Koirien persoonallisuusanalyysi

Kari T:n kautta löytyi linkki FaceAnalyzeriin, saittiin joka tarjoaa persoonallisuusanalyysin lähetetyn valokuvan perusteella. Voiko pelkästään valokuvaa tutkimalla (ja vieläpä koneellisesti) kertoa ihmisestä jotain?

Analyysit olivat yllättävän tarkkoja, minustakin se havaitsi heti että olen Alpha Charmer, joka pätee älykkyydellään ja sosiaalisilla taidoillaan. Vau, ohjelma selkeästi osaa asiansa! Mutta ei noista sen enempää, minun sädehtivä persoonallisuuteni ei ole mikään uutinen. Laitetaan sen sijaan kasvontunnistus tositestiin ja pyydetään sitä analysoimaan Totti.

Tämä osoittautuikin vähän kovemmaksi haasteeksi, sillä koirien kasvonpiirteistä puuttuu se jokin mitä FaceAnalyzer yrittää analysoida. Yllä näkyvästi Totin kuvasta ei saatu aikaiseksi minkäänlaista analyysiä.

Mutta eipä hätää, sanotaan että koirat muistuttavat isäntiään. Niinpä lupauduin lainaamaan hieman Alpha Charmerin kasvonpiirteitäni Totin käyttöön, mutta vain sen verran että saadaan aikaan personaallisuusanalyysi hauvasta.

Siispä Photoshop käyntiin ja hommiin. Silmät ovat selkeästi tärkeät. Koirien suuret pupillit tarjoavat aivan liian syvällisen näkymän niiden ystävälliseen sieluun ja tilalle täytyy siis vaihtaa ihmisen kyynisen analysoiva katse.

Innokkaasti läähättävä suu ei myöskään tuone toivottua vaikutusta, koska ohjeissa pyydettiin mahdollisimman ilmeetöntä kuvaa. Laitetaan isännältä vakavampi ilme.

Kas noin, kuvasta tuli valmista. Sitten vain analyysiin!

Tulokset:

Totti on ohjelman mielestä rodultaan sataprosenttisesti kiinalainen. Nähtävästi se ei ole kuullut kultaisistanoutajista taikka siitä että rotu on alunperin kotoisin Brittein saarilta. Aijai.

Persoonallisuusprofiili kertoo seuraavaa:

Erityispiirteinä korostuvat sosiaaliset taidot, älykkyys, sekä riski joutua tappeluun vastaantulijoiden kanssa. Nappiin! Kyllä tämä ohjelma tietää.

Arkkityypiksi Totille valittiin Charmer, mikä tuskin tulee yllätyksenä kenellekään sen tavanneelle. Tai ehkä isäntänsä lainaamat osat hieman auttoivat, hmm?

Saitti tarjoaa vielä rekisteröityneille käyttäjille (=niille jotka ovat halukkaita vastaanottamaan roskapostia tyhjänpanttina lojuvaan kakkospostiosoitteeseensa) lisäbonuksena Celebmatch-toiminnon, joka kertoo ketä julkisuuden henkilöä testattava muistuttaa eniten.

Ja niinhän se on, hehän ovat kuin kaksi marjaa:

10 thoughts on “Koirien persoonallisuusanalyysi

 1. Kokeilevaa journalismia parhaimmillaan. Kunpa sairaslomasi kestäisi ikuisesti…

 2. Onks toi kauheen kokone hurtta teidän pikku Totti?! :-o Kylläpäs ne kasvaa…

  Olin jokunen viikko sitten Zurichissä Sony-Ericssonin partneritilaisuudessa. Siellä oli näytillä mm. tuo FaceAnalyzer. Naureskeltiin pomon kanssa, että jopas on joku keksinyt ahterista olevan palvelun, mutta naureskelu loppui, kun seuraavana päivänä operaattorit oikein jonottivat firman ständille. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi tietää montako prosenttia on jonkun hihhulin näköinen…

 3. Yllättävän hyvin se osasi. Itseäni miellytti ainakin gay factorin taso, joka oli 1/10 :) Ainoa missä mentiin todella metsään oli race analysis joka väitti minun olevan 100% kiinalainen. Kaikessa ei vain voi onnistua :)

 4. *reps*
  Lopeta päivätyö ja ryhdy täysipäiväiseksi bloggaajaksi. Mielenkiintoinen artikkelisarja voisi olla internet-testien huijaaminen.

 5. Hmmph. Face analyzer ei suostu analysoimaan kasvojani ollenkaan. Olenkohan jotenkin epämuodostunut? Menen kaappiin enkä enää ikinä tule ulos.

 6. Tosi gay koira…

  Moose: Pakko sanoa, että tämän artikkelin perusteella olet koira (eihän se suostunut Totinkaan pärstää arvostelemaan ilman muokkauksia). :D

  Kiitän ja kumarran, tämä oli päivän piristysruiske!

 7. kollegan mukaan faze analyzer perustuu “chernoff faces” teorioihin. kannattaa googlata siitä on väsätty paljon koodia ja muuta.

  sinähän Sami näppäränä koodaajana tekaiset koirille oman analysaattorinsa!

 8. …tai blogeille ;) Naamankuvasta pystyy päättelemään kuka kirjoittaa mitäkin blogia?

 9. :D en ole vähään aikaan nauranut noin paljon. korvaamaton tiedonmuru tuo saitti, kiitos! nyt vain äkkiä ottamaan kuvia koirasta koneelle että pääsee testaamaan. täytyy varmaan yrittää sekä isännän että emännän piirteillä…

 10. Huh, hyvä tietää, että testistä saa hieman epäillyttäviä tuloksia.

  Testasin itseni ja mieheni. Minä olin sukupuoleltani mies ja rodultani kaakkoisaasialainen. Mieheni oli sukupuoleltaan nainen ja rodultaan eteläeurooppalainen. Mutta kummankin arkkityyppi on Beta Academic!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *