Tunnustusta blogeille

ABC News on valinnut vuoden henkilöiksi bloggaajat. BBC puolestaan kertoo, miten blogit ovat tänä vuonna keskittyneet tarkastelemaan kriittisesti uutistapahtumia ja kirjoittamaan valtamedian hyljeksimistä aiheista sekä välittämään maailman tapahtumista ensikäden tietoa paikallaolijoilta. Jutussa mainitaan myös, että kansalaisjournalistien kirjoittamia uutisia on voinut jo jonkin aikaa lukea keskitetysti “wikinews.comista” – kyseessä lienee wikinews.org.

3 thoughts on “Tunnustusta blogeille

 1. Mitenkäs Suomessa?
  Oliko sukellus.fi poikkeus säännöstä vai löytyykö muitakin perinteisen tiedonvälityksen murtajia?
  Täytyykö julkisuuteen päästäkseen tehdä Kutri.netit?
  Missä ovat kriittisesti uutistapahtumia tarkastelevat tai valtamedian hyljeksimiä aiheita nostavat kotimaiset blogit?
  Missä ovat suomalaiset bloggaajat, jotka hankkivat itse ensikäden tietoa euro- tai kunnallisvaalien aikana (USAn pressanvaalien tapaan) ja loivat uudenlaista julkaisutoimintaa?
  Vai ovatko kaikki kotimaiset blogit vain minäminä-maan tuotoksia?

  Pistäkääpäs linkkivinkkejä, blogilistaa ei ihan nykyisessä mitassa jaksa kahlata läpi :| Olisi mukavaa vaihtelua kuulla myös aika harvinaista itsekritiikkiä bloggaamisen nykytilasta…

 2. Hyviä kysymyksiä. Itse koen, että juuri blogien subjektiivisuus on niiden rikkaus, enkä ajattele että blogien pitäisi jotenkin murtaa perinteinen tiedonvälitys.

  Mielestäni monikin blogi tarkastelee kriittisesti uutistapahtumia ja valtamedian tapoja työstää aiheita. Samalla kukin kirjoittaja tekee omat painotuksensa, jotka eivät valtamedian tapaan noudattele edeltä hahmoteltua linjaa tai konseptia, jolla julkaisutuotetta markkinoidaan.

  Ensikäden tietoa kunnallisvaalien aikana hankkivat mm. itse ehdokkaana olevat henkilöt, joita oli kymmeniä. Uutisaiheita taas näyttää monikin media poimivan suoraan blogeista, vaikka lähteen mainitseminen näyttää pääsääntöisesti unohtuvan. Mainitsen tästä esimerkkinä linnustomme uhanalaisen ruiskyrpiäisen.

  Linkkivinkkejä en osaa antaa, koska mielestäni jokainen lukija löytää parhaiten itse ne kirjoittamisen tavat, jotka kiinnostavat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *