Bertie Woosterin lauluja ja äkillinen valaistuminen

Kirjoittaja Sami, 14.5.2005

Jeeves & Wooster -fanisivuilta löytyi todellinen helmi: televisiosarjan musiikkia mp3-muodossa. Kaikki solahtivat välittömästi iPodiini.

Mikä sääli että virallista soundtrack -levyä ei ole enää saatavissa. Sen olisin jopa ostanut iTunes-musiikkikaupasta – mutta sitähän ei tietenkään ollut saatavissa, niinkuin ei ole kyllä ollut juuri muitakaan levyjä joiden ostamisesta olisin ollut kiinnostunut.

Sitten koin äkillisen valaistumisen ja tajusin mp3-blogien hienouden. Internet on täynnä ladattavaa uutta, mielenkiintoista ja vaihtelevaa musiikkia jota nämä blogit ansiokkaasti esittelevät. Pamautin suosikkeihini samantien Ämpärin, Lupatarkastajan ja Katosblogin ja siirryin poimimaan mielenkiintoisia musiikkinäytteitä.

Jäin miettimään, että onkohan blogilistalla muitakin mp3-blogeja. Tajusin että blogilistan taustalla jo nyt pyörivä avainsana-toiminnallisuus listaisi minulle kaikki itseään mp3-blogeiksi tituleeraavat, kunhan sen käyttöliittymä vain olisi toiminnassa. Nostin avainsanahakemiston rakentamisen hieman korkeammalle päässäni olevalla blogilistan nakkilistalla.

Koin hetken huonoa omaatuntoa siitä, että en ole taas hetkeen koodannut blogilistan featureita. Päätin kuitenkin duunailleeni ihan tarpeeksi tämän viikon aikana ja annoin itselleni luvan viettää vapaapäiväni laiskottelun merkeissä. Siirryin kuuntelemaan Nyt-liitteessä Kate Bushiin ja Suzanne Vegaan verratun Astrid Swanin kappaleita.

  Jutussa “Bertie Woosterin lauluja ja äkillinen valaistuminen” on 2 kommenttia:

  • Jussi Og says:

   En ole ainakaan huomannut, että listalla olisi muita. Kertokaa, jos olen väärässä. Ulkomaisia löytyy esim. tuolta:

   http://mp3blogs.org/

   Ja vastikään the tofuhut luokitteli karkeasti jumalattoman määrän blogeja:

   http://tofuhut.blogspot.com/2005/05/even-when-you-dont-find-music-here-you.html

  • Teemu says:

   Mp3-blogeja on siis Suomessa kolme kappaletta. Tuo alkaa muodostumaan pikkuhiljaa faktaksi, sen verran on listoja pengottu ja “asiasta tietäviltä” kysytty. Mutta toivon mukaan noita mp3-blogeja alkaisi ilmaantumaan lisää – etenkin siksi että kotimaista indie-musiikin kenttää saisi paremmin haltuun. Mp3-blogeja kuitenkin ilmeisen paljon seurataan – Suomessakin.

   Elbo.ws – mp3-blogeja
   Mystery And Misery – järkyttävän hyvä mp3-blogi, jos tykkää synkistellä
   It’s A Trap! – Avi tietää pohjoismaisesta musiikista enemmän kuin me itse. Julkaisee mp3-EP:itä – uusin kannattaa tsekata.
   Largehearted Boy – hirveä määrä linkkejä joka päivä.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.