Roskaa ja postia

Huomasin tänään että Gmailin roskapostisuodatin oli innostunut liikaakin ja alkanut heitellä Pinserin palautelomakkeita ja kommenttitiedotteita roskapostin joukkoon. Onneksi sentään tehokas hakutoiminto löysi kaikki väärinluokitellut mailit ja sain koulutettua suodatinta niiden osalta. Onko kukaan muu huomannut erikoisuuksia Gmailin toiminnassa?

Roskapostin määrä kasvaa muuten hurjaa vauhtia. Samainen Gmail heittää roskapostikansioon sijoitetut viestit automaattisesti pois 30 päivän kuluttua niiden saamisesta. Tähän asti roskan määrä on ollut miltei tasaisesti noin 3000 viestiä 30 päivässä mutta nyt ihan parin viime viikon aikana tuo määrä on kasvanut 4700:aan. Ilman roskapostisuodatinta olisin pulassa.

Roskapostien otsikoiden lueskelemisesta tulee aika erikoinen olo. Joukossa on mitä erikoisimpia yrityksiä saada minut avaamaan postia. Viime aikoina muotia ovat olleet aidoilta näyttävät Citibankin ilmoitukset pankkitiliäni uhkaavista väärinkäytöksistä ja erilaiset “virusvaroitukset” – säännöllisesti toistuvine muistutuksineen kaikkineen! Lisäksi nilviäiset haluavat kaupitella minulle mm. Rolex-kelloja, reumalääkkeitä ja Valiumia. Joku urologikin postittelee monta kertaa päivässä vahvistuksia tapaamisajastaan. En kai nyt sentään niin vanha vielä ole???

9 thoughts on “Roskaa ja postia

 1. Heh, semmoista se on… mulle sentn kerrotaan, ett jonkin huonekalufirman tyntekijt ovat keslomalla 2001-vuoden kesll ja ett nyt olisi uusi virustorjuntaohjelma ja ett sen voisi ottaa avaamalla liitetiedoston. Eh, mietitytt, kuka olisi oikeasti niin tyhm ett avaisi tuollaisia.

  Mutta, minua ainakin rsytt kovasti Gmailin automaattinen rivitys. Asetuksista en ainakaan kkiseltn huomannut, ett sen saisi pois? rsyttv kun
  teksti menee
  nin niinkuin
  jossain runoissa :P

 2. Juuri saapuneessa spmmiss (“popular soft – duty-free prices”) kaupataan mm. office-pakettia sadan euron pintaan, photoshopilla tai xp:ll hintaa viel vhemmn. Ei lainkaan huonot hinnat. :-)

 3. Cialis ja erilaiset “send your site to one million viewers” on meiklisen top 10 -aihe Gmailin spmmilaatikossa, tosin nyt on alkanut nky noita Citibankin posteja mys. Toisinaan tuo spmmisuodatin tahtoo kaapata esim. omalta postipalvelimeltani tulevat Mail Delivery Failure -ilmoitukset, mutta muuten se on toiminut ihan ok.

 4. Minun kokemukseni mukaan Gmailin spmmisuodatin on todella epluotettava: en lheskn aina jaksa selata spmmilootaa, mutta aina kun jaksan, lydn spmmien seasta muutaman ei-spmmin per sivu (100 viesti).

 5. 100 eur photoshopin kun menee spammikirjeen linkin kautta “verkkokauppaan” ostamaan niin VISA numeron saa kyll sytetty ja varmasti nkyy laskulla mutta postia saakin sitten odotella…

 6. Out-of-office-assistant Outlookissa hieman arveluttaa kun se tuppaa vastaamaan mys spammeihin. Eli mit asiantuntijat olette mielt onko siit haittaa?

  /janne

 7. Erityyppiset automaattinen vastaukset luovat oman osansa netin turhasta ja toimintaa hidastavasta meililiikenteest, vaikka eivt minnekn ptyisikn. Varmaan joku spmmerit kyttvt vastauksen lhettneit osoitteita uuden spmmin lhtettmiseenkin…

 8. Min aloitin 2 vuotta sitten gmailin roskapostin raportoimisen spamcopille ja knujonille ja se auttoi paljon. Kyll roskaa viel nykynkin tulee mutta on siit reportoimisesta sekin hyty ett nuo tahot saavat roskapostittajia kiikkiin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *