Linkki ja kuulumisia

Linkki: Yleisradio aloittaa podcasting-kokeilun syyskuussa. Tarjolla on jo nyt kokeilulhetys.

Kuulumiset: Ty haittaa jlleen vakavasti harrastamista. Ikuisuudelta tuntuvaan aikaan en ole edes ehtinyt lukemaan blogeja, saati sitten kirjoittamaan. Pahasti pihalla siis kaikenkaikkiaan. Blogilista oli mennyt kovin hitaaksi – siivosin parista paikasta ja fiksasin muutaman indeksin ja nyt sen pitisi toimia taas normaalisti. Pesuveden mukana meni klikkaushistoriatieto, joten jos ihmettelit syyt siihen ett blogin lukemista kuvannut lihavointi oli nollaatunut, syy on meiklisess. Pahoittelut.

Kun Blogspot, verkkoyhteydet tai jokin muu paikka jumittaa, se heijastuu usein mys Blogilistan toimintaan tarkistusjonon hidastuessa. Vaikka listan itsens ohjelmat toimivat vikkelsti, tarkistusbotti kytt suurimman osan ajastaan odottaessaan vastausta verkosta. Silloin tarkistusjono psee kasvamaan pitkksi. Koska tuollaisessa tilanteessa blogin inforuudun tarkista nyt -napin hakkaaminen vain siirt blogia takaisin jonon hnnille, tein inforuutuun pienen pivityksen. Nyt tarkista-linkki ei ole kytss jos blogi on jo asettunut tarkistusjonoon. Lisksi sivun alareunassa nkyy tietoa tmnhetkisest jonon pituudesta ja siit mit termi “Seuraava tarkistus” tarkoittaa. Normaali arvo tarkistusjonon pituudelle on alle sata. Jos jono menee sit pidemmksi, tarkoittaa se todennkisesti sit ett tiedon valtatiell on ruuhkaa.

Olen saanut jonkin verran postia haamupivityksist, seuraavaksi ohjelmassa on niiden tutkiminen. Kunhan pivtyltni ehdin :-)

2 thoughts on “Linkki ja kuulumisia

  1. Tuohon klikkaushistoriaan olisi mukava saada nappula “merkitse kaikki luetuiksi”. Kun monessa blogissa tulee kyty muista blogeista suoraan linkattuna, ne sitten jvt kummittelemaan ihan turhaan jollei niit mene uudelleen lukemaan blogilistan kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *