Hydriino – tulevaisuuden energiamuoto?

Kirjoittaja Sami, 12.11.2005

Maailman energiaongelmat on ratkaistu. Uusi tapa kehittää energiaa vedestä ei tuota lainkaan saasteita, on erittäin halpaa ja kaiken kukkuraksi kääntää nykyiset fysiikan lait päälaelleen. Ratkaisuna on muokattu vetyatomi, hydriino. Näin ainakin väittävät kvanttimekaniikan lait kyseenalaistavan teorian kehittäneet tutkijat.

Keksinnön takana on ajatus siitä, että atomien rakennetta muutetaan. Koulun kemian tunneilta saatat muistaa, että atomit koostuvat ytimestä ja sitä kiertävistä elektroneista. Eri atomeilla on eri määrä ytimessä sijaitsevia protoneita ja neutroneita, sekä niitä kiertäviä elektroneja. Elektronit kiertävät atomien ytimiä tietyillä tarkasti määrätyillä etäisyyksillä, eli elektronikuorilla.

Uudessa teoriassa tutkijat väittävät voivansa muuttaa vetyatomin rakennetta tavalla, joka tuottaa energiaa. Vetyatomihan koostuu yhdestä protonista ja sitä kiertävästä elektronista. Kun tämä yksinäinen elektroni pakotetaan kiertämään lähempänä ydintä uudella suppeammalla kiertoradalla, prosessissa vapautuu energiaa joka voidaan ottaa talteen perinteisin menetelmin.

Prosessi muistuttaa ihan perinteistä kemiallista reaktiota. Ongelmana tässä on se, että fysiikassa ei tunneta tätä uutta suppeampaa kiertorataa – vetyatomien elektronit kun kiertävät jo nyt niin matalalla kuin ne voivat. Kvanttimekaniikka määrää tarkasti atomiytimiä kiertävien elektronien paikat.

Firma nimeltään BlackLight väittää keksineensä menetelmän tällaisten uudenlaisten muokattujen vetyatomien, hydriinojen, tekemiseen. Koska vetyatomin muuttuminen hydriinoksi vapauttaa energiaa, voimalaitos joka erottaa merivedestä vetyä ja muuttaa sitä hydriinoiksi tuottaisi valtavat määrät edullista ja saasteetonta sähköä.

Mutta mitä sitten ovat nämä hydriinot – miksi kukaan ei ole koskaan ennen havainnut aineita joiden osana on hydriinoja tai esimerkiksi hydriinokaasua? BlackLight väittää, että hydriinoja on, niitä ei ole vain vielä havaittu. Heidän mukaansa hydriinoteoria selittäisi mm. auringon koronan “liian” korkean lämpötilan. Lisäksi vielä tähän mennessä tunnistamaton pimeä aine voisi heidän mukaansa koostua hydriinoista.

Teoria on mielenkiintoinen, mutta tutkijat suhtautuvat siihen varauksella. Luulenkin, että asia joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, myös todennäköisesti on sellaista. Kylmäfuusio ja Eugene Podkletnovin antigravitaatio ovat vielä tuoreessa muistissa.

Hydriinoteoriaa on käsitelty viime aikoina mm. Guardianissa ja BBC Focus -lehdessä. (Kiitos vihjeestä, mab)

  Jutussa “Hydriino – tulevaisuuden energiamuoto?” on 5 kommenttia:

  • Timo says:

   Näitähän kylmäfuusiotyylisiä julkistuksia on riittänyt ennenkin – esim Utele-‘teoria’ ( http://www.utele.net/fin/etusivu.php ) joka joutui tiukoille esim tässä: http://www.skepsis.fi/lehti/2002/2002-4paat.html

   Olisihan se toki hienoa, jos jokin tuollainen osoittautuisi todeksi! Mutta niinpä vain ei ole kuulunut pitkään aikaan siitä Karpon esittelemästä Nilsiän öljysheikistäkään, josta piti tuleman miljardööri…

  • Merlac says:

   Vaikka juttu olisi juuri niin mahtava mullistus kuin parhaimmillaan voisi toivoa, kestäisi todella kauan ennen kuin käytännön ratkaisut leviäisivät.

   Tulee mieleen vetyautoefekti; vetyautoja ei kehitetä/osteta, koska niille ei ole tankkausasemia. Tankkausasemia ei rakenneta, koska ei ole niitä käyttäviä vetyautoja. Oliko peräti sähkö – ja vetyautoille omakotitalon arvoiset verotkin?

  • Mare says:

   Vetyautojahan sekä asemia varmastikkin kehittettäisiin ja tuotettaisin aivan eri tahdilla jos se öljy olisi jo nyt loppunut. Mutta kun niistä (“perinteisistä kulkupeleistä”) vielä voidaan rahaa lypsää niin ei tämmöisillä asioilla kiirettä valmistajien suhteen ole.

   Hydriino kuulostaa yhtä hyvältä kuin kommunismi, mutta kun ei ne ihmiset vaan osaa ja voi niin toimia.

  • Juppe says:

   Varmasti faktaa NOT

  • Unohdettu Genesis says:

   Vety on vain energian siirtomuoto, vaan mitä tehdä kun öljyn ja muiden hiilivetyjen tuotanto alkaa lähivuosina laskea?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.