Viikko maanjäristyksen jälkeen

Alex kertoo sukellus.fi:n noususta koko kansan tietoisuuteen. Kävijämäärien lähes tuhatkertaistuminen yhden vuorokauden kuluessa muodustuu ennätykseksi, jota toisten blogien on vaikea saavuttaa.

Pinserikin oli pienellä osallaan mukana tapahtuneessa ja saimme myös osamme kävijäryntäyksestä ja palautteesta. Kiitokset kaikille positiivista palautetta lähettäneille – tosin kehut kuuluvat oikeasti niille jotka uhrasivat vapaa-aikaansa ja enemmänkin tiedon esiintuomiseksi. Listan tärkeyttä omaisiaan etsiville ei voi kyllin korostaa. Kadonneista omaisistaan meille ilmoittaneille toivon jaksamista.

4 thoughts on “Viikko maanjäristyksen jälkeen

 1. No etkhn sin ja Alex kantaneet oman kortenne tiedon saannissa. Ei pid vhtell omaa osuuttaan. Pienist puroista…

  Internet nytti taas voimansa.

 2. Internetist on puhuttu mys ern mahdollisena viestintmuotona virallisestikin vastaavissa kriisitilanteissa. Jokainen huomaa listrafiikin piikkin kriisin edetess ja palveluiden takeltelemisena, kaatumisena, entp siin tilanteessa, ett mahdollisia osallisia olsikin huomattavasti enemmn, miten palvelut tllin pelaisivat ? Ongelmana on mys kriisin ulkopuoliset tahot, me tavalliset netin kyttjt, jotka emme voi uteliaisuudeltamme ja tiedonnlltmme olla kyttmtt niit palveluita, jotka esim nyt olivat monelle omaiselle ‘elintrkeit’, joukossa on mys paljon ns. pahaa tahtovia ihmisi, jotka eivt osaa tai halua kunnioittaa toisten krsimyst, pinvastoin nauttivat aiheuttamastaan liskrsimyksest. Mys nyt koin itse erittin ahdistavana tuntemattomien pahoin ruhjoutuneiden ruumiiden tuomisen esille julkisesti, joukossa pieni vauvoja… Itse ajauduin vr linkki painamalla sellaiselle sivulle, jossa oli ruumiit aseteltu riviin… Omaisille on varmasti trke saada ns. ‘varmistava’ tieto kuolemasta ja hoitaa vainaja kotimultiin, mutta kun raatokrpset psevt raadolle, niin moraalin rajat saavat aivan uusia ulottuvuuksia, Suomi24 -portaalin sivuilla kokoontui netin roskasakki pohtimaan ruumiskuvien reen kuka on siin ja siin kuvassa, Sirkesalon ruumiskuva oli nhty siell ja… kuvottavaa, todella ei itku ollut kaukana tllaiselta rujolta mieheltkn moista seuratessa. Ja jokainen voi vain uskoa, ett Suomi24:n sivuilla kyty keskustelu edustaa ehkp vain lievint muotoa raatokrpsten joukkoa.

  Sukellus.fi sensijaan, toivon heidn saavan virallistakin kiitosta toiminnastaan, erittin positiivista ja lhimmisen rakkautta osoittavaa. Hienoa, ett mys Pinserin porukka omalta osaltaan psi auttamaan…..

 3. En usko, ett blogit tai muut epviralliset viestintkanavat voivat mitenkn korvata virallista viranomaistiedotusta. Oli se sitten tomivaa tai ei.

  Sen sijaan uskon kyll, ett tst meidn tapauksestamme voi ottaa paljon opiksi sellaista mill voidaan tehostaa virallista tutkimusta, ja ohjata sitten tarvittaessa apu sinne miss sit todella tarvitaan. Nythn kvi niin, ett jo lydettyj (ja Suomeen palanneita/matkalla olleita) ihmisi oli listattuna esim. KRP:n ensimmisell listalla.

  Se homma mik porukalla viime viikolla tehtiin – ennenkaikkea Raya Diversin porukka Thaimaassa – tehtiin pyytettmsti ihmisten pelastamiseksi. Ja omaisten surun ja pelon lievittmiseksi.

  Kiitos kaikille, jotka olette lhettneet meille shkpostilla kommetteja ja kiitoksia toiminnastamme. Kiitokset mys Samille, jonka ansiota pitklle on se, ett serverimme oli juntturassa vain muutaman tunnin 28.12.04, kun kahdet uutiset pttivt mainostaa palveluamme kahdesti 15 minuutin sisll.

 4. Sami hoiti homman hienosti. Huomenna (siis tnn) ovat sukeltajat aamutv:ss. Tytyyp hert katsomaan. Kyll mitalli on ansaittu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *