Hupia metrokartasta

Lontoossa on tullut kyty usein, mutta aina vlill sinne tekee mieli takaisin. Kaupungilla on monia persoonallisia piirteit, joista yksi on Harry Beckin vuonna 1931 suunnittelema metrokartta. Jo sen kanssa saa vietettyj monia hauskoja hetki, etenkin jos on karttafani kuten min.

Metrokartta on suunniteltu taidokkaasti siten, ett eri asemat ja linjat erottuvat selkesti. Tosin sivuvaikutuksena on kynyt niin, ett kartta antaa hieman vrn mielikuvan asemien sijainnista – joskus nopein tapa siirty kahden aseman vlill onkin metron sijasta jalkaisin. Tube Map with Walklines on Lontoon metrokartta, johon on merkitty nopeat kvelyreitit.

Jos olet joskus miettinyt, milt Lontoon metrokartta nyttisi jos asemat sijaitsisivat “oikeilla” paikoillaan, katso Geographically Accurate Tube Map. Viel mielenkiintoisempi on sama kartta sijoitettuna satelliittikuvaan (huom: linkkien takaa tulevat kuvat ovat aika isokokoisia).

Hauskoja ovat mys metrokartasta lytyvt elimet. Ja Circle Line Pub Crawl on ollut minun ja R:n suunnitelmissa jo vuodesta 2000. Koska mennn?

Lhteet: 1, 2, 3

Pdyin Lontoo-infoon Wikitravelista, joka on jlleen uusi konsepti Wikipedia-tietosanakirjan perustajilta. Wikitravel sislt matkaoppaita, joita kuka tahansa voi pivitt. Miksi et kirjoittaisi pari sanaa omasta kaupungistasi? Katso esimerkiksi tmn jutun inspiroinut Lontoo tai vaikkapa Helsinki, Tampere tai Suomi.

3 thoughts on “Hupia metrokartasta

  1. Hitsivitsi, kaikki ne kerrat mit Lontoon metrossa on tullut seikkailtua enk ole koskaan sen suuremmin pohtinut miten asemat todella sijoittuvat luonnossa. Onhan sit toki huomannut, ett toisinaan kveleminen kannattaisi ja eihn asemat luonnossa voi noin kauniiseen muotoon asettua, mutta noin iso ero! Kieltmtt nauru psi kun katseli sateliittikuvaa. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *