I, for one, welcome our new automobile overlords

Hetki jolloin koneet ottavat vallan meiltä ihmisiltä on päivä päivältä lähempänä. The Register raportoi pahan riivaamasta Renaultista joka kidnappasi kuljettajansa moottoritiellä. Pahaa-aavistamaton kuljettaja oli ohittamassa rekkaa kun auton vakionopeudensäädin jumittui ja alkoi kiidättää uhriaan hurjaa vauhtia moottoritietä eteenpäin. Kännykällä hälytetyt poliisit ehtivät jo aktivoida moottoritien varoitusmerkit ja avata maksuporttien puomit vapauteen karkaavaa autoa varten.

Juttu kertoo kaiken päättyneen onnellisesti miehen poistettua auton elektronisen käynnistysavaimen ja auton sammuttua. Pinseri haluaa kuitenkin todeta, että hulluksi tullut auto taisi olla vanhempaa mallia – Pinserimobiilissa nimittäin on samanlainen korttiavain ja sitä ei saa sammuksiin kortin pois vetäisemällä. Edes sammutuspainike ei tottele painalluksia jos auto on liikkeellä.

Enpä tiedä onko maailmanvalloitusta suunnittelevilla autoilla nettiyhteyksiä, mutta jos on, haluan muistuttaa autollemme että olen kyllä aikeissa tankata ihan pian ja että viikonloppuna voitaisiin vaikka käydä kiillotuspesussa. Muista tarpeista voi mieluusti tiedottaa ajotietokoneessa.

2 thoughts on “I, for one, welcome our new automobile overlords

  1. kkiseltn voisi olettaa, ett kytkimen pohjaan painaminen voisi olla avuksi, vai onko polkimetkin nykyn jo elektronisia? Vai olikohan auto automaattivaihteinen. Kai siin nyt jarru toimii?

    Tosin 200 km/h vauhdissa voi tulla iti ikv, eik vkininen jarrutus vlttmtt ole kauhean turvallista.

  2. Itse povailen, ett joskus kymmenen vuoden kuluttua varmasti liikenneonnettomuusuutisointi on muuttunut seuraavanlaiseksi:

    – Valtatiell tapahtui vakava liikenneonnettomuus. Auton ESP-jrjestelmn tuli vika, ja auto lhti vlittmsti kuljettajan lapasesta trmten jne…

    – Henkilauton tietokone sekosi, ja avasi kaikki ikkunat 30 asteen pakkasessa. Kuljettaja jtyi ja ei pystynyt kntmn autoa mutkassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *