. Vaikka olisi kuinka rakastettu brändi, se ei kestä monta tällaista mokaa.

   No, eletään toivossa.

  • psi- says:

   Hiphei, nyt lähti Lyyti mittaamaan. Näyttää ihan pätevältä, suunniteltu tosin selkeästi isomman sivuston käyttöön.
   Itse sivut ovat minulla olleet melko nopeita käyttää, sisältöä ei vaan ole tullut mittareihin kuin n.36h kirjautumisen ja trackerin lisäämisen jälkeen.
   Nytkään tuo ei näytä päivittävän laskureita reaaliaikaisesti vierailujen tullessa.

  • Sami says:

   Jep, nytpä näyttäisi toimivan.

   Ja aika kivalta näyttää.

  • Visa says:

   Ja mulla ei vieläkään näy tuloksia. Safarilla ei näy edes noita karttoja ja muita, mutta Googlen mukaan systeemin ei edes kuulu toimia Safarilla. Eivätpä vaan viitsi mainita siitä mitään tuolla sivuilla.

  • lavonardo says:

   Jeh, nyt on päivittynyt tilaan “waiting for data”, eli eka liikahdus toimivaa järjestelmää kohti on nyt nähty…

  • Sami says:

   Kannattaa muuten katsoa sinne raporttipuolelle, minullakin nimittäin luki “waiting for data” vaikka raportti oli jo tehtynä.

  • analyytikko says:

   kerpeleen google analyytikot

   meikäläinen ainakin blokkaa koko sivuston

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.