Murrosikä

Kotonamme on muutaman viime päivän ajan asustanut hormonihirviö. Naapurustossa kulkee taas valtoimenaan tyttökoiria joilla on se aika vuodesta (termi kiimainen narttu kuulostaa jotenkin sopimattomalta termiltä…). Joka kevät ja syksy ilmoille pelmahtavat merkkihajut ovat sekoittaneet Totti-paran pään. Viime viikon puolivälistä asti ainoa sen päässä liikkunut ajatus on ollut päästä ulos etsimään näitä kiehtovia daameja.

Kiihtyneet koirat eivät ole kovin mukavaa seuraa. Totti viettää sisälläoloajat tarkkaillen jompaakumpaa meistä silmä kovana vinkuen ja vikisten jatkuvasti. Pieninkin jalan tai käden liikahdus valpastuttaa koiran ja se juoksee ulko-ovelle soittamaan nokkahuilua kahta kiivaammin. Välillä hauva anelee ulkoilua juoksemalla edestakaisin tai hyppimällä syliin. Ihmisillä alkaa olla jo pinna hieman tiukalla.

Minkähänlaista jälkeä saataisiin aikaan jos Totti osaisi kirjoittaa omaa blogia?

10 thoughts on “Murrosikä

 1. Aah! Niin tuttua. Voi niitä aikoja, se koirapojan tuska ja kaipuu, se huilun soitto. Silloin ei naurattanut, vaan jo niitäkin aikoja kaipaa. Voi tätä ihmisen mieltä.

 2. Kahden ja puolen uroksen (yksi on 10 viikkoinen pentu) omistajana voin hyvin ymmärtää Pinserin kaksijalkaisten tuskan. Onneksi meillä keskimmäinen koira alkaa ilmeisesti vasta nyt tajuta, että maailmassa on olemassa muutakin kuin frisbee, pallo ja keppi kun ulkona ollaan, vanhin kyllä on narttujen perään (ainakin kultaisten noutajien). Siksiköhän keskimmäisellä tuntuu nykyisin olevan tavallistakin kovempi into päästä ulos…

 3. Ruunattavaksi vain. Jo loppu piipitys. Lisäkilojakin alkaa tulla mukavasti.

 4. ahaa. Tuosta siis varmaan johtuu alakerrasta kuuluva läähätys ja ulina (koirasta lähtevä ääni siis). Luonnollisesta tarpeesta lähtee se. Kastraatiota voi siis suositella naapurille. (tai hänen koiralleen siis)

 5. Noutajat nyt ovat hormonipommeja, sen voi sanoa 16 vuoden koirapuistokokemuksella… sekä uros- että narttunoutajilla tuntuu olevan turboboost-hormonit!

 6. Hei,meijän perheellä on ongelma.Meidän pieni Kultainen noutajamme (1v) on todella pahassa murrosiässä.se vinkuu ulos aina haisteleen hajuja.Ja kun lähtee aamu tai ilta lenkille niin koiramme muuttuu hulluksi se hyppii hanskassa kiinni ja sen jälkeen hyppää selkään ja sitten jalkaan nykyttään.Se tekee sitä aina lenkillä.Se paastosi joulun ajan ruuastaan koska parmepaa hajua oli ulkona.Mikä avuksi että kauhea nykytys ja riehuminen loppuu? T:Epätoivoinen

 7. Jos koiran ottaa on myös ajateltava mitä itselle tulee eteen…
  Kannattaa miettiä tarkaan.
  Meillä kotona on 12 koiraa ja vain kaksi niistä on urosta.
  Että siinä sitten on mietittävää jokaiselle mikä meno siellä on… :)

 8. Tuire Kaimio: Pennun kasvatus -kirja (Pennusta hyväksi koiraksi) antaa kyllä neuvot parhaasta päästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *