Varmuuskopiopiv

Pni:n tarina rjhtneest tietokannasta pani ajattelemaan. Niin, koskas olinkaan varmuuskopioinut viimeksi Pinserin. Saatika sitten Blogilistan?! Kh.

Nyt listan tietokanta kopioituu snnllisesti kerran yss toiselle serverille. Ihan vain varmuuden vuoksi. Ja Pinserin kannastakin on olemassa varmuuskopio. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Koska sin olet viimeksi varmuuskopioinut blogisi?

10 thoughts on “Varmuuskopiopiv

 1. MOI, tyblogin varmuuskopiointi hoituu talon puolesta, mutta oman privablogini itse asiassa viime viikonloppuna – silloin – kh kh – tosiaan ensimmist kertaa…

  Kuule, mulla olisi ajatus. Olisiko mahdollista perustaa sellainen wikisivu, joka olisi vhn niinkun Blogistanin kronikka, johon jengi voisi kyd laittamassa Blogistanin tapahtumia yls sit mukaa kun huomaavat jotakin sellaista, jolla voi olla yleist merkityst tai jollakulla jlkeenpin kiinnostusta selata otsikoita. Tuli mieleen tllainen tarve, kun piti kki selvitt, kuka aloitti sen vinken HS-meemin. Jos olisi paikka nimelt “Blogistanin aikakirjat”, josta tllaiset lytyisivt melko suurella todennkisyydell, se helpottaisi mys ajan tasalle psy esimerkiksi viikon offline – lomajakson jlkeen tms.

  Uhkana tietysti on, ett aikakirjoja kytettisi vrin ja sinne linkitettisi joka ainoa puolivillaien ajatuksenpoikanen, jota kirjoittaja itse luulee suureksikin oivallukseksi. Snniss voisi olla vaikka, ett itse tekemistn asioista ei saa kirjoittaa, vaan ainoastaan muiden tekemist.

  Onko kukaan muu sit mielt, ett tss olisi mitn jujua?

 2. Tuija: BlogilistaWikihn sopii tuohon tarkoitukseen oikein hyvin, joten sinne vain tekemn sivua.

 3. Itsellni on mys ollut jo pitkn automatisoitu pivittinen kannan ja www-hakemiston varmuuskopiointi koko serverilt. Tosin tuolta koneelta turvaan siirrn ne viikon-parin vlein polttamalla DVD-levylle, tn aamuna tulikin taas otettua tuollainen kahden viikon tauon jlkeen.

 4. Vuodatus.net tietokanta varmistetaan kerran yss mysqldumpilla tiedostoon josta se vedetn toiselle fyysiselle serverille. Sen verran monta kertaa joku poksahtanut ett on vahingosta viisastunut.

 5. Isnt (Neutech) hoitaa varmuuskopiot ksittkseni kerran vuorokaudessa. (Palauttaminen ei tietenkn olisi ilmaista.) Itse otan varmuuskopiot ehk 3-4 krt kuussa.

 6. Varmuuskopioinnista toiseen: miten varmuuskopioitte digikuvanne? Toiselle kiintolevylle jonnekin? Hermot menee CD-levyjen kanssa, on nykyn noissa digikameroissa liian isot muistikortit. Tytynee investoida USB-kiintolevyyn.

 7. Neobitti taitaa kiltisti varmuuskopioida kaiken pivittin, mutta olen tottunut silti ottamaan koko paketista full backupin vhintn kuukauden vlein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *