Kuluttajien vastaus niteteollisuudelle

Sami-Pekka Haavisto: Kuluttajille valehtelu kopiointisuojausteknologioista ja tekijnoikeuslain vaikutuksista lopetettava vlittmsti (vastaus niteteollisuuden toimialajrjest KT:n 21.9.2005 julkaistuun avoimeen kirjeeseen).

Allekirjoitan.

Lisys: KT:n Tommi Kyyrll on terveisi Linux- ja Mac-kyttjille Tietokone-lehden artikkelissa:

“Nyt pit ymmrt, ett tietokoneella musiikin kuuntelu on extraa. Normaalisti musiikkia kuunnellaan autossa tai stereoiden kautta. Jos nyt kytt jotain Linuxia tai Macia, kannattaa harkita ihan tavallisen cd-soittimen hankkimista”

Mitp thn on en listtv.

Toinen lisys: Ottakaapa varmuuden vuoksi kopio talteen tuosta uutisesta. Kuulemani mukaan KT:st on soitettu Tietokone-lehden ptoimittajalle toiselle toimittajalle toimitusplliklle vaatien ylllinkatun artikkelin poistamista pyyten artikkelin korjaamista “vrintulkintojen” vuoksi.

Kolmas lisys: Tietokone-lehti taipui vaatimuksiin pyyntn ja muutti uutista. Tss ruutukaappaus alkuperisest uutisesta.

16 thoughts on “Kuluttajien vastaus niteteollisuudelle

 1. “Jos nyt kytt jotain Linuxia tai Macia, kannattaa harkita ihan tavallisen cd-soittimen hankkimista

  Tsiisus.

 2. No ei nyt vaatimuksiin… haastattelutilanne oli epselv ja haastateltu koki, ett hnen sanomisensa oli tulkittu vrin. Ja soiton otin siis vastaan min, ei ptoimittaja.

 3. Eli KT ilmoitti Tietokone-lehdelle alkuperisen artikkelin oleva uuden tekijnoikeuslain kieltm “teknisist suojauksista organisoidusti keskustelemista”. Orwell, here we are now.

 4. Sanamuodot sikseen, sama asia taustalla edelleen on.

  Laitoinkin asiasta palautetta otsikolla “tervetuloa tulevaisuuteen”, koska en itse ole viiteen vuoteen kyttnyt normaalia CD-soitinta vaikka levyj olen tuhatkunta ostanut.

  Sumppi
  Mkisti, stj, muusikko ja levykauppias :)

 5. Kari,
  tll koeteltiin juuri phkill, mit “managing editor” pit sislln. Kun nyt suomenkielist palvelua teemme tll.

 6. Kuluttajavirastokin on (lo-pul-ta-kin) reagoinut vaisusti julkisuuteen. DigiTodayssa artikkeli asiasta.

  Kuluttajavaraston saitilla on palautekikkare. Sit kautta kannattaa puskea mielipiteitn asiasta, min ainakin tuuppasin. Olin toki kohtelias ja kiittelin lmpimsti tstkin vhst, mutta yritin rohkaista heit aktiivisempaan rooliin.

  Kuluttajavirasto.fi

  Suorat yhteydenotot ovat varmasti viel tehokkaampi tapa laittaa viesti eteenpin, mutta parempi tuokin lienee kuin ei mitn.

 7. Eli ilmeisemmin KT:n Kyyr on yrittnyt noudattaa vanhaa kunnon snt “jos et tied niin mutise” ja yrittnyt vltell sen myntmist ettei noloon kysymykseen ole tarjolla mitn kunnollista vastausta.

  Vahinko vain ett tss asiassa puhutaan jo senverran teknisist yksityiskohdista ettei valtaosalla rakkaista kansanedustajia ole luultavimmin asiasta juuri mitn ymmrryst ja ongelmien ratakiskomallintaminen ei ole en niin kovin triviaalia..

  Yliptn asian ongelmana taitaa olla se ett arvon muusikotkaan eivt taida ymmrt mist oikein on kyse ja uskovat sokeasti mielummin etujrjestjen suoranaista sumutusta kuin kansalaisjrjen kriittist nt. Senverran eploogisia nuo vetoomustekstit ovat olleet.

  Varsinkin kun pikkuisen asiaa teknologialhtisesti tutkailemalla nkee heti sen ett jos on vhnkin kotipuuceet paremmat laitteet ja halu kopioida levyj niin viimeistn pienell hyppylangoituksella kaikki levyt ovat melko helposti kopioitavissa..

  Pitisikhn akateemisesta mielenkiinnosta aihetta kohtaan rakennella joskus rautatason demo aiheesta.. ;-)

 8. Ei vaan mee jakeluun ett musiikin warettaminen olis ok kun taas cd-levyn ostaminen kaupasta linuxilla kuuntelua varten olis rikollista..

  Tulee lakiesityksen jrjettmyydest mieleen se esitys ett suomen susikantaa pitis kasvattaa niin ett se olis EU-standardien mukainen.. ja siirretnps samalla niit metsiss viihtyvi susia tnne etel-suomeenkin niin ett olis tasainen kanta koko maassa.. joo..

  Miten tulevat sukupolvet oppivat kunnioittamaan lakia, jos niiss ei tunnu olevan mitn todellisuuden kanssa tekemist vaan viilaavat pilkkua kohdista jotka eivt milln lailla nyt ajavan asian varsinaista tarkoitusta?

 9. Koko juttu alkaa olla sellainen farssi, ettei toista tule ihan heti mieleen!

  Linuxissa (ja Windowsissa) toimivassa normaalissa cd asemassa on logo: “compact disk”. Levyst tai levyn kannesta lytyy sama logo, mutta ei toimi. Hmmm…

 10. Jos ei levy soi ihan standardinmukaisessa CD-soittimessa, kannattaa harkita parempien tekemist.

 11. Ifpi.fi maksamaton quote: “Piraattinitteen taso ei koskaan vastaa alkuperist. Epkelvosta piraattituotteesta et saa koskaan rahojasi takaisin.”

  Ei vastaa alkuperist joo, vaan on jopa parempi kuin alkuperinen. Kopiosuojatuista levyist on pakko tehd kopio, ett ne saa yleens kunnolla soitettua kaikissa soittimissa. Niin, ja sitten voidaan viel tehd TM-testi nitteiden naarmunsiedosta. Piraattilevy tulee aina kestmn enemmn naarmuja ja kulutusta kuin nykyiset kaupassa myytvt nitteet.

  Musiikkiteollisuudella ei ole tst kuopasta muuta kunniallista ulospsy kuin lopettaa koko cd-levyjen tuottaminen. En tosin usko, ett ko. roskasakilta lytyy tarpeeksi munaa tuollaisen liikkeen tekemiseen. Farssiksi asti viety lobbaaminen on se asia, mik tss koko hommassa risoo eniten. Saahan levyteollisuudella toki olla omat mielipiteens asioista, mutta puolustukyvyttmien kansanedustajien kiusaamista en hyvksy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *