Koirien persoonallisuusanalyysi

Kari T:n kautta löytyi linkki FaceAnalyzeriin, saittiin joka tarjoaa persoonallisuusanalyysin lähetetyn valokuvan perusteella. Voiko pelkästään valokuvaa tutkimalla (ja vieläpä koneellisesti) kertoa ihmisestä jotain?

Analyysit olivat yllättävän tarkkoja, minustakin se havaitsi heti että olen Alpha Charmer, joka pätee älykkyydellään ja sosiaalisilla taidoillaan. Vau, ohjelma selkeästi osaa asiansa! Mutta ei noista sen enempää, minun sädehtivä persoonallisuuteni ei ole mikään uutinen. Laitetaan sen sijaan kasvontunnistus tositestiin ja pyydetään sitä analysoimaan Totti.

Tämä osoittautuikin vähän kovemmaksi haasteeksi, sillä koirien kasvonpiirteistä puuttuu se jokin mitä FaceAnalyzer yrittää analysoida. Yllä näkyvästi Totin kuvasta ei saatu aikaiseksi minkäänlaista analyysiä.

Mutta eipä hätää, sanotaan että koirat muistuttavat isäntiään. Niinpä lupauduin lainaamaan hieman Alpha Charmerin kasvonpiirteitäni Totin käyttöön, mutta vain sen verran että saadaan aikaan personaallisuusanalyysi hauvasta.

Siispä Photoshop käyntiin ja hommiin. Silmät ovat selkeästi tärkeät. Koirien suuret pupillit tarjoavat aivan liian syvällisen näkymän niiden ystävälliseen sieluun ja tilalle täytyy siis vaihtaa ihmisen kyynisen analysoiva katse.

Innokkaasti läähättävä suu ei myöskään tuone toivottua vaikutusta, koska ohjeissa pyydettiin mahdollisimman ilmeetöntä kuvaa. Laitetaan isännältä vakavampi ilme.

Kas noin, kuvasta tuli valmista. Sitten vain analyysiin!

Tulokset:

Totti on ohjelman mielestä rodultaan sataprosenttisesti kiinalainen. Nähtävästi se ei ole kuullut kultaisistanoutajista taikka siitä että rotu on alunperin kotoisin Brittein saarilta. Aijai.

Persoonallisuusprofiili kertoo seuraavaa:

Erityispiirteinä korostuvat sosiaaliset taidot, älykkyys, sekä riski joutua tappeluun vastaantulijoiden kanssa. Nappiin! Kyllä tämä ohjelma tietää.

Arkkityypiksi Totille valittiin Charmer, mikä tuskin tulee yllätyksenä kenellekään sen tavanneelle. Tai ehkä isäntänsä lainaamat osat hieman auttoivat, hmm?

Saitti tarjoaa vielä rekisteröityneille käyttäjille (=niille jotka ovat halukkaita vastaanottamaan roskapostia tyhjänpanttina lojuvaan kakkospostiosoitteeseensa) lisäbonuksena Celebmatch-toiminnon, joka kertoo ketä julkisuuden henkilöä testattava muistuttaa eniten.

Ja niinhän se on, hehän ovat kuin kaksi marjaa:

10 thoughts on “Koirien persoonallisuusanalyysi

 1. Kokeilevaa journalismia parhaimmillaan. Kunpa sairaslomasi kestisi ikuisesti…

 2. Onks toi kauheen kokone hurtta teidn pikku Totti?! :-o Kyllps ne kasvaa…

  Olin jokunen viikko sitten Zurichiss Sony-Ericssonin partneritilaisuudessa. Siell oli nytill mm. tuo FaceAnalyzer. Naureskeltiin pomon kanssa, ett jopas on joku keksinyt ahterista olevan palvelun, mutta naureskelu loppui, kun seuraavana pivn operaattorit oikein jonottivat firman stndille. Miksi ihmeess kukaan haluaisi tiet montako prosenttia on jonkun hihhulin nkinen…

 3. Yllttvn hyvin se osasi. Itseni miellytti ainakin gay factorin taso, joka oli 1/10 :) Ainoa miss mentiin todella metsn oli race analysis joka vitti minun olevan 100% kiinalainen. Kaikessa ei vain voi onnistua :)

 4. *reps*
  Lopeta pivty ja ryhdy tysipiviseksi bloggaajaksi. Mielenkiintoinen artikkelisarja voisi olla internet-testien huijaaminen.

 5. Hmmph. Face analyzer ei suostu analysoimaan kasvojani ollenkaan. Olenkohan jotenkin epmuodostunut? Menen kaappiin enk en ikin tule ulos.

 6. Tosi gay koira…

  Moose: Pakko sanoa, ett tmn artikkelin perusteella olet koira (eihn se suostunut Totinkaan prst arvostelemaan ilman muokkauksia). :D

  Kiitn ja kumarran, tm oli pivn piristysruiske!

 7. kollegan mukaan faze analyzer perustuu “chernoff faces” teorioihin. kannattaa googlata siit on vstty paljon koodia ja muuta.

  sinhn Sami npprn koodaajana tekaiset koirille oman analysaattorinsa!

 8. …tai blogeille ;) Naamankuvasta pystyy pttelemn kuka kirjoittaa mitkin blogia?

 9. :D en ole vhn aikaan nauranut noin paljon. korvaamaton tiedonmuru tuo saitti, kiitos! nyt vain kki ottamaan kuvia koirasta koneelle ett psee testaamaan. tytyy varmaan yritt sek isnnn ett emnnn piirteill…

 10. Huh, hyv tiet, ett testist saa hieman epillyttvi tuloksia.

  Testasin itseni ja mieheni. Min olin sukupuoleltani mies ja rodultani kaakkoisaasialainen. Mieheni oli sukupuoleltaan nainen ja rodultaan eteleurooppalainen. Mutta kummankin arkkityyppi on Beta Academic!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *