Suomen tyhmin kaupunki

Aux-lehti päätti etsiä vastauksen ikuiseen kysymykseen: “Mikä on Suomen tyhmin kaupunki?“. Sivuilla tehdään perinteinen Mensan palikkatesti, kerrotaan kotikaupunki ja sitten ihastellaan tuloksia. Koska Kangasala ei ole kaupunki, jouduin lahjoittamaan 31 pistettäni Tampereen hyväksi.

Top-3:ssa on tällä hetkellä Salo, Kankaanpää ja Orimattila. Tampere on sijalla 17, Espoo 15, Vantaa 14, Helsinki 25 ja Turku 54. Hähähää :-) Hännänhuippuna ovat Alajärvi, Juankoski, Nilsiä ja Ikaalinen. Alajärvellä on kuitenkin suhteessa asukasmäärään niin paljon vastauksia että luulen sen keränneen osakseen huolimattomia klikkauksia – onhan se aakkoslistan ensimmäinen.

Ehkäpä yksi testin osa oli myös surkeasti koodattu testisovellus: hiiren klikkaukset osuivat Firefoxilla ihan vääriin kohtiin. Vasta kun loppulomaketta täyttäessä kokeilin suurentaa selaimen ikkunan koko ruudun kokoiseksi, sain klikkaukset suurinpiirtein haluamiini kohtiin ja pystyin täyttämään osallistumislomakkeen…

[via mea]

14 thoughts on “Suomen tyhmin kaupunki

 1. Mik helpotus; en sitten pudottanutkaan Tampereen sijoitusta, se oli ennen omaa panostani eilen sijalla 15.

  Ihmettelin min hiukan, ett mit testi oikeastaan mittasi, kun katsoin eilen keskustelupalstaa ja siell retosteltiin aika merkittvill _testi tuloksilla_.

 2. Tmhn on tiedetty mansessa jo kauan, mutta tll pidetnkin hiukan hukkamaata tyhjilln ihan silt varalta, ett esimerkiksi Vaasan koko vest ptt tulla tnne.

 3. Min en pystynyt tekemn koko testi. Aluksi luulin, ett itse olin liian tyhm. Nhtvsti koneeni on se tyhm, koska saan esille vain sivun TESTI ON PTTYNYT ja sekin vilkkuu…

  Muuten, en tied on tm oikea aika tai paikka kehua ja kiitt Pinserin tekijit… Teen se silti: Olette korvaamattomia! Kiitos!

 4. Minp tempaisin nollan… Ei toiminut flashi-viritys kunnolla Safarillakaan.

  Olenko ainoa, joka luuli hampurilaismainoksen nhtyn, ett kuva esitt jotain muuta kuin aivoja?

 5. Ihan hauska idea. Tied sitten onko testin tuloksissa mitn per. 30 pistett Anjalankosken hyvksi (joka muuten nytt olevan heikoimmasta pst).

 6. Ainiin. Unohtui kysy, ett onko kohdassa 32 (identtinen kohta monen muun testin kanssa) mitn logiikkaa vai onko se pelkstn ajan tuhlaamiseksi viritelty “ansa”? Jos joku haluaa kertoa jutun juonen, eik tll halua (muilta menee ehkp nautinto) niin shkpostia saa lhett. Kiitn ja kumarran.

 7. Herranjestas, Espoo on lykkmpi kuin Helsinki. Noh, ymmrrettv, enhn aluksi edes tajunnut ett kyseess oli olevinaan aivot. Mainoksessa. Se hampurilainen siis. Mutta sitten mietin ett jos hampurilaisen oikeasti laittaa tolleen pystyyn niin eihn se pysy kasassa. Mit se tarkoittaa? Jos siis miettii asiaa silt kannalta ett hampurilainen on aivot.

 8. Pingback: marginaali » Älyhoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *