Kuumat blogit

Kuulutuksen koulutusohjelman kuukausiliite (ei sukua sille toiselle liitteelle) kirjoittaa:

Tämänpäiväisessä [Helsingin Sanomissa] sivulla B7 kerrotaan otsikolla “HS-blogit kiinnostivat”, että blogien suosiota mittaavan Blogilistan (www.blogilista.fi) “Kuumalla listalla” oli sunnuntai-iltana kymmenen kiinnostavan uuden blogin listalla kahdeksan Helsingin Sanomien blogia.

Onkos Kuuma lista nyt sitten Valtakunnan Virallinen Lista? :-)

26 thoughts on “Kuumat blogit

  1. Minä olen sitä mieltä, että sen on oltava juuri niin. Siis sen ajan, minkä minä pysyn siinä kärjessä. Sen jälkeen jatkamme vaihtelevasti top-listan ja linkatuimmat-listan parissa – aivan siitä riippuen, kummalla sijoitun paremmin.

  2. Selvästi on. Nyt teidän pitää antaa “mediaohjeet”, joissa vaaditte, että blogilistan osoite on aina mukana (eli siis Blogilista.fin Kuuma Lista). Ja ei muuta kuin rekisteröimään. Tavaramerkkiä siis.

  3. Hmmm. Tähänkin kommenttilooraan näyttää pääsevän vain sensorin seulan kautta. Vai onkohan tämä toiminto käytössä vain harvoille ja valituille? :}

  4. Antaa muuten hyvän kuvan nämä toplistojen Runkku- ja Krapulblogit Suomen blogiskenestä juuri kun on saatu tavisjulkisuutta esim. Kuukausiliitteen kautta. :D
    “Mitä siellä blogilisalla oli?”
    “No siellä oli niitä Hesarin blogeja ja sitten jotain runkkujuttuja.”

    As we say in Finland, reilu meininki!

  5. Noone: jep, sensori iskee silloin tällöin. Sillä taistellaan spammia vastaan. Ja not-listaa ei tule ainakaan ihan heti ;-)

    Pekka: Jotenkin en ole yllättynyt… tai no, olen yllättynyt että listalla on noinkin vähän mauttomia blogeja.

  6. Ideoin muutama nimi lisää, jotka generoivat varmasti klikkejä:
    – panoblogi
    – känniblogi
    – seksiblogi
    – kossublogi
    – munablogi
    – viinablogi

    jokainen osannee jatkaa listaa. :D

  7. Vielä tehokkaampia olisivat:

    HS.fi: panoblogi
    HS.fi: känniblogi
    HS.fi: seksiblogi

    jokainen osannee jatkaa listaa. :D

  8. Mä kyllä tekisin nuo heti mutta ei taida mennä töissä läpi. :( Iskusanoja kannattaa aina käyttää jos haluaa kävijät sivuilleen keinolla millä hyvänsä, kyllähän sen verkkomainostajat ja lööpintekijät tietävät. Pääasia että klikataan…

    Sitten muuten jatkaisin KK.fi:n hengessä ainakin seuraavat

    KK.fi: A miinus (tai A Stupido?)
    KK.fi: Big Sister
    KK.fi: Kahdeksan päivää
    KK.fi: Sunnnuntaiulkomaalainen

    :)

  9. Tästä tulin itsekin maininneeksi männä viikolla. Kuva ei ole todellakaan oikea tästä meitin blogimaailmasta.

    Toinen asia, joka nyppii on se, mistä Benrope myös sivuillaan tänään kirjoittaa eli Blogilistan etusivuna saisi olla sama vanha “Tuoreet”, niin tulisi etsittyä muutakin kuin 15 minuutin kuuluisuuksia. Itse kun ei ole enää listoilla, kukaan ei huomaa koko blogia, jollei tajua hypätä sivupalkin “Tuoreisiin”. Mur, sanon minä :)

  10. Kyllä Blogilistan Kuuma lista on blogeja perustavalle medialle ykkösseurantakohde. Perustimme Savon Sanomiin eilen uuden blogin, jossa savolaiset nuoret keskustelevat presidentinvaaleista (www.savonsanomat.fi/pressablogi) ja olen seurannut sen kehitystä kuumalla listalla siitä lähtien suurella mielenkiinnolla (siis noin viiden minuutin välein). Kas kun kävijöitä mittaava tilauspalvelumme seuraa uusia palveluitamme parin päivän viiveellä, joten Kuuma lista on tällä hetkellä ainoa paikka, josta voin päätellä kävijämäärää.

  11. Elina hyvä. Epäilemättä lehtitalot tykkäävät, kun omat blogit ovat näkyvästi esillä ja näin muodoin näppärästi saavutettavissa. Mutta median blogeihin on mahdollista löytää muutakin kautta. Tuskin Savon Sanomatkaan on jättänyt lukijoitaan informoimatta omasta blogistaan. Sen sijaan meille taviksille tämä Blogilista on jotakuinkin ainoa kanava, jonka kautta meidät ja meidän blogimme voi löytää. Siinä se pieni ero on. Meille se ero on suurempi kuin teille.

    Kaikkea hyvää teille sinne Savoon ja toivottavasti pressablogistanne tulee suosittu. :}}

  12. Jorma mittaa myös Suomalaisten blogien kiinnostavuutta.
    Eräs r-blogi on mm. hyvin sijoittunut listalla.

    Onko Jorma siis Maailman virallinen kuuma lista?

  13. Minä sanon täsmälleen saman murinan kuin Marleena. Tuoreet-lista oli etusivulla paljon parempi. Nyt etusivu tarjoaa luettavaksi koko ajan runkkublogia ja top-listan kärkipään blogeja, jotka on helposti löydettävissä muutenkin.

  14. Jos täällä saisi äänestää, niin äänestäisin vanhaa tuoreet -listaa etusivulle. Mutta täällä ei kai saa.

  15. Yhdyn Saaran, Viiman ja Marleenan mielipiteisiin. Ennen näin suoraan, oliko joku suosikkiblogini päivitetty ilman, että kirjoittauduin sisälle. Nyt pitää pyöriä sinne tänne, että pääsisi sivuille. Ja onhan hyvä mennä muihinkin blogeihin listan kautta! Muuten annan tilaa jollekin blogille, jossa en ikinä käy, ja muuta kautta vierailuni ei näkyisi… Näkyykö nyttenkään?

    No, tuli vähän sekavasti, mutta siltä tuo listoilta löytäminen tuntuu.

  16. Mihinkään sen kummemmin kantaa ottamatta kysyn, voisiko olla niin, että Krapulablogin hot-lista-sijoitukseen vaikuttaa jokin muukin asia kuin nimi (toisin kuin Hesarin blogeilla); esimerkiksi se, että vankkaa suosiota Bloginneassa nauttivat Turisti ja Sun äitis linkittivät siihen heti sen synnyttyä.

    Ja kyllähän sillä vanhalla blogillanikin niitä tilaajia muutama oli, vaikka sillä nyt ei ollutkaan yhtä raflaavaa nimeä kuin Krapulablogi… Ah, tämä maine ja kunnia halkaisee vatsani!

    Mitä Hesarin blogien suureen näkyvyyteen tulee, myös minusta se on pelkästään kuvottavaa. Me emme lopulta eroa toisistamme kovinkaan paljoa, parahin nimimerkki “Pekka”!

  17. “Antaa muuten hyvän kuvan nämä toplistojen Runkku- ja Krapulblogit Suomen blogiskenestä juuri kun on saatu tavisjulkisuutta esim. Kuukausiliitteen kautta. :D
    “Mitä siellä blogilisalla oli?”
    “No siellä oli niitä Hesarin blogeja ja sitten jotain runkkujuttuja.”

    Herra Pekka SanomaWSOYblogitoimittajalle taisi tulla kirjoitusvirhe.

    Eikös tuossa pitänyt lukea ennemmin:

    “Juuri kun me täällä Helsinginsanomissa saimme valjastettua ruohonjuuritason blogiverkostot Blogilistan kautta osaksi jättimäistä markkinointikoneistoamme, ilmestyy blogiskeneen vaikeammin kaupallisestihyödynnmettäviä sisältöjä.

    Eikä niitä edes välittömästi positeta, vaikka SanomaWSOYblogitoimittaja komentaa. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *