Joulukalenterin 9. luukku

Karuselli kirjoittaa: “Uusi Päivän pamaus tuntuu siltä, kuin joku syöttäisi lusikalla suklaajäätelöä, ja aina kun on saanut palasen syötyä, joku on jo tyrkyttämässä uutta lusikallista“. LOL.

Tämähän viittaa siis käsillä olevaan blogilistan uudistukseen. Ensimmäinen vaihe uudistuksesta on ollut nyt käytössä vajaan viikon ajan, eli nykyinen Pamaus käyttää jo uuden blogilistan tarkistusbottia ja tietokantaa. Päivitettyjä blogeja ei enää rysäytetä listalle tunnin välein, vaan niitä tulee näkyviin sitä mukaa kuin tarkistuksia suoritetaan (Pamauksen tapauksessa tosin oikeasti 5 minuutin välein, mutta sehän on melkein reaaliaikainen).

Blogeja ei kuitenkaan ladata jatkuvasti, vaan botti käy kussakin blogissa edelleen vierailulla tunnin välein. Vierailu ei tosin tapahdu enää vähän vaille tasatunnein, kuten ennen, vaan satunnaisena hetkenä siten että keskiarvoväliksi tulee tunti. Myös itse tarkistuksessa on hieman enemmän “tekoälyä” kuin ennen. Olisinkin kiinnostunut kuulemaan kokemuksista siihen liittyen: Ovatko haamupäivitykset vähentyneet? Onko blogipäivityksiä jäänyt huomaamatta?

Lupailin uuden listan julkistusta joulukuun alkupuolella, mutta kuten aiemminkin arvelin, työkiireet ovat hidastaneet sitä. Aivan lähiaikoina se kuitenkin tapahtuu (haluanhan toki ehtiä Kuukkelit 2004 -kisaan ;-). Olen myös tuskallisen tietoinen siitä että listalle on jonossa varmaankin jo lähemmäs sata uutta blogia. Asia on nyt vain niin että teen lisäyksiä vasta sitten kun akuutit kiireet ovat ohi ja univelat maksettu. Uudessa blogilistassa onkin sitten jo itsepalvelu, eli tulokkaat eivät joudu kärsimään kiireistäni. :-)

Ai niin, vielä yksi muistutus. Joku oli jo laittamassa pamauslistaansa telakalle. Ei kannata – omat tilaukset voi kopioida sellaisenaan uuteen palveluun. Eli pamautelkaa innolla kuten tähänkin asti.

16 thoughts on “Joulukalenterin 9. luukku

 1. Minusta nyttisi silt, ett uusi systeemi ei huomaa kaikkia pivityksi lainkaan.

 2. Sama juttu, olen huomannut monen blogin pivittyneen listan mukaan viimeksi monta piv sitten huolimatta jokapivisest kirjoittelusta…

 3. Samoin. Eilen (8.12.) pivitin kaksi kertaa, ensimmisen kerran jo aamulla yhdeksn aikoihin. Ei huomannut koko pivn.

  Sitvastoin tnn (9.12.) kertoi minun pivittneen, vaikken. Pivittnyt. Blogiani.

 4. OK, back to the drawing board… eli virittelen viel botin toimintaa.

  Jos nytt silt ett pivitykset jvt nkymtt eik tilanne korjaannu muutamaan tuntiin, laittakaapa vaikka mailia tai kommenttia asiasta niin tiedn tarkastella oikeita paikkoja.

 5. Ai niin, aivan erityisen kiinnostunut olen pivitysongelmista sellaisissa blogeissa jotka *eivt* sijaitse blogspotissa.

  Tuo blogspot on nimittin murheenkryynin sit luokkaa, ett pelkn sielt tulevien virheellisten pivitystietojen pysyvn riesanamme ikuisesti.

 6. Miksei mulla ny pivn pamauksessa “uutuuksia” ollenkaan?

  …kyselee tyhm lukija.

 7. Koska uutuuksia ei tll hetkell ole. Ne odottavat listalle psy…

 8. Aaaaapuaaaa!!! Linko ei pivity pamaukseen. Horror. Huomasin vasta kun kalamukiin surffailin ett lingottu on niin maan perusteellisesti.

 9. Peter Elk ei ole listan mukaan pivittynyt viimeiseen kolmeen viikkoon. Ei sijaitse blogspotissa.

 10. monet blogit tuntuvat “pivittyvn” pamauksen mukaan, vaikka mitn ei niiss tapahdukaan (ei edes kommentteja lis). esmes naamioiden takaa, skitso ja visukinttu

 11. Jeps, kolmen edellisen pivn pivitykset jneet omastanikin huomioimatta. Sit ennen huomasi joka toisen pivn pivitykset. Olin nkevinni, ett silloin logiikka oli, ett pivityst ei havaittu, jos se oli tapahtunut alle 24 tuntia edellisest. Voi tietysti olla sattumaa.

 12. Taitaa olla edelleenkin muuta kiirusta kun blogeja ei listalle pivity. Toivottavasti qod blogin osoitemuutos tuli palautelomakkeella kuitenkin perille.. *krsimttmyydest krsiv qod*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *