Ern bugin tarina

Aamulla hertess huomasin, ett Blogilistan uudenkarhean top-listan krki oli muuttunut: Tilastonainen komeili krjess 599 tilaajalla. Uudet tulijat top-listan krkeen ovat aina piristvi ja tervetulleita ylltyksi, mutta tss tapauksessa liki kuusisataa tilaajaa oli lisnnyt blogin suosikkeihinsa yn aikana. En usko. Tilastonaisen yllpitjkin ilkkui sivullaan siihen malliin ett hnell ei ollut puhtaita jauhoja pussissaan.

Ajattelin ett joku yrittelis oli taas keksinyt maailman vanhimman tempun ja rakentanut itselleen satoja uusia kyttjtunnuksia oman blogin tilaamista varten ja suutahdin. Edellinen top-lista sislsi kasan monimutkaisia laskukaavoja huijausyrityksien estmiseksi, mutta nykyisess luotetaan paljon enemmn kyttjien rehellisyyteen. Joutuisinko taas turhauttavaan kydenvetoon top-listan luotettavuudesta?

Tutkiessani asiaa huomasin ett tietokantaan ei ollut tapahtunut odottamaani kyttjryntyst. Kyttjhallinta raksutti normaalisti ja uusia kyttji tipahteli sisn silloin tllin. Mutta massatuotettuja tunnuksia ei nkynyt. Outoa?!

Sitten huusin “d’oh” ja lpsisin Spede-limyksen otsaani. Tietokannassa oli lukuisia tilauksia samalta kyttjlt. Olin unohtanut ohjelmoida tarkistuksen sille, ett kyttj voisi tehd saman tilauksen useasti. Tilaa blogi -painiketta hakkaamalla sai siis tehty itselleen haamutilauksia niin paljon kuin vain halusi.

Asia on nyt korjattu, top-lista ennallaan ja tietokanta osaa siivota vastaavat haamutilaukset itsestn pois. Tietokantaa siivotessa lukuisista muistakin blogeista lytyi tuplatilauksia, suurin osa ellei kaikki arvatenkin tahattomasti tehtyj. Tmn vuoksi tilaajamrt nyttvt tnn ja huomenna joissain blogeissa rajujakin pudotuksia – esim. Pinseri menetti 25 tilaajaa.

Kiitokset Petrille bugiraportista, vaikka se tulikin hieman erikoisessa muodossa :-)

PS. Jos jollekulle tuli mieleen alkaa vst suurta mr kyttjtunnuksia oman sijoituksen parantamiseksi, suosittelen unohtamaan ajatuksen. Tuo temppu on ensinnkin WANHA, enk haluaisi tehd listasta kankeampaa rajoituksien vuoksi.

2 thoughts on “Ern bugin tarina

  1. Ihmettelinkin kun 14 tilausta katosi, joka on aika paljon. Ilmeisesti kaikki tuplatilaajat pitvt Pinserist ja Sedis Blogista!

    Onko isolla ja pienill kirjaimilla osuutta asiaan. Nyt nytn olevan rekisterityneen “sisll” loginilla Sedis, mutta jos satun kyttmn kiireess sedis-tunnusta, tuleeko siit jotenkin automaattisesti “tuplatilaus”?

  2. Isoilla ja pienill kirjaimilla ei ole eroa, kyseess on sama tunnus vaikka kirjoititkin sen suurilla. Ja ohjelmisto pit nyt huolen siit ett tuplatilauksia ei voi en tehd vaikka miten klikkailisi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *