Tunti juhannusta kohti

Talviaika saapuu. Laskeskelin juuri huvikseni, ett tst huushollista lytyy vhintn 36 kelloa jotka pitisi taas kerran huolehtia eri aikaan. Enk edes laskenut tuohon mukaan pytlaatikon pohjalla kyvi rannekelloja ja kytst poistettuja vempeleit, vaan kellot joista oikeasti katsotaan aikaa tai jotka tekevt asioita kellonaikoihin liittyen. Noista n. 15 pitisi periaatteessa osata st itse itsens (mutta en menisi luottamaan siihen).

Ennustan, ett kellonaikojen st tulee tapahtumaan hiljalleen vr aikaa kyvien kellojen tullessa vastaan. Viimeisetkin aikaraudat lytnevt oikean aikansa jouluun menness…

Saapa nhd osaavatko Pinseri ja Blogilista knt itse kelloaan.

14 thoughts on “Tunti juhannusta kohti

 1. Kiitos Pinseri muistutuksesta. Tm joka vuotinen rumba pist kansainvlisen toiminnan aika sekaisin. Varsinkin kun talviaikaan siirrytn vaikkapa Brasiliassa eri aikaan kuin Suomessa. Niinp aikaero huojuu 3-6 tunnin vlill vuodenajasta johtuen. Kuinkakohan monta telekonferenssia on mennyt puihin tai pomoa hertetty aamu-uniltaan sekavan kytnnn vuoksi. Onko tietoa webosoitteesta josta eri maiden kellojen siirtopivt voisi opiskella ja ottaa huomioon etukteen? Tll Thaimaassa onneksi kelloja ei siirrell ollenkaan, kun ollaan niin lhell pivntasaajaa. Suhteessa muihin maihin tietty silti mennn aika sekaisin thn aikaan vuodesta.

  Terv. Juhani

 2. Kas, mun knnykkni ei ainakaan osaa siirty minnekn. Kellohan on vasta seitsemn! Tulipa tehty aikainen aamulenkki.

 3. Ja ei nemm osaa blogisikaan, kello on siis tt kirjoitettaessa 7:16.

 4. Mihin ihmeeseen ihminen (tai kaksi) tarvitsee kotonaan kolmeakymmentkuutta kelloa???? Meitkin on kaksi ja kelloja on vain kuusi. Tietokone, video, dvd, kaksi knnykk ja yksi rannekello. Munakelloa ei lasketa.

 5. Luulin ett mulla vihdoinkin olisi niin edistynyt knnykk ett itse huolehtisi kes- ja talviaikansa, vaan lampaan villat. Tietsikkakin hoiteli talviaikaan siirtymisen kaikessa hiljaisuudessa sen kummempia huutelematta, kyll se minusta aikaisemmin on jotain viesti hyppyyttnyt nytlle jotta tyhmempikin tajuaa. Mulla ja miehell on kotona vain kaksi kelloa, plus itsellni on rannekello (en vaan muista miss), plus knnykiden ja tietsikoiden kellot. Suht helpolla psee. Auton kelloa en yleens jaksa siirt. Ratkaisu on niin yksinkertainen, ett se mittaa talvella Suomen aikaa ja kesll Norjan. Tysin automaattisesti.

 6. Eik voitaisi poistaa koko kesaika? Valitaan jokin kompromissi ja pysytn siin. Nyt junatkin seisahtuvat asemalle tunniksi, tuntuu oudolta ratkaisulta, eivthn ne kesaikaan siirryttesskn kiihdytelleet kahtasataa siirtymajankohtana.

  Suomessa varsinkin on kesll aina valoisaa ja talvella aina pime, ei se siit kelloja siirtmll valon riemujuhlaksi repe.

 7. Kelloradiot, stereot st hyvin kun vetsee tpsein irti keskiyll. Yksinkertaisen nerokasta, mutta silti piti tmkin nikis netist lukea.

 8. turisti: Emmehn me nyt tarkoituksella ole niit kelloja hamstranneet, joka hiton rimpulan mukana vaan nykyn tulee kello talouteen :-) Ja sitten viel jos perheess on nrttej jotka tykkvt leikki kodinautomatiikan kanssa, kellohelvetti on valmis.

 9. Minulle tuli mieleen sellainen ehdotus liittyen haamupivitysten vastaiseen taisteluun, ett mits jos Blogilista nyttisi lihavoidun blogin nimen vieress sen viimeisimmn postauksen otsikon? Nin lukija tunnistaisi, josko kyseess on jotakin, mik on jo tullut luettua vai jotakin ihan uutta. Sivusta se tekisi kai kaksin verroin raskaamman, mutta toisaalta olisi arvokas lisapu. Sorry jos olette jo miettineet tmn lpi ja toimimattomaksi ideaksi todenneet.

  Oli mulla muutakin. Tuskailen kolmen ja puolen blogin loukussa ja haaveilen sellaisesta super-aggregaattorista, jolla voisin ilmoittaa kaikki blogini yhten ilmentymn, ms. master blogina blogilistalle? Plj, ehk mutta jotenkin nollottaa vied blogeineen kolme ‘blogipaikkaa’. Mutta tuollainen personal blog aggregator olisi varmasti iso homma koodata eik sill ehk olisi kovin paljoa kysynt. Huomattavan suuri osa Blogistanin kansalaista kai tyytyy pitmn yht blogia, ja monilla, joilla on useampi, on hyv syy pit blogi-identiteetit erilln.

 10. Tuija: Tuo postausotsikkoidea on oikein mainio ja itse asiassa se on ollut mys valmisteilla jo jonkin aikaa. Ihan jokaisesta blogista ei ole mahdollista otsikkoja kaivella esiin (se vaatisi jo tekoly), mutta sellaiset jotka ovat ilmoittaneet listalle bloginsa RSS-osoitteen tulevat jossain vaiheessa otsikot nyttmn.

  Aggregaattori on toki mahdollista tehd (katsopa esim. miten TuoToi on tehnyt). Blogilista ei sellaista toimintoa tosin valitettavasti tarjoa, ainakaan lhitulevaisuudessa, vaan se pit tehd ihan itse (tai lyt jokin tarkoitusta varten tehty ohjelma).

 11. Minkn en voi ymmrt mit normaalit ihmiset tekevt kolmellakymmenellkuudella kellolla. Minulla on kello vain ranteessa, seinll, knnykss, tietokoneessa, digiboksissa, televisiossa, lmpmittarissa, mikroaaltouunissa, hiustenkuivaajassa, saunassa, keittiss, autossa, radiossa, lipaston pll, matossa, nojatuolissa, shkkyttisess sohvassa, verhoissa, kastelukannussa, kaapissa, kellarissa, takissa, kaulahuivissa, taulussa, kassissa, kirjahyllyss, sngyss, kamerassa, tuulettimessa, kammassa, hammasharjassa, saippuassa, vessanpntss, hatussa sek peiliss. Laskujeni mukaan siin on vain 35 kelloa.

  Te olette aivan outoja siell Pinseriss.

 12. Minun puolestani tuosta kesajasta voisi tehd virallisen ajan ja unohtaa kellonsiirtelyt. Mit halvatun jrke on siirt valoisan aikaa aamuun jos sen seurauksena seuraavan kerran psee auringonvalossa pois duunista vasta joskus kun kevt on jo pitkll…

  Sivumennen todettuna tietty tilannekomiikkaa kellohelvettikeskusteluun tuo tuossa keskustelun perss kellotteleva kuukkelin mainosmoottorin arpoma kellokoneistoja maahantuovan liikkeen reklaami.. Ilmeisesti haluaisivat myyd sinnepin sen 37. kellon.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *