Satelliittikuvien huumaa

Vautsi. Googlen mainio karttapalvelu ulottuu nyt vanhalle mantereelle ja muuallekin. Nyt Suomesta otettuja satelliittikuviakin voi selailla. Tlthn nkyy melkein meidn talomme.

Npprsti selailtavista satelliittikuvista on hauska bongailla tuttuja paikkoja. Tll vietimme Riitan kanssa kesn 1993. Tll vietin lapsuuteni. Tll asuu vuorenpeikkoja. Ja tll hippej. Paikka jossa olemme olleet linnuntiet kauimpana kotoa. Ja eiks se ole mitvit kun kvelee tuossa Elielinaukiolla? Uh, voisin jatkaa tt tuntikaupalla.

Satelliittikuvista kiinnostuneille voin suositella mys NASA:n Worldwindi. Sen avulla voi pyritell ja zoomailla maapalloa lhelle ja kauas, samanlaisella tai viel paremmalla tarkkuudella kuin Googlen kartoissa. Aivan erityisen upea toiminto tuossa on kolmiulotteisten pinnanmuotojen simulointi, jolloin vuoret nyttvt oikeilta vuorilta. Varoituksen sanana tytynee mainita ett Worldwind vaatii toimiakseen melkoisen vkevn Windowsia pyrittvn tietokoneen.

Olenko muistanut mainita, ett olen hulluna karttoihin?

3 thoughts on “Satelliittikuvien huumaa

  1. Kartat ovat kivoja. Tytyy vain toivoa ett Google laajentaa palveluaan Suomeen samassa mittakaavassa kuin Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Eli tarkat satelliittikuvat, laadukkaat vektorikartat sek kattavat hakutoiminnot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *