Murrosikä

Kotonamme on muutaman viime päivän ajan asustanut hormonihirviö. Naapurustossa kulkee taas valtoimenaan tyttökoiria joilla on se aika vuodesta (termi kiimainen narttu kuulostaa jotenkin sopimattomalta termiltä…). Joka kevät ja syksy ilmoille pelmahtavat merkkihajut ovat sekoittaneet Totti-paran pään. Viime viikon puolivälistä asti ainoa sen päässä liikkunut ajatus on ollut päästä ulos etsimään näitä kiehtovia daameja.

Kiihtyneet koirat eivät ole kovin mukavaa seuraa. Totti viettää sisälläoloajat tarkkaillen jompaakumpaa meistä silmä kovana vinkuen ja vikisten jatkuvasti. Pieninkin jalan tai käden liikahdus valpastuttaa koiran ja se juoksee ulko-ovelle soittamaan nokkahuilua kahta kiivaammin. Välillä hauva anelee ulkoilua juoksemalla edestakaisin tai hyppimällä syliin. Ihmisillä alkaa olla jo pinna hieman tiukalla.

Minkähänlaista jälkeä saataisiin aikaan jos Totti osaisi kirjoittaa omaa blogia?

10 thoughts on “Murrosikä

 1. Aah! Niin tuttua. Voi niit aikoja, se koirapojan tuska ja kaipuu, se huilun soitto. Silloin ei naurattanut, vaan jo niitkin aikoja kaipaa. Voi tt ihmisen mielt.

 2. Kahden ja puolen uroksen (yksi on 10 viikkoinen pentu) omistajana voin hyvin ymmrt Pinserin kaksijalkaisten tuskan. Onneksi meill keskimminen koira alkaa ilmeisesti vasta nyt tajuta, ett maailmassa on olemassa muutakin kuin frisbee, pallo ja keppi kun ulkona ollaan, vanhin kyll on narttujen pern (ainakin kultaisten noutajien). Siksikhn keskimmisell tuntuu nykyisin olevan tavallistakin kovempi into pst ulos…

 3. Ruunattavaksi vain. Jo loppu piipitys. Liskilojakin alkaa tulla mukavasti.

 4. ahaa. Tuosta siis varmaan johtuu alakerrasta kuuluva lhtys ja ulina (koirasta lhtev ni siis). Luonnollisesta tarpeesta lhtee se. Kastraatiota voi siis suositella naapurille. (tai hnen koiralleen siis)

 5. Noutajat nyt ovat hormonipommeja, sen voi sanoa 16 vuoden koirapuistokokemuksella… sek uros- ett narttunoutajilla tuntuu olevan turboboost-hormonit!

 6. Hei,meijn perheell on ongelma.Meidn pieni Kultainen noutajamme (1v) on todella pahassa murrosiss.se vinkuu ulos aina haisteleen hajuja.Ja kun lhtee aamu tai ilta lenkille niin koiramme muuttuu hulluksi se hyppii hanskassa kiinni ja sen jlkeen hypp selkn ja sitten jalkaan nykyttn.Se tekee sit aina lenkill.Se paastosi joulun ajan ruuastaan koska parmepaa hajua oli ulkona.Mik avuksi ett kauhea nykytys ja riehuminen loppuu? T:Eptoivoinen

 7. Jos koiran ottaa on mys ajateltava mit itselle tulee eteen…
  Kannattaa mietti tarkaan.
  Meill kotona on 12 koiraa ja vain kaksi niist on urosta.
  Ett siin sitten on mietittv jokaiselle mik meno siell on… :)

 8. Tuire Kaimio: Pennun kasvatus -kirja (Pennusta hyvksi koiraksi) antaa kyll neuvot parhaasta pst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *