Kuinka alas voi vajota?

Tämä tekijänoikeusfarssi muuttuu hetki hetkeltä huvittavammaksi (tai hirvittävämmäksi, valitse itse).

Tapahtunut viimeksi: Helsingin Sanomien uutisoima kuudensadan muusikon eduskunnalle lähettämä vetoomus olikin lähetetty jo puoli vuotta sitten. Laittoivat sitten varmuuden vuoksi uuden kopion. Vanhan vetoomuksen nimineen voi lukea tästä.

Uudempi, täälläkin mainittu ÄKT:n avoin kirje sisältää allekirjoittajien nimien joukossa mm. viime aikoina maailmanmaineessa olleen laulajan, Sara Nunesin. Kävipä niin että tänä iltana Nunes kirjoitti kotisivuillaan hänen allekirjoituksensa olevan väärennöksen.

My name was given WITHOUT my permission, and it will be taken off! In fact, one of my songs, “Message 2 Da Industry” ATTACKS the idea of limiting people’s usage in this way! THANKS for letting me know!

Hmm, mitä luulette, lisääkö tämä luottamusta ÄKT:n ja ääniteteollisuuden lausuntoihin ja vetoomuksiin?

Lupasin aiemmin äänestää lompakollani ja niinpä ostin CD-levyn sijasta EFFI:n T-paidan (niitä voi ostaa tästä). Lisäksi lahjoitin toisen CD-levyllisen hinnan nälkäpäivän keräykseen (lahjoittamaan tästä).

Onko muuten kukaan kertonut tästä pelleilystä Slashdotille, Boingboingille ja muille vastaaville saiteille? Luulisin että heitäkin kiinnostaa.

17 thoughts on “Kuinka alas voi vajota?

 1. BoingBoingissa näytti olevan pätkä, Slashdotiin tuo toivottavasti ei päädykään. Siitä ei ole mitään käytännön hyötyä ja tulisi lähinnä aivan liikaa sanomista jos se OSS-liimojen armeija lähtee mailisotaretkelle.

  Sumppi

 2. Tervehdys!

  Jälkilämmittelin pari päivää sitten Sediksen mainiota jungilaista persoonallisuustestiä, koska keskuuteemme on viime kuukausina tullut joukoittain väkeä, joka ei pyörinyt näissä nurkissa vielä toukokuussa.

  Prinsessa keksi jatkoajatuksen: olisi kiva, jos persoonallisuustyypeistä perustettaisiin luokat blogilistalle. No, kävin omani (ENFP) lisäämässä. Pauliina sitten kommentoi, että luotu luokka näkyy vasta, kun sillä on vähintään kaksi blogia listautuneena (hänkin oli jo ehtinyt luoda oman I-jotain -luokkansa). Ja kas, niinpäs on. Siksi kysyisin tyhmänä (kun ennen olen vain liittynyt toisten valmiiksi kansoittamiin luokkiin), miten tulisi toimia, että saisi luokan näkyviin ja persoonallisuustyyppiluokittelun vauhtiin?

 3. Pingback: SwitchX » Blog Archive » Kyyrän kommentti maailmalle

 4. sun äitis: Kertomalla muille luokasta ja kannustamalla jotakuta toistakin lisäämään luokituksen oman bloginsa tietoihin. Luokat, joissa on vain yksi blogi eivät näy listalla koska muuten lista hukkuisi erilaisiin luokkiin.

  (PS. blogilistakysymykset olisi hyvä lähettää osoitteeseen info@blogilista.fi).

 5. Sori, Samik, että vaivasin kotiosoitteesta! Mutta tiedätkös sen ilmiön, missä ikääntyneet naiset mieluummin asioivat ihmisen kuin automaatin kanssa? No minulle sinä olet ihminen, kun olen sinut nähnyt. Siksi sinulta kysyin enkä tolta toiselta, kun sitä minä en tunne!

  Epäilinkin, että noin se menee, se luokka asia. Taidan tehdä niin, että perustan ne kaikki luokat, vihjaan asiasta sivullani ja kunhan liittyjiä tulee, poistan itseni niistä luokista, joihin en oikeesti kuulu. Joskus varmaan ehdin.

 6. sun äitis: Ei hätää, sama minähän se molemmissa osoitteissa olen. Pointtina oli se, että Pinserin kommenttiketjut näyttävät hieman kummallisilta jos välissä on jotain ihan eri saittiin liittyvää asiaa. :-)

 7. Täyttäisiköhän tuo ÄKT:n vetoomukseen nimien väärentäminen petoksen tunnusmerkit? Voisikohan joku tehdä aiheesta tutkintapyynnön poliisille?

 8. Pingback: Nimetön :: Pinseri - Kuinka alas voi vajota? :: September :: 2005

 9. Nyt kun Suuri valiokunta on hyväksynyt esityksen tekijänoikeuslaiksi se siirtyy eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi. Jokainen voi vielä vaikuttaa, periksi ei kannata antaa. Palautetta hallituspuolueiden kansanedustajille (he ratkaisevat viime kädessä äänestystuloksen täysistunnossa) voi lähettää sähköpostitse näin:

  1. Mene osoitteeseen http://www.eduskunta.fi/thwfakta/hetekau/hetekafakta.htm.

  2. Valitse lomakkeella eduskuntaryhmäksi Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä tai Keskustan eduskuntaryhmä.

  3. Valitse vaalipiiriksi se, jonka alueella itse asut.

  4. Klikkaa Suorita haku -painiketta.

  5. Lähetä jokaiselle listatulle edustajalle oma sähköpostiviesti, jossa pyydetään kohteliaasti ja ytimekkäästi äänestämään tekijänoikeuslakiesitystä vastaan ja todetaan, että Suuren valiokunnan esittämä ponsi ei riitä korjaamaan lakiesityksen puutteita. Viesti kannattaa allekirjoittaa omalla nimellä ja kotipaikkakunnalla. Terästykseksi voi vielä kysyä josko viestin allekirjoittaisivat perhe, kaverit ja kummin kaimojen serkut.

  (Tätä “teosta” saa sitten levittää)

 10. Harmillista, ettei kuluttajilta löydy minkäänlaista selkärankaa tai vastaavaa toimintaa, kuin vastapuolelta.

  Toivon, että mahdollisimman moni ryhryisi levyjen ostoboikottiin. Tuota on jo muutamassa paikassa viritelty, ja kannatan lämpimästi.
  -Omasta puolestani en tule enää ostamaan ainuttakaan näiden loputtoman ahneiden artistien levyä, en sitten ainoaakaan.

  Moneen otteeseenhan on todettu, että ko laki on vain ja ainoastaan laadittu toista osapuolta kuunnellen.

  Minulle riitti. Vaikkei tässä maassa tuotettaisi enää sävelenkään vertaa uutta musiikkia, se ei minua hetkauta.

 11. Minusta ei ole kyse artistien ahneudesta, vaan mediateollisuuden. Eri asia.

 12. Aikansa tästä asiasta töristään ja sitten on lopulta jonkinlainen
  laintorso, jonka avulla aletaan ajamaan elokuva/levyteollisuuden
  voittoja ylös. Valvonta lisäntyy ja erilaisia jahteja seuraa.

  Otetaan rennosti ja nautitaan syksystä silti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.