Suomen tyhmin kaupunki

Aux-lehti päätti etsiä vastauksen ikuiseen kysymykseen: “Mikä on Suomen tyhmin kaupunki?“. Sivuilla tehdään perinteinen Mensan palikkatesti, kerrotaan kotikaupunki ja sitten ihastellaan tuloksia. Koska Kangasala ei ole kaupunki, jouduin lahjoittamaan 31 pistettäni Tampereen hyväksi.

Top-3:ssa on tällä hetkellä Salo, Kankaanpää ja Orimattila. Tampere on sijalla 17, Espoo 15, Vantaa 14, Helsinki 25 ja Turku 54. Hähähää :-) Hännänhuippuna ovat Alajärvi, Juankoski, Nilsiä ja Ikaalinen. Alajärvellä on kuitenkin suhteessa asukasmäärään niin paljon vastauksia että luulen sen keränneen osakseen huolimattomia klikkauksia – onhan se aakkoslistan ensimmäinen.

Ehkäpä yksi testin osa oli myös surkeasti koodattu testisovellus: hiiren klikkaukset osuivat Firefoxilla ihan vääriin kohtiin. Vasta kun loppulomaketta täyttäessä kokeilin suurentaa selaimen ikkunan koko ruudun kokoiseksi, sain klikkaukset suurinpiirtein haluamiini kohtiin ja pystyin täyttämään osallistumislomakkeen…

[via mea]

14 thoughts on “Suomen tyhmin kaupunki

 1. Mikä helpotus; en sitten pudottanutkaan Tampereen sijoitusta, se oli ennen omaa panostani eilen sijalla 15.

  Ihmettelin minä hiukan, että mitä testi oikeastaan mittasi, kun katsoin eilen keskustelupalstaa ja siellä retosteltiin aika merkittävillä _testi tuloksilla_.

 2. Tämähän on tiedetty mansessa jo kauan, mutta täällä pidetäänkin hiukan hukkamaata tyhjillään ihan siltä varalta, että esimerkiksi Vaasan koko väestö päättää tulla tänne.

 3. Minä en pystynyt tekemään koko testiä. Aluksi luulin, että itse olin liian tyhmä. Nähtävästi koneeni on se tyhmä, koska saan esille vain sivun TESTI ON PÄÄTTYNYT ja sekin vilkkuu…

  Muuten, en tiedä on tämä oikea aika tai paikka kehua ja kiittää Pinserin tekijöitä… Teen se silti: Olette korvaamattomia! Kiitos!

 4. Minäpä tempaisin nollan… Ei toiminut flashi-viritys kunnolla Safarillakaan.

  Olenko ainoa, joka luuli hampurilaismainoksen nähtyään, että kuva esittää jotain muuta kuin aivoja?

 5. Testi tosiaan vihaa Firefoxia. Minä en saanut sitä lainkaan tehtyä, kun ei mitään tapahtunut vaikka tietääkseni oikeita nappuloita klikkailin. Testi viisas, minä hölmö.

 6. Ihan hauska idea. Tiedä sitten onko testin tuloksissa mitään perää. 30 pistettä Anjalankosken hyväksi (joka muuten näyttää olevan heikoimmasta päästä).

 7. Ainiin. Unohtui kysyä, että onko kohdassa 32 (identtinen kohta monen muun testin kanssa) mitään logiikkaa vai onko se pelkästään ajan tuhlaamiseksi viritelty “ansa”? Jos joku haluaa kertoa jutun juonen, eikä täällä halua (muilta menee ehkäpä nautinto) niin sähköpostia saa lähettää. Kiitän ja kumarran.

 8. Herranjestas, Espoo on älykkäämpi kuin Helsinki. Noh, ymmärrettävää, enhän aluksi edes tajunnut että kyseessä oli olevinaan aivot. Mainoksessa. Se hampurilainen siis. Mutta sitten mietin että jos hampurilaisen oikeasti laittaa tolleen pystyyn niin eihän se pysy kasassa. Mitä se tarkoittaa? Jos siis miettii asiaa siltä kannalta että hampurilainen on aivot.

 9. Pingback: marginaali » Älyhoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *