Internetin Top-lista

Inside Google -blogissa kokeiltiin syöttää Googleen hakusana “www” ja katsoa mitä hakukone antaa tulokseksi. Oletettavasti kyseessä on “Internetin Top-lista” siten kuin Google sen näkee.

Ykkösenä listalla komeilee Yahoo ja heti kannoilla Microsoft ja Altavista. Mutta entäpä jos kokeiltaisiin samaa suomalaisiin sivustoihin? Sehän on paljon mielenkiintoisempaa…

Rajataan kieleksi Suomi ja kokeillaan tehdä haku uudelleen. Tässä suomalainen Internetin Top-lista sellaisena kuin Google sen näkee:

 1. Ihmemaa-haku
 2. Eduskunta
 3. Työministeriö
 4. VR
 5. EDU.fi (Opetushallituksen portaali opettajille)
 6. Finnair
 7. Cimo, kansainvälisen henkilövaihdon keskus
 8. Helsingin Sanomat
 9. Yleisradio
 10. Suomi24

No, ehkä kyseessä on kuitenkin hieman erilainen lista kuin suosituimpien suomalaisten sivustojen top-lista, jonka kärjessä komeileekin sitten jo perinteisempiä nimiä.

5 thoughts on “Internetin Top-lista

 1. Jnnittvll tavalla molemmat Google-listat ovat ihan jrkevn tuntuisia.

  TNS-Gallupin luvuista puhuttaessa kannattaa muuten muistaa se, ett se toimii evsteiden avulla. Spywaren poistajien ja selainten omien evstekontrollien yleistyess evsteisiin perustuva mittaus kohtaa ongelmia mys.

 2. Hauskaa asiassa on mys se, ett Oulu on sijalla 20 ja Helsinki sijalla 23. Kyll tstkin nkee, mink metropolin oikeastaan pitisi olla Suomi-landian pkaupunki!

 3. minua hmmstytti tyministerin puuttuminen suosituimpien suomalaisten sivujen top-listalta – piileek tss jokin jippo jota en onnistu kkiseltn tajuamaan?

 4. pokale, ehkp tyministeri ei ole tilannut sivuilleen mittauspalvelua. Pinserinkin sijaitsisi listalla siell jossain Tietoviikon, Katso-lehden ja sub.tv:n liepeill…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *