Hydriino – tulevaisuuden energiamuoto?

Maailman energiaongelmat on ratkaistu. Uusi tapa kehitt energiaa vedest ei tuota lainkaan saasteita, on erittin halpaa ja kaiken kukkuraksi knt nykyiset fysiikan lait plaelleen. Ratkaisuna on muokattu vetyatomi, hydriino. Nin ainakin vittvt kvanttimekaniikan lait kyseenalaistavan teorian kehittneet tutkijat.

Keksinnn takana on ajatus siit, ett atomien rakennetta muutetaan. Koulun kemian tunneilta saatat muistaa, ett atomit koostuvat ytimest ja sit kiertvist elektroneista. Eri atomeilla on eri mr ytimess sijaitsevia protoneita ja neutroneita, sek niit kiertvi elektroneja. Elektronit kiertvt atomien ytimi tietyill tarkasti mrtyill etisyyksill, eli elektronikuorilla.

Uudessa teoriassa tutkijat vittvt voivansa muuttaa vetyatomin rakennetta tavalla, joka tuottaa energiaa. Vetyatomihan koostuu yhdest protonista ja sit kiertvst elektronista. Kun tm yksininen elektroni pakotetaan kiertmn lhempn ydint uudella suppeammalla kiertoradalla, prosessissa vapautuu energiaa joka voidaan ottaa talteen perinteisin menetelmin.

Prosessi muistuttaa ihan perinteist kemiallista reaktiota. Ongelmana tss on se, ett fysiikassa ei tunneta tt uutta suppeampaa kiertorataa – vetyatomien elektronit kun kiertvt jo nyt niin matalalla kuin ne voivat. Kvanttimekaniikka mr tarkasti atomiytimi kiertvien elektronien paikat.

Firma nimeltn BlackLight vitt keksineens menetelmn tllaisten uudenlaisten muokattujen vetyatomien, hydriinojen, tekemiseen. Koska vetyatomin muuttuminen hydriinoksi vapauttaa energiaa, voimalaitos joka erottaa merivedest vety ja muuttaa sit hydriinoiksi tuottaisi valtavat mrt edullista ja saasteetonta shk.

Mutta mit sitten ovat nm hydriinot – miksi kukaan ei ole koskaan ennen havainnut aineita joiden osana on hydriinoja tai esimerkiksi hydriinokaasua? BlackLight vitt, ett hydriinoja on, niit ei ole vain viel havaittu. Heidn mukaansa hydriinoteoria selittisi mm. auringon koronan “liian” korkean lmptilan. Lisksi viel thn menness tunnistamaton pime aine voisi heidn mukaansa koostua hydriinoista.

Teoria on mielenkiintoinen, mutta tutkijat suhtautuvat siihen varauksella. Luulenkin, ett asia joka vaikuttaa liian hyvlt ollakseen totta, mys todennkisesti on sellaista. Kylmfuusio ja Eugene Podkletnovin antigravitaatio ovat viel tuoreessa muistissa.

Hydriinoteoriaa on ksitelty viime aikoina mm. Guardianissa ja BBC Focus -lehdess. (Kiitos vihjeest, mab)

5 thoughts on “Hydriino – tulevaisuuden energiamuoto?

  1. Vaikka juttu olisi juuri niin mahtava mullistus kuin parhaimmillaan voisi toivoa, kestisi todella kauan ennen kuin kytnnn ratkaisut leviisivt.

    Tulee mieleen vetyautoefekti; vetyautoja ei kehitet/osteta, koska niille ei ole tankkausasemia. Tankkausasemia ei rakenneta, koska ei ole niit kyttvi vetyautoja. Oliko perti shk – ja vetyautoille omakotitalon arvoiset verotkin?

  2. Vetyautojahan sek asemia varmastikkin kehittettisiin ja tuotettaisin aivan eri tahdilla jos se ljy olisi jo nyt loppunut. Mutta kun niist (“perinteisist kulkupeleist”) viel voidaan rahaa lyps niin ei tmmisill asioilla kiirett valmistajien suhteen ole.

    Hydriino kuulostaa yht hyvlt kuin kommunismi, mutta kun ei ne ihmiset vaan osaa ja voi niin toimia.

  3. Vety on vain energian siirtomuoto, vaan mit tehd kun ljyn ja muiden hiilivetyjen tuotanto alkaa lhivuosina laskea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *