Satelliittikuvien huumaa

Kirjoittaja Sami, 23.6.2005

Vautsi. Googlen mainio karttapalvelu ulottuu nyt vanhalle mantereelle ja muuallekin. Nyt Suomesta otettuja satelliittikuviakin voi selailla. Täältähän näkyy melkein meidän talomme.

Näppärästi selailtavista satelliittikuvista on hauska bongailla tuttuja paikkoja. Täällä vietimme Riitan kanssa kesän 1993. Täällä vietin lapsuuteni. Täällä asuu vuorenpeikkoja. Ja täällä hippejä. Paikka jossa olemme olleet linnuntietä kauimpana kotoa. Ja eikös se ole mitvit kun kävelee tuossa Elielinaukiolla? Uh, voisin jatkaa tätä tuntikaupalla.

Satelliittikuvista kiinnostuneille voin suositella myös NASA:n Worldwindiä. Sen avulla voi pyöritellä ja zoomailla maapalloa lähelle ja kauas, samanlaisella tai vielä paremmalla tarkkuudella kuin Googlen kartoissa. Aivan erityisen upea toiminto tuossa on kolmiulotteisten pinnanmuotojen simulointi, jolloin vuoret näyttävät oikeilta vuorilta. Varoituksen sanana täytynee mainita että Worldwind vaatii toimiakseen melkoisen väkevän Windowsia pyörittävän tietokoneen.

Olenko muistanut mainita, että olen hulluna karttoihin?

    Jutussa “Satelliittikuvien huumaa” on 3 kommenttia:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.