Linkki ja kuulumisia

Linkki: Yleisradio aloittaa podcasting-kokeilun syyskuussa. Tarjolla on jo nyt kokeilulähetys.

Kuulumiset: Työ haittaa jälleen vakavasti harrastamista. Ikuisuudelta tuntuvaan aikaan en ole edes ehtinyt lukemaan blogeja, saati sitten kirjoittamaan. Pahasti pihalla siis kaikenkaikkiaan. Blogilista oli mennyt kovin hitaaksi – siivosin parista paikasta ja fiksasin muutaman indeksin ja nyt sen pitäisi toimia taas normaalisti. Pesuveden mukana meni klikkaushistoriatieto, joten jos ihmettelit syytä siihen että blogin lukemista kuvannut lihavointi oli nollaatunut, syy on meikäläisessä. Pahoittelut.

Kun Blogspot, verkkoyhteydet tai jokin muu paikka jumittaa, se heijastuu usein myös Blogilistan toimintaan tarkistusjonon hidastuessa. Vaikka listan itsensä ohjelmat toimivat vikkelästi, tarkistusbotti käyttää suurimman osan ajastaan odottaessaan vastausta verkosta. Silloin tarkistusjono pääsee kasvamaan pitkäksi. Koska tuollaisessa tilanteessa blogin inforuudun tarkista nyt -napin hakkaaminen vain siirtää blogia takaisin jonon hännille, tein inforuutuun pienen päivityksen. Nyt tarkista-linkki ei ole käytössä jos blogi on jo asettunut tarkistusjonoon. Lisäksi sivun alareunassa näkyy tietoa tämänhetkisestä jonon pituudesta ja siitä mitä termi “Seuraava tarkistus” tarkoittaa. Normaali arvo tarkistusjonon pituudelle on alle sata. Jos jono menee sitä pidemmäksi, tarkoittaa se todennäköisesti sitä että tiedon valtatiellä on ruuhkaa.

Olen saanut jonkin verran postia haamupäivityksistä, seuraavaksi ohjelmassa on niiden tutkiminen. Kunhan päivätyöltäni ehdin :-)

2 thoughts on “Linkki ja kuulumisia

  1. Tuohon klikkaushistoriaan olisi mukava saada nappula “merkitse kaikki luetuiksi”. Kun monessa blogissa tulee käytyä muista blogeista suoraan linkattuna, ne sitten jäävät kummittelemaan ihan turhaan jollei niitä mene uudelleen lukemaan blogilistan kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *