Hakemistoluokat ja niiden selitykset

Blogilistan hakemistossa alkaa olla jo aika mukavasti luokituksia. Nyt kun luokitukset nkyvt muuallakin (esim. etusivulla blogien tietojen yhteydess), ennustan ett niiden merkitys tulee jatkuvasti kasvamaan. Pelkk luokituksen nimi kertoo kuitenkin kovin vhn itse luokituksesta ja sen tarkoituksesta, ja siksip lissin jokaisen luokan etusivulle linkin luokan tarkempaan kuvaukseen.

Katsotaanpa esimerkiksi blogiluokkaa Koirat. Luokan nimen perst lytyy linkki nimeltn “Luokan kuvaus”, joka johtaa kuvaukseen Koirat-luokasta. Tarkoitus on, ett jokaisella luokalla olisi selitysteksti.

Asiassa on vain yksi pieni mutta. Blogialuokkia on nimittin nykyisin jo 2222 kappaletta (juuri sken laskettu lukema), enk pysty yksin keksimn niille kaikille kuvausta. Tss vaiheessa kuvaan astuttekin mukaan te siell ruudun toisella puolella. Luokkien selitykset on nimittin sijoitettu BlogiWikiin, jossa jokaisella kyttjll on mahdollisuus editoida selitystekstej. Jos (ja kun) trmt luokan selitystekstiin, jota ei ole viel olemassa, BlogiWiki ehdottaa sellaisen tekemist.

Luokan selitystekstin luominen on yht helppoa kuin palautelomakkeen tyttminen, joten nyt jokainen luokan perustanut (tai muuten vain aktiivinen osallistuja) muokkaamaan omien luokkiensa selitysteksti. Jo tehtyj selitystekstej voi muokata edelleen klikkaamalla linkki “Muokkaa” selitystekstin ikkunassa.

BlogiWiki kytt samaa ohjelmistoa kuin Wikipedia, joten voit luntata sivujen muokkausohjeita suomenkielisen Wikipedian sivuilta.

2 thoughts on “Hakemistoluokat ja niiden selitykset

  1. Hei,
    Olen toista piv listalla mukana, ja ensimmisi suosikkejani on Pinseri.
    Neuvot eilen aamulla hirintj vastaan ovat must.

    Minulle tuli tenkka poo listautuessani blogeihin. Halusin nimittin Hello – juttuun saadakseni kuvia npprsti lhetetty ja listty. Se ei minua kuitenkaan hyvksy kun en bonjaa miten toimii carachter-laatikko. Mit sille pit tehd? ja miten? Apu olis tosi tarpeen. Kiitos Helena

  2. Moi Helena, valitettavasti minulla ei ole kokemusta siit miten Bloggeriin listn kuvia. Ehkp joku muu lukija voisi auttaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *