Varmuuskopiopäivä

Pni:n tarina räjähtäneestä tietokannasta pani ajattelemaan. Niin, koskas olinkaan varmuuskopioinut viimeksi Pinserin. Saatika sitten Blogilistan?! Köh.

Nyt listan tietokanta kopioituu säännöllisesti kerran yössä toiselle serverille. Ihan vain varmuuden vuoksi. Ja Pinserin kannastakin on olemassa varmuuskopio. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Koska sinä olet viimeksi varmuuskopioinut blogisi?

10 thoughts on “Varmuuskopiopäivä

 1. MOI, työblogin varmuuskopiointi hoituu talon puolesta, mutta oman privablogini itse asiassa viime viikonloppuna – silloin – köh köh – tosiaan ensimmäistä kertaa…

  Kuule, mulla olisi ajatus. Olisiko mahdollista perustaa sellainen wikisivu, joka olisi vähän niinkun Blogistanin kronikka, johon jengi voisi käydä laittamassa Blogistanin tapahtumia ylös sit mukaa kun huomaavat jotakin sellaista, jolla voi olla yleistä merkitystä tai jollakulla jälkeenpäin kiinnostusta selata otsikoita. Tuli mieleen tällainen tarve, kun piti äkkiä selvittää, kuka aloitti sen vinkeän HS-meemin. Jos olisi paikka nimeltä “Blogistanin aikakirjat”, josta tällaiset löytyisivät melko suurella todennäköisyydellä, se helpottaisi myös ajan tasalle pääsyä esimerkiksi viikon offline – lomajakson jälkeen tms.

  Uhkana tietysti on, että aikakirjoja käytettäisi väärin ja sinne linkitettäisi joka ainoa puolivillaien ajatuksenpoikanen, jota kirjoittaja itse luulee suureksikin oivallukseksi. Säännöissä voisi olla vaikka, että itse tekemistään asioista ei saa kirjoittaa, vaan ainoastaan muiden tekemistä.

  Onko kukaan muu sitä mieltä, että tässä olisi mitään jujua?

 2. Tuija: BlogilistaWikihän sopii tuohon tarkoitukseen oikein hyvin, joten sinne vain tekemään sivua.

 3. Itselläni on myös ollut jo pitkään automatisoitu päivittäinen kannan ja www-hakemiston varmuuskopiointi koko serveriltä. Tosin tuolta koneelta turvaan siirrän ne viikon-parin välein polttamalla DVD-levylle, tänä aamuna tulikin taas otettua tuollainen kahden viikon tauon jälkeen.

 4. Vuodatus.net tietokanta varmistetaan kerran yössä mysqldumpilla tiedostoon josta se vedetään toiselle fyysiselle serverille. Sen verran monta kertaa joku poksahtanut että on vahingosta viisastunut.

 5. Isäntä (Neutech) hoitaa varmuuskopiot käsittääkseni kerran vuorokaudessa. (Palauttaminen ei tietenkään olisi ilmaista.) Itse otan varmuuskopiot ehkä 3-4 krt kuussa.

 6. Varmuuskopioinnista toiseen: miten varmuuskopioitte digikuvanne? Toiselle kiintolevylle jonnekin? Hermot menee CD-levyjen kanssa, on nykyään noissa digikameroissa liian isot muistikortit. Täytynee investoida USB-kiintolevyyn.

 7. Neobitti taitaa kiltisti varmuuskopioida kaiken päivittäin, mutta olen tottunut silti ottamaan koko paketista full backupin vähintään kuukauden välein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *