Rahantekoa musiikkiblogilla

Kovin moni musiikkiblogi ei nyt viel huomanneen iTunes Affiliates -palvelua (tai sitten en vain ole trmnnyt sopiviin blogeihin). Affiliate-palveluiden ideahan on yksinkertainen: kun kirjoitat jostain tuotteesta, teet linkin kauppaan joka myy kyseist tuotetta. Kun lukijasi ostaa tuotteen, saat provikat myynnist.

Itse lmpenin musiikin ostelulle verkosta iPodin ostamisen jlkeen. Applen kaupassa on erittin helppoa kuunnella nyte mielenkiintoisesta musiikkikappaleesta ja shopata hyv biisi itselleen samantien, etenkin kun hintakaan ei ole ihan mahdoton (euro per biisi, kymppi per levy). Sittemmin onkin tullut osteltua kaikenlaista eksoottista musiikkia yli viidellkympill.

Nykyisin lehdist musiikkiarvosteluja lukiessa suorastaan toivoo ett arvostelusta olisi linkki paikkaan jossa hehkutettua levy voi kuunnella ja kenties ostaa samantien.

Mist pstn musiikkiblogien iTunes-yhteyteen: linkittmll musiikkiarvostelut suoraan nettikauppaan saatat tienata tekstillsi (vhn) rahaa. Ja iPodia kyttvt lukijatkin tykkvt. Tm tietysti siin tapauksessa ett piilokaupallisuus on linjassa blogin periaatteiden kanssa. Eik ole Apple-vastainen ;-)

3 thoughts on “Rahantekoa musiikkiblogilla

  1. Joo. Tuollainen mainostaminen on mielestni asiallista, sill blogia lukee tutustuakseen musiikkiin ja ostaakseen jos pit – nin ostolle tarjoutuu pikainen mahdollisuus…

  2. Vaan olenko ymmrtnyt oikein, ett tm(kin) ominaisuus toimii vain Amerikan iTMS:ssa? Tai siis, ett Suomestakin voi linkitt, mutta mitn ei kerry ellei joku osta kappaletta Amerikan storesta. Niiden ilmaiskappaleiden kanssa on sama juttu, ei Euroopassa.

  3. Tunnustan ett vilkaisin tuota vain pikaisesti, mutta minulle ji ksitykseksi ett homma toimii mys Suomessa. Linkkaus hoidetaan jotenkin Tradedoubler-mainosverkoston kautta ja heillhn on mys tll toimintaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *