Viikko maanjäristyksen jälkeen

Alex kertoo sukellus.fi:n noususta koko kansan tietoisuuteen. Kävijämäärien lähes tuhatkertaistuminen yhden vuorokauden kuluessa muodustuu ennätykseksi, jota toisten blogien on vaikea saavuttaa.

Pinserikin oli pienellä osallaan mukana tapahtuneessa ja saimme myös osamme kävijäryntäyksestä ja palautteesta. Kiitokset kaikille positiivista palautetta lähettäneille – tosin kehut kuuluvat oikeasti niille jotka uhrasivat vapaa-aikaansa ja enemmänkin tiedon esiintuomiseksi. Listan tärkeyttä omaisiaan etsiville ei voi kyllin korostaa. Kadonneista omaisistaan meille ilmoittaneille toivon jaksamista.

4 thoughts on “Viikko maanjäristyksen jälkeen

 1. No etköhän sinä ja Alex kantaneet oman kortenne tiedon saannissa. Ei pidä vähätellä omaa osuuttaan. Pienistä puroista…

  Internet näytti taas voimansa.

 2. Internetistä on puhuttu myös eräänä mahdollisena viestintämuotona virallisestikin vastaavissa kriisitilanteissa. Jokainen huomaa lisätrafiikin piikkinä kriisin edetessä ja palveluiden takeltelemisena, kaatumisena, entäpä siinä tilanteessa, että mahdollisia osallisia olsikin huomattavasti enemmän, miten palvelut tällöin pelaisivat ? Ongelmana on myös kriisin ulkopuoliset tahot, me tavalliset netin käyttäjät, jotka emme voi uteliaisuudeltamme ja tiedonnälältämme olla käyttämättä niitä palveluita, jotka esim nyt olivat monelle omaiselle ‘elintärkeitä’, joukossa on myös paljon ns. pahaa tahtovia ihmisiä, jotka eivät osaa tai halua kunnioittaa toisten kärsimystä, päinvastoin nauttivat aiheuttamastaan lisäkärsimyksestä. Myös nyt koin itse erittäin ahdistavana tuntemattomien pahoin ruhjoutuneiden ruumiiden tuomisen esille julkisesti, joukossa pieniä vauvoja… Itse ajauduin väärää linkkiä painamalla sellaiselle sivulle, jossa oli ruumiit aseteltu riviin… Omaisille on varmasti tärkeää saada ns. ‘varmistava’ tieto kuolemasta ja hoitaa vainaja kotimultiin, mutta kun raatokärpäset pääsevät raadolle, niin moraalin rajat saavat aivan uusia ulottuvuuksia, Suomi24 -portaalin sivuilla kokoontui netin roskasakki pohtimaan ruumiskuvien ääreen kuka on siinä ja siinä kuvassa, Sirkesalon ruumiskuva oli nähty siellä ja… kuvottavaa, todella ei itku ollut kaukana tällaiselta rujolta mieheltäkään moista seuratessa. Ja jokainen voi vain uskoa, että Suomi24:n sivuilla käyty keskustelu edustaa ehkäpä vain lievintä muotoa raatokärpästen joukkoa.

  Sukellus.fi sensijaan, toivon heidän saavan virallistakin kiitosta toiminnastaan, erittäin positiivista ja lähimmäisen rakkautta osoittavaa. Hienoa, että myös Pinserin porukka omalta osaltaan pääsi auttamaan…..

 3. En usko, että blogit tai muut epäviralliset viestintäkanavat voivat mitenkään korvata virallista viranomaistiedotusta. Oli se sitten tomivaa tai ei.

  Sen sijaan uskon kyllä, että tästä meidän tapauksestamme voi ottaa paljon opiksi sellaista millä voidaan tehostaa virallista tutkimusta, ja ohjata sitten tarvittaessa apu sinne missä sitä todella tarvitaan. Nythän kävi niin, että jo löydettyjä (ja Suomeen palanneita/matkalla olleita) ihmisiä oli listattuna esim. KRP:n ensimmäisellä listalla.

  Se homma mikä porukalla viime viikolla tehtiin – ennenkaikkea Raya Diversin porukka Thaimaassa – tehtiin pyytettömästi ihmisten pelastamiseksi. Ja omaisten surun ja pelon lievittämiseksi.

  Kiitos kaikille, jotka olette lähettäneet meille sähköpostilla kommetteja ja kiitoksia toiminnastamme. Kiitokset myös Samille, jonka ansiota pitkälle on se, että serverimme oli juntturassa vain muutaman tunnin 28.12.04, kun kahdet uutiset päättivät mainostaa palveluamme kahdesti 15 minuutin sisällä.

 4. Sami hoiti homman hienosti. Huomenna (siis tänään) ovat sukeltajat aamutv:ssä. Täytyypä herätä katsomaan. Kyllä mitalli on ansaittu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *