Koottavista

Retromania-blogin juttu vanhoista pikkuautoista hertti nostalgia-aallon. Nimittin autojen lisksi toinen kova juttu 70-luvun loppupuolella olivat koottavat lentokoneet. Pienell webbisurffailulla lytyi The Model Catalogue, josta voi palauttaa mieleen monet jo ajat sitten tuhoutuneet lentokoneensa. Merkeisthn paras oli Airfix, joka voitti kevyesti esim. Revellin ja Hellerin. Mutta olikos muitakin merkkej?

Jo pelkt lentokoneiden nimet vievt liki 30 vuotta takaisin ajassa: Bristol Beaufighter, Fockewulf, B-29 Superfortress (kokoelmani ylpeys, joululahja ~1978). Kenell muulla oli katossa kokonainen lentokonelaivue naruista roikkumassa?

10 thoughts on “Koottavista

 1. Ei, ei ollut kokonaista laivuetta, mutta naapurin pojalla oli Finnairin koneen pienoismalli joskus ennen vuotta -78. Voi kateuden mr!

 2. Enps olisi muuten muistanutkaan, mutta n. kymmenkunta konetta (Hawk yms) roikkui mun huoneessa!

  Ja kateuden kohdekin samalla muistui, tuttavaperheen pojalla oli rakennettuna pienoismallina sellainen Kotka, jolla Avaruusasema Alfassa lentivt: http://tinyurl.com/cqgq9 Vielkin oikeastaan vaivaa!!

 3. Taisi tosiaan kuulua 70-luvun poikien maailmaan. Yhden omistin, kateellisena tuli katsottua laivueita. Jonakin pivn vannoin omistavani vastaavat, sittemmin on mieli muuttunut. :)

 4. Airfix oli merkeist ihan hyv, mutta itse 80-luvulla koottavia hiukan “vakavammin” koonneena vannon kyll japskien nimeen, eli ei kyll ole Tamiyan voittanutta! Itse olin ehk hiukan enemmn automiehi, hylly koristivat niin kustomoidut amerikanraudat kuin Ferraritkin…

 5. Itsell on kaapissa mm. P-40 (1:48) sek Spitfire ja Bf 109 (molemmat 1:72). Kattoon en ole saanut laitettua. Harmi kun on kyseinen harrastus muutenkin jnyt :(

 6. Samoin. T kuuluu siihen pimen puoleen monelle, josta ei kerrota. Itellni oli kymmenvuotiaana katossa vaikka mit. Eniten mieleen muistuu Waco-liitokone, joka oli kyll hieno.

  Noita tuli tehty viel myhemmllkin ill. Parikymppisenkin viel tuli tyhj aikaa kulutettua koottaviin ja viel 1998 tuli raahattua Japanista asti uutta tavaraa – jotka tosin nyt lojuvat kellarissa kokoamattomina silytyksess.

 7. Sami: kiitos veitsen vnnst… :-/

  Se tutun oma oli tosiaan kuitenkin koottava, kuva oli vain nuoremmille malliksi kertomaan mist on kyse. Saisikohan niit viel jostain?

 8. Kiitettv lentue kyll ostatettiin, ja posin istyvoimalla koottiin. Usein tuliter lentskari joutui hiekkalaatikon taisteluissa pommituksen uhriksi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *