Maailmojen sota

Monet ovat varmaankin kuulleet Maailmojen sota -kuunnelmasta. Tämä Orson Wellsin radiolle sovittama tarina maahan hyökkäävistä marsilaisista esitettiin USA:ssa 30.10.1938 ja sai realistisuudessaan monet kuulijat hätääntymään.

Slashdotista löytyi linkki mielenkiintoiseen sovitukseen kuunnelmasta. Sen rooleissa esiintyvät Leonard Nimoy (esitti Mr. Spockia Star Trekissä), Gates McFadden (Star Trek TNG:n Beverly Crusher) ja Brent Spiner (TNG:n Data). Realaudio-muodossa oleva kuunnelma löytyy KPCC-radioaseman sivuilta mutta on kuultavissa vain viikon ajan. Toimi siis nopeasti. Tässä suora linkki. Jos joku löytää mp3-version, laittakaapa kommentteihin vihje niin kuunnelman saa imuroitua iPodiinkin.

Se alkuperäinen Maailmojen sota ja suuri määrä muita aikakauden kuunnelmia löytyy Mercury Theatren sivuilta. Maailmojen sota – mp3 (huom. isokokoinen tiedosto). Jos haluat kuunnella noita enemmänkin, kannattaa imuroida kaikki kuunnelmat sisältävä paketti Bittorrentilla. Tässä torrent-linkki.

4 thoughts on “Maailmojen sota

  1. Ohessa samainen Maailmojen sota 128kbs/stereo-versiona. ~110 Mb.
    Yhteys on tosin hieman hitaan puoleinen (.mac)

    Tuli tässä mieleen että mikä on optimaalinen “siirtonopeus” podcast-sisällössä kun on kyseessä puhetta ja musiikkia? Riittääkö 64kbs?

    /janne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *