Hakemistoluokat ja niiden selitykset

Blogilistan hakemistossa alkaa olla jo aika mukavasti luokituksia. Nyt kun luokitukset näkyvät muuallakin (esim. etusivulla blogien tietojen yhteydessä), ennustan että niiden merkitys tulee jatkuvasti kasvamaan. Pelkkä luokituksen nimi kertoo kuitenkin kovin vähän itse luokituksesta ja sen tarkoituksesta, ja siksipä lisäsin jokaisen luokan etusivulle linkin luokan tarkempaan kuvaukseen.

Katsotaanpa esimerkiksi blogiluokkaa Koirat. Luokan nimen perästä löytyy linkki nimeltään “Luokan kuvaus”, joka johtaa kuvaukseen Koirat-luokasta. Tarkoitus on, että jokaisella luokalla olisi selitysteksti.

Asiassa on vain yksi pieni mutta. Blogialuokkia on nimittäin nykyisin jo 2222 kappaletta (juuri äsken laskettu lukema), enkä pysty yksin keksimään niille kaikille kuvausta. Tässä vaiheessa kuvaan astuttekin mukaan te siellä ruudun toisella puolella. Luokkien selitykset on nimittäin sijoitettu BlogiWikiin, jossa jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus editoida selitystekstejä. Jos (ja kun) törmäät luokan selitystekstiin, jota ei ole vielä olemassa, BlogiWiki ehdottaa sellaisen tekemistä.

Luokan selitystekstin luominen on yhtä helppoa kuin palautelomakkeen täyttäminen, joten nyt jokainen luokan perustanut (tai muuten vain aktiivinen osallistuja) muokkaamaan omien luokkiensa selitystekstiä. Jo tehtyjä selitystekstejä voi muokata edelleen klikkaamalla linkkiä “Muokkaa” selitystekstin ikkunassa.

BlogiWiki käyttää samaa ohjelmistoa kuin Wikipedia, joten voit luntata sivujen muokkausohjeita suomenkielisen Wikipedian sivuilta.

2 thoughts on “Hakemistoluokat ja niiden selitykset

  1. Hei,
    Olen toista päivää listalla mukana, ja ensimmäisiä suosikkejani on Pinseri.
    Neuvot eilen aamulla häirintöjä vastaan ovat must.

    Minulle tuli tenkka poo listautuessani blogeihin. Halusin nimittäin Hello – juttuun saadakseni kuvia näppärästi lähetettyä ja lisättyä. Se ei minua kuitenkaan hyväksy kun en bonjaa miten toimii carachter-laatikko. Mitä sille pitää tehdä? ja miten? Apu olis tosi tarpeen. Kiitos Helena

  2. Moi Helena, valitettavasti minulla ei ole kokemusta siitä miten Bloggeriin lisätään kuvia. Ehkäpä joku muu lukija voisi auttaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *