Korkean teknologian koiranleluja

Nämä koirat eivät juokse lasersäteen perässä Nyt kun meikäläiseltä on kielletty kiskovien koirien ulkoiluttaminen joksikin aikaa, on täytynyt kutsua teknologia apuun. Laserosoitin on osoittautunut erinomaiseksi laiskan miehen koiran juoksuttamisvälineeksi: kirkas punainen täplä on nimittäin jotain sellaista mitä koira ei pysty vastustamaan. Siispä seistään vain takapihalla ja heilutellaan sädettä pihan päästä toiseen ja katsotaan kun koira juoksee valopisteen perässä. Helppoa!

Laserpointteri toimii näppärästi myös sohvalta käsin heiluteltuna, tosin ympäri olohuonetta loikkiva 35-kiloinen noutaja saattaa olla vaaraksi huonekaluille… Menetelmä on patentoidusti toimiva myös kissojen kanssa. Koiran akupunktuuri laserosoittimella taas kuulostaa jo hieman humpuukilta.

Muita näppäriä ulkoilutusvälineitä ovat lumipallot ja koiran oma jalkapallo. Sen perässä Totti pyörähtelee kuin kuuluisampi kaimansa konsanaan.

Tässäpä esimerkki takapihalla riekkuvasta koirasta (pallokin vilahtaa siellä jossain välissä):

Windows-käyttäjille: Tottivideo (Windows Media File, 1.5 MB)

Muille: Tottivideo (MP4, 1.76 MB)

10 thoughts on “Korkean teknologian koiranleluja

 1. Laserosoitin oli aivan mainio! Koirat juoksivat sen perässä aivan herkeämättä. Täytyy kokeilla vielä ulkona.

 2. On sentään hyvä, että oikeat jalkapalloilijat eivät välillä heittäydy kentälle nakertamaan keppiä. :-) Huomioikaa myös ympäri vuoden vihreä jalkapallokenttä, jonka olemme rakentaneet Totille. Joo ei, video näyttäisi olevan viime kesältä.

 3. Minun maastonakkini äitimäyräkoira osasi kierähtää samalla tavalla kuin Totti. Äitimäyräkoita teki sen aina, kun sille sanoi “Miten Loiri kaatuu?” ja koira kierähti ja sitten istumaan mäyräkoiraa ja lerputtamaan etukäpälää.

  Snif!

 4. Luulenpa että maailma olisi puolet lempeämpi paikka jos televisiossa näytettäisiin pelkkiä videoita juoksevista / leikkivistä koirista. Mähaluunkoiran!!

 5. Laserosoitinta pitää kyllä ehdottomasti kokeilla, vaikka meidän nuoremmat noutajat eivät mitään lisämotivaatiota tarvitse liikkumiseen.

  Ja sehän on tunnettu tosiasia, että pallo tai frisbee tekee koirasta (tai ainakin flätistä) lähes ikiliikkujan (ulkopuolista energiaa tarvitaan pallon/frisbeen heittämiseen mahdollisimman kauas).

 6. Kaverien ja tuttavien koirat tuntuvat usein juoksevan tuollaisten perässä, mutta minulle läheisemmät isosiskoni koirat eivät sitä tee. Kyseiset Suomenlapinkoirat lähinnä vain katsovat minua säälivästi, jos yritän saada heidät seuraamaan tuota punaista pistettä. Näyttävät kuin pitäisivät minua jonain idioottina. Heitetyn pallon perään saattavat juostakin, mutta eiväthän ne mitään noutajia olekaan. Ehkä paimenkoirien ei kuulukaan olla tyhjän perässä juoksijoita?

 7. Hehe, mikä mainio Totti. Joskus suurta hupia oli osoitella taskulampulla isoveljen huoneen oveen, jolloin kissa piti huolen veljen häiritsemisestä. Voi pojat, olisipa ollut laserosoitin.

 8. ihan hyvä ehkä vähän selvemmin olisi voinut selventää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *