Roskaa ja postia

Huomasin tänään että Gmailin roskapostisuodatin oli innostunut liikaakin ja alkanut heitellä Pinserin palautelomakkeita ja kommenttitiedotteita roskapostin joukkoon. Onneksi sentään tehokas hakutoiminto löysi kaikki väärinluokitellut mailit ja sain koulutettua suodatinta niiden osalta. Onko kukaan muu huomannut erikoisuuksia Gmailin toiminnassa?

Roskapostin määrä kasvaa muuten hurjaa vauhtia. Samainen Gmail heittää roskapostikansioon sijoitetut viestit automaattisesti pois 30 päivän kuluttua niiden saamisesta. Tähän asti roskan määrä on ollut miltei tasaisesti noin 3000 viestiä 30 päivässä mutta nyt ihan parin viime viikon aikana tuo määrä on kasvanut 4700:aan. Ilman roskapostisuodatinta olisin pulassa.

Roskapostien otsikoiden lueskelemisesta tulee aika erikoinen olo. Joukossa on mitä erikoisimpia yrityksiä saada minut avaamaan postia. Viime aikoina muotia ovat olleet aidoilta näyttävät Citibankin ilmoitukset pankkitiliäni uhkaavista väärinkäytöksistä ja erilaiset “virusvaroitukset” – säännöllisesti toistuvine muistutuksineen kaikkineen! Lisäksi nilviäiset haluavat kaupitella minulle mm. Rolex-kelloja, reumalääkkeitä ja Valiumia. Joku urologikin postittelee monta kertaa päivässä vahvistuksia tapaamisajastaan. En kai nyt sentään niin vanha vielä ole???

9 thoughts on “Roskaa ja postia

 1. Heh, semmoista se on… mulle sentään kerrotaan, että jonkin huonekalufirman työntekijät ovat kesälomalla 2001-vuoden kesällä ja että nyt olisi uusi virustorjuntaohjelma ja että sen voisi ottaa avaamalla liitetiedoston. Eh, mietityttää, kuka olisi oikeasti niin tyhmä että avaisi tuollaisia.

  Mutta, minua ainakin ärsyttää kovasti Gmailin automaattinen rivitys. Asetuksista en ainakaan äkkiseltään huomannut, että sen saisi pois? Ärsyttävää kun
  teksti menee
  näin niinkuin
  jossain runoissa :P

 2. Juuri saapuneessa spämmissä (“popular soft – duty-free prices”) kaupataan mm. office-pakettia sadan euron pintaan, photoshopilla tai xp:llä hintaa vielä vähemmän. Ei lainkaan huonot hinnat. :-)

 3. Cialis ja erilaiset “send your site to one million viewers” on meikäläisen top 10 -aihe Gmailin spämmilaatikossa, tosin nyt on alkanut näkyä noita Citibankin posteja myös. Toisinaan tuo spämmisuodatin tahtoo kaapata esim. omalta postipalvelimeltani tulevat Mail Delivery Failure -ilmoitukset, mutta muuten se on toiminut ihan ok.

 4. Minun kokemukseni mukaan Gmailin spämmisuodatin on todella epäluotettava: en läheskään aina jaksa selata spämmilootaa, mutta aina kun jaksan, löydän spämmien seasta muutaman ei-spämmin per sivu (100 viestiä).

 5. 100 eur photoshopin kun menee spammikirjeen linkin kautta “verkkokauppaan” ostamaan niin VISA numeron saa kyllä syötettyä ja varmasti näkyy laskulla mutta postia saakin sitten odotella…

 6. Out-of-office-assistant Outlookissa hieman arveluttaa kun se tuppaa vastaamaan myös spammeihin. Eli mitä asiantuntijat olette mieltä onko siitä haittaa?

  /janne

 7. Erityyppiset automaattinen vastaukset luovat oman osansa netin turhasta ja toimintaa hidastavasta meililiikenteestä, vaikka eivät minnekään päätyisikään. Varmaan joku spämmerit käyttävät vastauksen lähettäneitä osoitteita uuden spämmin lähtettämiseenkin…

 8. Minä aloitin 2 vuotta sitten gmailin roskapostin raportoimisen spamcopille ja knujonille ja se auttoi paljon. Kyllä roskaa vielä nykyäänkin tulee mutta on siitä reportoimisesta sekin hyöty että nuo tahot saavat roskapostittajia kiikkiin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *