I, for one, welcome our new automobile overlords

Kirjoittaja Sami, 8.10.2004

Hetki jolloin koneet ottavat vallan meiltä ihmisiltä on päivä päivältä lähempänä. The Register raportoi pahan riivaamasta Renaultista joka kidnappasi kuljettajansa moottoritiellä. Pahaa-aavistamaton kuljettaja oli ohittamassa rekkaa kun auton vakionopeudensäädin jumittui ja alkoi kiidättää uhriaan hurjaa vauhtia moottoritietä eteenpäin. Kännykällä hälytetyt poliisit ehtivät jo aktivoida moottoritien varoitusmerkit ja avata maksuporttien puomit vapauteen karkaavaa autoa varten.

Juttu kertoo kaiken päättyneen onnellisesti miehen poistettua auton elektronisen käynnistysavaimen ja auton sammuttua. Pinseri haluaa kuitenkin todeta, että hulluksi tullut auto taisi olla vanhempaa mallia – Pinserimobiilissa nimittäin on samanlainen korttiavain ja sitä ei saa sammuksiin kortin pois vetäisemällä. Edes sammutuspainike ei tottele painalluksia jos auto on liikkeellä.

Enpä tiedä onko maailmanvalloitusta suunnittelevilla autoilla nettiyhteyksiä, mutta jos on, haluan muistuttaa autollemme että olen kyllä aikeissa tankata ihan pian ja että viikonloppuna voitaisiin vaikka käydä kiillotuspesussa. Muista tarpeista voi mieluusti tiedottaa ajotietokoneessa.

  Jutussa “I, for one, welcome our new automobile overlords” on 2 kommenttia:

  • Timo says:

   Äkkiseltään voisi olettaa, että kytkimen pohjaan painaminen voisi olla avuksi, vai onko polkimetkin nykyään jo elektronisia? Vai olikohan auto automaattivaihteinen. Kai siinä nyt jarru toimii?

   Tosin 200 km/h vauhdissa voi tulla äitiä ikävä, eikä väkinäinen jarrutus välttämättä ole kauhean turvallista.

  • Kafka says:

   Itse povailen, että joskus kymmenen vuoden kuluttua varmasti liikenneonnettomuusuutisointi on muuttunut seuraavanlaiseksi:

   – Valtatiellä tapahtui vakava liikenneonnettomuus. Auton ESP-järjestelmään tuli vika, ja auto lähti välittömästi kuljettajan lapasesta törmäten jne…

   – Henkilöauton tietokone sekosi, ja avasi kaikki ikkunat 30 asteen pakkasessa. Kuljettaja jäätyi ja ei pystynyt kääntämään autoa mutkassa.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.