Lepopäivän ratoksi

Sunnuntai jo. Viikonloput menevät ohi aivan liian nopeasti. Tänään voisin purkaa hieman surffaillessa vastaantulleita linkkejä.

Useless programs sisältää ison kasan pieniä ohjelmia, mutta nämä eivät ole suinkaan hyödyttömiä vaan toimivat pohjana erilaisille ideoille.
30 St. Mary Axe on Lontooseen toissavuonna noussut uusi hienon näköinen pilvenpiirtäjä. Lontooseen tekisi taas mieli.
Helsinki & The Surroundings sisältää upeita valokuvia pääkaupunkiseudulta.
Kuluttajakonsultit on Tiedemiehen mainio scifi-tarina.

Blogilistakin ehti taas saada joitain lisäominaisuuksia. Nyt on mahdollista tilata unohtunut salasana, tunnus tai saamatta jäänyt aktivointikoodi itselleen sähköpostina. Tämä lievittänee hieman huonoa omaatuntoani niistä lukuisista unohtuneen salasanan palautusta pyytäneistä sähköposteista jotka ovat jääneet lukematta 700 muun viestin joukkoon. Pahoittelut kaikille jotka ovat joutuneet odottamaan. Korjasin myös joukon pikkubugeja ja viilasin käyttöliittymää sieltä täältä.

Tähän väliin juhannuksen viimeinen triviatieto. Blogilistan tietokanta on kasvanut jo suurehkoksi: tietokantavedos vie ennen pakkausta levytilaa 156 megatavua. Paperille tulostettuna se vastaisi suurinpiirtein 80-osaista tietosanakirjaa ja veisi tilaa reilun kirjahyllyllisen.

Olen joutunut kasvattamaan hieman blogien tarkistusväliä pitääkseni kuormituksen tasaisena. Entisen tunnin sijaan blogeja tarkistetaan nyt keskimäärin tunnin ja 10 minuutin välein. Jos blogia on juuri päivitetty, Blogilista saapuu seuraavan kerran vieraisille kahden tunnin kuluttua. Tarkistuksen voi käynnistää kuitenkin aiemminkin, klikkaamalla blogin inforuudun “Tarkista nyt” -linkkiä.

6 thoughts on “Lepopäivän ratoksi

 1. Kiitoksia uudistuksista, innolla niitä on nyt tutkittukin. :)

  Semmoista ihmettelen, että kun lisäsin aikoinaan Blogilistalle erään blogin, jonka halusin tilata omiin Suosikkeihini, Blogilista on nyt tulkinnut asian niin että kyseessä on MINUN blogini, ja se kököttää nyt tuossa “Omat blogini”-listassa. En saa sitä pois sieltä poistamatta sitä koko Blogilistalta, enkä sitä halua tehdä – onhan sille jo tullut parikymmentä uuttakin tilaajaa tässä välissä. Ei taitaisi olla reilua jos minä vain deletoisin sen listalta.

  Joku nakkula olisi kiva, josta voisi ilmoittaa että kyseessä ei ole oma blogi, vaikka sen on Blogilistalle lisännytkin. Enhän minä sitä omakseni ole väittänyt, enkä haluakaan – johan siitä blogin oikea pitäjä vallan verisesti loukkaantuisi. Tuleekos semmoista nakkulaa koskaan? Pistin tiedot tästä jo aiemmin Blogilistan info-meiliin, jos se täytyy ylläpidon voimin poistaa.

 2. Tämä ei nyt ole suoraan kirjoituksen kommentti, mutta en tiennyt mihin muuallekaan kirjoitan… Koirapuistoonkaan kukaan ei enää kirjoita! Bloggarit eivät kai tarvitse keskustelupalstaa?

  Tuskani aihe on se, että Vuodatus.net on jumissa ja Tuomas kai jossain juhlimassa Juhannusta. Toivottavasti pian korjaantuu.

  Tämä siis muillekin tiedoksi. Pitäisiköhän Blogilistalla olla todella yksinkertainen ilmoitustaulu vastaaviin tilanteisiin? Rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa sinne lyhyitä tiedotuksia.

 3. Tosi paljon kiitoksia kaikista uusista jutuista, tarkennuksista ja ryhmittelyistä!
  *halipus*
  S

 4. Wilhelmiina: Hyvä pointti, tutkin miten saisit sivuiltasi pois blogit mitkä eivät ole omiasi. Älä toki poista hyviä blogeja listalta.

  Ja siis blogilistan ylläpitohan on sama asia kuin minä :-)

 5. Kiitos myös omasta puolestani, onpahan vinkeitä nippelitietoja. Seuraavaksi sitten vielä kolmas sivu joka jollain tavoin ovelasti yhdistää lämpöasteet blogisijoituksella :)
  Myös minä tarvitsisin blogin poistomahdollisuutta tuosta omat blogit listasta. Se myöskin olisi tarpeen sellaisessa tapauksessa jos sattuisi olemaan salarakas blogi listoilla mutta ei haluaisi seläntakaa kurkkivien siitä tietävän. Uskon, ettei ihan kaikkien duunipaikalla myöskään hilpeiten suhtauduta tietoon, että mikael-raakkel kirjoittaa blogiinsa että pomo on haitarista ja puhelinkeskus pitäisi am…mattikouluttaa uudestaan. Tjsp.

 6. Hih, tokihan minä tiedän että sinähän se ylläpito ja Ylimmäinen Puuhamies olet. Se oli vain vastakkainasettelu sille, että rekisteröitynyt käyttäjä voisi hoitaa hommelin itse. Huono sanavalinta, jep. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *