Päiväni murmelina

Kuka muistaa hauskan elokuvan Groundhog Day? Leffan tapahtumat sijoittuivat pieneen Punxsutawneyn kaupunkiin, jossa jokavuotisena perinteenä on sään ennustaminen murmelin avulla.

Groundhog Day, eli “murmelipäivä”, sijoittuu talvi- ja kevätpäivänseisauksien puoliväliin. Perinne kertoo, että jos tuona päivänä paistaa aurinko, on edessä vielä kuusi talvista viikkoa. Auringonpaiste mitataan siitä näkeekö talviunilta herätetty murmeli varjonsa. (Lue lisää murmelipäivän historiasta)

Ja kyseinen päivähän on siis tänään. Silinteripäinen virkailija herätti murmelin puoli kahdeksalta aamulla paikallista aikaa (14:31 täkäläistä) ja oli ennusteen tekemisen aika. Vuonna 2005 varjo näkyi, eli lisää talvista säätä on tiedossa.

Murmelipäivän juuret ovat eurooppalaisessa kynttilänpäivässä, jolloin katolilaisissa kirkoissa vihittiin käyttöön kynttilät vuoden tarpeisiin. Tapana oli sytyttää kynttilä kodin jokaiseen ikkunaan.

8 thoughts on “Päiväni murmelina

  1. Pinserilss on tnn torstaina 3.2. jotain kymmenvuotispivi? Autollinen onnea. Ja se on paljon, vaikka pienelt plt nyttkin!!

  2. No kun toi tein mis eilena sanoi, ett pinserimobiili menee tnn moikkaamaan huoltoset-iji kolkytvuotispivien merkeiss. Vai olisko se sittenkin sen huoltosedn kolkytvuotispiv. Siis nin kevyesti sit vaan tulkitaan kaikenlaista ;)

  3. Pinserimobiili tytti siis 30. Tuhatta kilometri nimittin :-)

  4. Tuosta her tietysti kysymys, ett onkohan auton keskimrinen elinik sitten yllpidon mielest 70tkm? :-)
    Omasta mielestni 100tkm ajettu auto on just sisnajettu.

  5. Enp osaa sanoa viel autojen elinist mitn kun kyseess on Eka Oma Auto. Toivottavasti palvelee viel pitkn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *