Rahantekoa musiikkiblogilla

Kovin moni musiikkiblogi ei näytä vielä huomanneen iTunes Affiliates -palvelua (tai sitten en vain ole törmännyt sopiviin blogeihin). Affiliate-palveluiden ideahan on yksinkertainen: kun kirjoitat jostain tuotteesta, teet linkin kauppaan joka myy kyseistä tuotetta. Kun lukijasi ostaa tuotteen, saat provikat myynnistä.

Itse lämpenin musiikin ostelulle verkosta iPodin ostamisen jälkeen. Applen kaupassa on erittäin helppoa kuunnella näyte mielenkiintoisesta musiikkikappaleesta ja shopata hyvä biisi itselleen samantien, etenkin kun hintakaan ei ole ihan mahdoton (euro per biisi, kymppi per levy). Sittemmin onkin tullut osteltua kaikenlaista eksoottista musiikkia yli viidelläkympillä.

Nykyisin lehdistä musiikkiarvosteluja lukiessa suorastaan toivoo että arvostelusta olisi linkki paikkaan jossa hehkutettua levyä voi kuunnella ja kenties ostaa samantien.

Mistä päästään musiikkiblogien iTunes-yhteyteen: linkittämällä musiikkiarvostelut suoraan nettikauppaan saatat tienata tekstilläsi (vähän) rahaa. Ja iPodia käyttävät lukijatkin tykkäävät. Tämä tietysti siinä tapauksessa että piilokaupallisuus on linjassa blogin periaatteiden kanssa. Eikä ole Apple-vastainen ;-)

3 thoughts on “Rahantekoa musiikkiblogilla

  1. Joo. Tuollainen mainostaminen on mielestäni asiallista, sillä blogia lukee tutustuakseen musiikkiin ja ostaakseen jos pitää – näin ostolle tarjoutuu pikainen mahdollisuus…

  2. Vaan olenko ymmärtänyt oikein, että tämä(kin) ominaisuus toimii vain Amerikan iTMS:ssa? Tai siis, että Suomestakin voi linkittää, mutta mitään ei kerry ellei joku osta kappaletta Amerikan storesta. Niiden ilmaiskappaleiden kanssa on sama juttu, ei Euroopassa.

  3. Tunnustan että vilkaisin tuota vain pikaisesti, mutta minulle jäi käsitykseksi että homma toimii myös Suomessa. Linkkaus hoidetaan jotenkin Tradedoubler-mainosverkoston kautta ja heillähän on myös täällä toimintaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *