Joulukalenterin 9. luukku

Karuselli kirjoittaa: “Uusi Päivän pamaus tuntuu siltä, kuin joku syöttäisi lusikalla suklaajäätelöä, ja aina kun on saanut palasen syötyä, joku on jo tyrkyttämässä uutta lusikallista“. LOL.

Tämähän viittaa siis käsillä olevaan blogilistan uudistukseen. Ensimmäinen vaihe uudistuksesta on ollut nyt käytössä vajaan viikon ajan, eli nykyinen Pamaus käyttää jo uuden blogilistan tarkistusbottia ja tietokantaa. Päivitettyjä blogeja ei enää rysäytetä listalle tunnin välein, vaan niitä tulee näkyviin sitä mukaa kuin tarkistuksia suoritetaan (Pamauksen tapauksessa tosin oikeasti 5 minuutin välein, mutta sehän on melkein reaaliaikainen).

Blogeja ei kuitenkaan ladata jatkuvasti, vaan botti käy kussakin blogissa edelleen vierailulla tunnin välein. Vierailu ei tosin tapahdu enää vähän vaille tasatunnein, kuten ennen, vaan satunnaisena hetkenä siten että keskiarvoväliksi tulee tunti. Myös itse tarkistuksessa on hieman enemmän “tekoälyä” kuin ennen. Olisinkin kiinnostunut kuulemaan kokemuksista siihen liittyen: Ovatko haamupäivitykset vähentyneet? Onko blogipäivityksiä jäänyt huomaamatta?

Lupailin uuden listan julkistusta joulukuun alkupuolella, mutta kuten aiemminkin arvelin, työkiireet ovat hidastaneet sitä. Aivan lähiaikoina se kuitenkin tapahtuu (haluanhan toki ehtiä Kuukkelit 2004 -kisaan ;-). Olen myös tuskallisen tietoinen siitä että listalle on jonossa varmaankin jo lähemmäs sata uutta blogia. Asia on nyt vain niin että teen lisäyksiä vasta sitten kun akuutit kiireet ovat ohi ja univelat maksettu. Uudessa blogilistassa onkin sitten jo itsepalvelu, eli tulokkaat eivät joudu kärsimään kiireistäni. :-)

Ai niin, vielä yksi muistutus. Joku oli jo laittamassa pamauslistaansa telakalle. Ei kannata – omat tilaukset voi kopioida sellaisenaan uuteen palveluun. Eli pamautelkaa innolla kuten tähänkin asti.

16 thoughts on “Joulukalenterin 9. luukku

 1. Minusta näyttäisi siltä, että uusi systeemi ei huomaa kaikkia päivityksiä lainkaan.

 2. Sama juttu, olen huomannut monen blogin päivittyneen listan mukaan viimeksi monta päivää sitten huolimatta jokapäiväisestä kirjoittelusta…

 3. Samoin. Eilen (8.12.) päivitin kaksi kertaa, ensimmäisen kerran jo aamulla yhdeksän aikoihin. Ei huomannut koko päivänä.

  Sitävastoin tänään (9.12.) kertoi minun päivittäneen, vaikken. Päivittänyt. Blogiani.

 4. OK, back to the drawing board… eli virittelen vielä botin toimintaa.

  Jos näyttää siltä että päivitykset jäävät näkymättä eikä tilanne korjaannu muutamaan tuntiin, laittakaapa vaikka mailia tai kommenttia asiasta niin tiedän tarkastella oikeita paikkoja.

 5. Ai niin, aivan erityisen kiinnostunut olen päivitysongelmista sellaisissa blogeissa jotka *eivät* sijaitse blogspotissa.

  Tuo blogspot on nimittäin murheenkryyninä sitä luokkaa, että pelkään sieltä tulevien virheellisten päivitystietojen pysyvän riesanamme ikuisesti.

 6. Miksei mulla näy päivän pamauksessa “uutuuksia” ollenkaan?

  …kyselee tyhmä lukija.

 7. Koska uutuuksia ei tällä hetkellä ole. Ne odottavat listalle pääsyä…

 8. Aaaaapuaaaa!!! Linko ei päivity pamaukseen. Horror. Huomasin vasta kun kalamukiin surffailin että lingottu on niin maan perusteellisesti.

 9. Peter Elk ei ole listan mukaan päivittynyt viimeiseen kolmeen viikkoon. Ei sijaitse blogspotissa.

 10. monet blogit tuntuvat “päivittyvän” pamauksen mukaan, vaikka mitään ei niissä tapahdukaan (ei edes kommentteja lisää). esmes naamioiden takaa, skitso ja visukinttu

 11. Jeps, kolmen edellisen päivän päivitykset jääneet omastanikin huomioimatta. Sitä ennen huomasi joka toisen päivän päivitykset. Olin näkevinäni, että silloin logiikka oli, että päivitystä ei havaittu, jos se oli tapahtunut alle 24 tuntia edellisestä. Voi tietysti olla sattumaa.

 12. Taitaa olla edelleenkin muuta kiirusta kun blogeja ei listalle päivity. Toivottavasti qod blogin osoitemuutos tuli palautelomakkeella kuitenkin perille.. *kärsimättömyydestä kärsivä qod*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *