Juhannuksen menoliikenne on rauhoittunut

Piharovio on nyt pistetty kasaan, muurinpohjapannu rasvaksitelty ja salmiakkipossut paistettu. Vammat olivat vain lievi: pnahka tynn hyttysenpuremia ja kaksi krventynytt rystyst. Juhannuskokotkin tuli tarkistettua (tosin etelpohjalaisena olen sit mielt, ett ainoa oikea aika polttaa kokkoja on psiinen). Kotimatkalla poikkesimme viel maanmainiossa Vehoniemess hakemassa take-away valkosuklaakakun. Nam.

Blogilista sai tnn uuden entist paremman hakemiston, johon juhannusbonuksena lissin toimivan luokittelun. Blogin tiedoissa annetut avainsanat vaikuttavat nyt siis siihen, miss luokassa blogisi nkyy.

Juhannuksen toinen triviatieto ksittelee taas luokituksia: vasta 523:sta blogista (n. neljsosa kaikista 2230:sta) lytyy luokittelutietoja, joten nyt on oikea aika kyd pivittmss oman blogin tiedot. Jos et ole tehnyt sit ennen, etsi Blogilistalta oma blogisi (esimerkiksi sanahaun avulla), klikkaa nimen vieress olevaa info-ikonia ja sitten “Muokkaa tietoja”.

Tarkkasilmiset huomasivat ett blogeja on tnn vhemmn kuin eilen. Se johtuu siivouksesta – poistin kuuman listan loppupst muutaman kuolleen blogin. Siivoaminen on tosin tyls (niin virtuaalinen kuin oikeakin) joten en jaksanut poistaa kaikkia manan majoille menneit blogeja.

Joku kysyy tt ihan varmasti, joten vastaan jo etukteen: luokitus tulee nkyviin hakemistossa vasta sitten kun vhintn kaksi eri blogia kytt samaa avainsanaa. Muuten luokituksia tulisi nkyviin vhn liikaa. Tuo kahden rajoitus saattaa tulevaisuudessa nousta kolmeen tai neljnkin. Mutta harvinaisempien avainsanojen antaminenkaan ei ole turhaa: ne nkyvt hakutuloksissa ja blogin inforuudussa.

Luokituksessa kytettvi avainsanoja ei ole sen kummemmin rajattu. Kannattaa kuitenkin kytt samanlaisia sanoja mit muutkin kyttvt. Tll hetkell hakemistossa on viel useita samaa aihetta ksittelevi luokituksia (esim. “koira” ja “koirat”), mutta luotan siihen ett Blogistanissa kehittyy pian yleisesti hyvksytty tapa ilmoittaa avainsanat (keskustelua tst voi kyd vaikka tmn jutun kommenttiosastolla). Luokituksia voi antaa korkeintaan 10 per blogi ettei tule kiusausta laittaa omaa blogiaan joka ikiseen suosittuun luokkaan ;-)

11 thoughts on “Juhannuksen menoliikenne on rauhoittunut

 1. Itse suosisin monikkoa sanojen koira, kissa, kirja, ihmisuhde, kuva, runo, ksity, valokuva jne. Sopii paremmin suuhun. :)
  Muuten varmaan perusmuodot.

  Kiitos tuosta uudesta hakemistosta, se on todella ktev!

 2. T kysyis taas asian vierest. Osaatko sanoa, miksi blogilistalla ei ny en love/hate uk (http://lovehateuk.blogspot.com)? Ei oo niin montaa piv kun se on pivitetty viimeksi, ja se on ainakin ollut listalla viel ennen juhannusta. Meinaan, nyt kun m osaan rakentaa suosikkilistani, niin onhan se surulLISTA olla merkkaamatta ykkssuosikkiaan… :)
  S

 3. Miten noita avainsanoja voi pivitt? Huomaan antaneeni kolme jotka eivt edes ole kovin ajankohtaisia en…

 4. Kerron teille tosi hyvn vinkin, mink lykksti huomasin heti!

  Menin Blogilistaan ja kopion sen infosivun osoitteen.

  Minulla on se on: http://www.blogilista.fi/info.php?id=2448

  Olenko blogi numero 2448? Sami kai tiet?

  Laadin blogiini kohdan mist voi klikata tuota linkki! Katso mallia minun blogistani.

  Nin min itse ja lukijani sek ohikulkijat voivat nopeasti nhd perustiedot blogistani.

  Esim. sijoitukseni top-listalla on tnn 1963…. enk ole mitn kuuminta hottia tll hetkell. No, sen tiesin kyll muutenkin.

  Samalla voi halutessaan jopa tilata itselleen ko blogin.

 5. Tuttu bloggaaja: Juuri noin kuin kerroitkin :-) Hyvin havaittu.

  Tristan: pian lydt blogilistasta toiminnon unohtuneen salasanan palauttamiseen.

 6. Kiitokset Sami!

  Minusta vastaus yksikk/monikkokysymykseen on selke – yksikk jos kyse on selvsti yhdest asiasta (pivkirja, elm) ja monikko jos kiinnostuksenkohde sislt monia objekteja (kissat, ajatukset, kirjat). Toinen vaihtoehto on ett kaikki ovat luonnostaan monikossa (“pivkirjat = blogit jotka kaikki ovat pivkirjamuotoisia”). Pelknp etteivt bloginpitjt pse asiasta yksimielisyyteen ellei kategorioita rajoiteta. Vhemmn yleisen kategoriamuodon suosiminen saattaa olla vain hyvksi blogille kun silloin kategoriansisisi kilpailijoita on vhemmn…

 7. Ilmeisesti kaksisanaiset luokat eivt ole mahdollisia: “samin koira” vs. “saminkoira”?

 8. Oot e-pohjalainen etk tied ett psiisen poltetaan nimenomaan psiisvalakia.. juhannuksena taas kokko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *